Floortje zou nooit als doorsnee Nederlander willen zijn

Floortje Dessing vindt het heerlijk om op kosten van de doorsnee Nederlander de hele wereld over te reizen, maar moet er niet aan denken om het leven van die doorsnee Nederlander te leiden. Ze houdt niet van ‘dat voortkabbelen’. Dat geeft ze aan in het AD. Dessing kan dankzij de continue toestroom van publieke-omroeptonnen het hele jaar door reizen en wil het liefst niet langer dan een maand aan één stuk in Nederland verblijven. Ze vindt dat veel mensen hier kabbelen.

De presentatrice, die geen gezin en geen kinderen heeft, vindt Nederland leuk, maar: “Toch ben ik het liefst ergens op een ranch in Colorado of in de bergen bij Vancouver. Beton is niks voor mij. Ik ben een buitenmens. Ik hang er dus altijd tussenin. Best vermoeiend is dat.”

Waarom is dat vermoeiend? “Ik kan hier soms op zondag door het bos hardlopen, mensen met kinderen en een hond zien lopen en denken: wat heerlijk dat je leven in orde is zo. Dat je niet al die ingewikkelde dingen wilt die ík wil. Dat maakt het leven toch veel overzichtelijker? In plaats van constant voelen dat de wereld vol verhalen zit die je wilt meemaken, vertellen.”

Gelukkig zit ze niet zo simpel in elkaar als de meeste Nederlanders, wil Dessing zeggen. “Ik moet, ik moet, ik moet. Ik kan gewoon niet tegen dat voortkabbelen.”

Twee maanden geleden bleek dat Dessing nóg meer uit de belastingpot graait dan we al dachten. Sinds ze haar reisshow zelf produceert is haar programma ineens 41 procent duurder geworden.

Het AD-interview met Floortje Dessing kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen