RTL-psychiater in opspraak vanwege PVV-connectie

Esther van Fenema, bekend als de BN’er-psychiater uit het tv-programma In Therapie op RTL 5, wordt door critici gezien als ‘extreemrechts’ vanwege haar relatie met Olaf Stuger, voormalig Europarlementariër voor de PVV. Dat stelt haar interviewer Wierd Duk in De Telegraaf. Als Duk haar daarnaar vraagt, antwoordt ze resoluut: “Die mensen kennen mijn kernwaarden niet, ze weten niks van mij. Je eerste reactie is dat je erg schrikt en je bedreigd voelt. Maar dan recht ik mijn rug.

Je mag tegenwoordig alleen nog maar politiek correct zijn, klaagt ze. “Ik denk dat als ik een D66-dame was geweest, veel dingen makkelijker waren gegaan. Dan hoor je erbij immers.

Veel psychiaters zijn wel een beetje D66. “D66, NRC is eigenlijk het profiel wat ik heb, gezien mijn maatschappelijke status als psychiater en musicus, maar mijn gedachtes en opinies zijn… eh… breder.

Daar heeft ze best last mee gehad, bijvoorbeeld toen ze bij haar vorige werkgever Leids Universitair Medisch Centrum steeds op het matje werd geroepen over haar columns en tweets. “Dan hadden er weer mensen geklaagd: hoe kan zo iemand voor jullie werken?

Van Fenema kent de PVV via haar man van binnenuit. “Ik had vrienden die het contact verbraken toen Olaf bij de PVV ging. Ik vind dat zo bekrompen.”

Het is ook te gek voor woorden dat zoveel kiezers, met Forum voor Democratie erbij wel zo’n twintig procent, worden genegeerd of weggezet als ’gekkies’“, zegt ze. “Negeer mensen niet, dat is de psychiater in mij.”

Foto: NOS Journaal

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen