Alberto vindt Peter R. respectloos en zeer oncollegiaal

Alberto Stegeman vindt dat Peter R. de Vries respectloos en zeer oncollegiaal is. De SBS 6-ster is teleurgesteld over de manier waarop hij gisteren aangevallen werd in RTL Boulevard. Dat heeft hij gezegd in Ekdom in de Morgen op Radio 10. De Vries beschuldigde Stegeman ervan ‘schijnnieuws’ te maken en dat is behoorlijk rauw op zijn dak gevallen. “Ik vond zijn reactie wel zeer oncollegiaal. Hij weet ook dat voor de onderzoeken die we doen, met het hele team, vaak maanden bezig zijn.”

Het was gewoon niet leuk, aldus Stegeman. “Hij had het dan over: ‘Ik kan iedere dag wel een uitzending maken met zo’n pasje op Schiphol.’ We hebben daar medewerkers drie maanden aan het werk gehad, dat heeft ontzettend veel tijd gekost. Ik vond het een beetje respectloos. Als hij dat dan zo eventjes noemt en zegt; ‘Dat kan ik ook.’ Nou, soms kan hij misschien ook eens een keertje dingen gewoon niet en dat wilde ik hem duidelijk maken.

Presentator Gerard Ekdom: “Hij zegt dat hij het een overdreven reactie vindt van het Openbaar Ministerie om zo te handelen en vervolgens doet hij dit.

Alberto Stegeman: “Ik moet eerlijk zeggen dat het mij ook wel verbaast. Ik ken hem echt al heel erg lang. We gaan heel goed met elkaar om en hij heeft ook in het verleden altijd hele andere woorden gesproken over het programma, ook wel bij Boulevard. Dus dit kwam een beetje uit de lucht vallen.”

De Vries mag toch wel een mening hebben hierover? “Ik vind het niet erg hè, iedereen mag vinden van het programma wat ze willen. Of je nou fan bent of dat je het hartstikke stom vindt. Het maakt me oprecht niet uit. Als hij het niet leuk zou vinden, vind ik het ook prima. Alleen wat je niet moet doen is een beetje de onderzoeken die wij doen klein maken. Dat is gewoon onterecht. Daar zit heel veel tijd in en dat gaat echt niet vanzelf.”

Het zijn echt belangrijke onderwerpen, aldus Stegeman. “Daar kunnen we over van mening verschillen en dat is ook prima, maar je moet niet het team daar een beetje mee belachelijk lopen maken. Dat vond ik oncollegiaal en respectloos.

Hand na afloop

Gerard Ekdom: “Hoe werkt zoiets? Dan is zo’n aflevering afgelopen, spreken jullie elkaar dan nog?

Stegeman: “In de uitzending gaat het hard tegen hard. We hebben de discussie daarna niet doorgezet. We zijn allebei mans genoeg om elkaar de hand te schudden en nog even over wat andere dingen te praten. Daar gaat het niet om. Het is ook geen persoonlijke vete, want ik heb hem zelf hoog zitten. Daarom vind ik het extra teleurstellend dat hij dat dan zegt. Niet dat hij dat vindt, dat moet hij zelf weten, maar hij moet niet laatdunkend doen over onze onderzoeken en over ons team. Dan word ik boos.

De Vries heeft vanochtend ook nog gereageerd, maar dan op Radio 538: “We hebben daar toch erg over gelachen hoor. Alberto Stegeman en ik kennen elkaar ook al twintig jaar denk ik en wij kunnen dat best van elkaar hebben. In de uitzending gaat het dan even hard tegen hard, maar daarna geven we elkaar een knipoog en een hand en is er niets aan de hand hoor.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen