Máxima en Willem-Alexander mogelijk bij Songfestival

Koning Willem-Alexander en zijn vrouw koningin Máxima mogen bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zijn als ze dat willen. De organisatie heeft hen en hun drie kinderen uitgenodigd voor het spectaculaire liedjesfestijn. Dat zegt Gerben Bakker, Head of Show, in AD. Op de vraag of we onze royals op het podium te zien krijgen, zegt hij: “We hebben de koning, koningin en hun drie dochters uitgenodigd en natuurlijk hoop ik dat ze komen. Het koningshuis hoort bij Nederland.”

Het Eurovisie Songfestival is voor het organiserende land een heus visitekaartje. Er zijn weinig podia zó groot om jezelf te etaleren, dus er zijn enorm veel mensen in touw om er een bijzondere show van te maken.

Bakker staat aan het hoofd van de drie Songfestival-shows en heeft wel meer dingen aan zijn hoofd om de royals te porren voor een bezoekje. Zo bezorgt ook de jurk van Chantal Janzen hem hoofdbrekens. “Detail? De jurk van Chantal is géén detail“, zegt hij resoluut in de krant.

Veel mensen zullen het over de jurk van Janzen gaan hebben. “Die jurk is voor mij dus superbelangrijk, want die moet met de rest van de show matchen en met de kleding van de andere presentatoren. Bovendien wil ik met de beste designers van Nederland werken en die zullen die jurk moeten leveren.”

Jan Taminiau? Ik zeg nog niks, behalve dat iedereen op ons lijstje staat.”

Er zijn tot nu toe geen grote artiesten onthuld die meewerken aan het spectaculaire liedjesfestijn, dat in mei wordt uitgezonden op NPO 1.

Foto: RVD

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen