Peter maakt ruzie met Alberto: ‘Jij maakt schijnnieuws!’

Geplaatst op di 25 feb 2020 om 8:15

Peter R. de Vries was gisteren ruzie aan het zoeken met Alberto Stegeman in RTL Boulevard. De SBS-journalist stond aan de desk om te klagen over de taakstraf die tegen hem is geëist, maar kreeg vervolgens zijn kritische RTL-collega over zich heen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het OM heeft een taakstraf van 120 uur geëist tegen Stegeman voor het plaatsen van een nepbom op een kazerne in Oldebroek voor zijn programma Undercover in Nederland in 2018.

Peter gaf aan te begrijpen dat er wel wat paniek was in de kazerne. “Het kon wel voor een bom worden aangezien. Ik snap dat wel als je die beelden ziet dat men denkt als dat zo wordt achtergelaten: hier moeten we mee uitkijken!

Alberto: “Ik heb het niet zo achtergelaten. Ik heb het achtergelaten met een dichte koffer, Peter.”

Peter: “Ik vind het zelf inderdaad wel een beetje kinderachtig dat het OM hier een zaak van heeft gemaakt. Ik ken veel voorbeelden van sterkere zaken waar ze helemaal niks mee doen. Dan denk ik: dat had die inspanning meer waard geweest. In die zin snap ik wel wat hij zegt.”

Is het OM een beetje aan het pesten? Alberto: “Ik heb het gevoel dat zij vanaf het eerste moment dat zij die koffer hebben geopend wisten dat ik erachter zat. Ik heb er papieren in gedaan: 20 A4’tjes met mijn hoofd. Ze hebben me ook gebeld erna. Ze hebben het in mijn ogen onterecht enorm opgeschaald. Ik denk dat ze inmiddels zulke lange tenen hebben dat ze er helemaal klaar mee zijn.”

Schijnnieuws

Als het leidt tot een veroordeling, dan is dat een inperking voor de journalistiek in Nederland, vindt Stegeman. “Als ik hiervoor veroordeeld word, dan betekent het echt een inperking van wat je als journalist kunt en moet doen. Ik vind het gewoon belangrijk dat je de overheid kritisch benadert.”

Peter: “Als we nou even kritisch zijn, hè? Ik heb net gezegd dat ik het kinderachtig vind van het Openbaar Ministerie, maar ik vind het ook eerlijk gezegd een beetje schijnnieuws wat jij maakt met dit soort dingen.”

Alberto: “Hoezo dan?

Peter: “Omdat ik elke dag op een kazerne een koffertje kan achterlaten of in een ziekenhuis of op Schiphol. Dat zijn dingen die jij vaak doet. Dat je laat zien dat je met een valse pas Schiphol op kan komen. Ja, hè, hè?

Presentator Luuk Ikink: “Dat zou niet mogen kunnen toch?

Peter: “Het zou niet mogen kunnen, maar dat is nieuws wat je elke dag kan maken.”

‘Rustig maar! Rustig maar!’

Daarop zei Alberto geërgerd: “O ja, Peter, maar waarom heb je dat dan nooit gedaan?

Peter: “O, rustig maar! Rustig maar! Omdat ik het geen nieuws vind. Omdat ik dan elke dag kan doen.”

Alberto: “Jij vindt het geen nieuws?

Peter: “Nee, ik vind het echt schijnnieuws. Dat kan ik elke dag maken.”

Alberto: “Nou ja, hij zegt dat ‘ie het iedere dag kan maken!

Peter: “Nou rustig maar.”

Alberto: “Nou, we kennen elkaar een beetje. Hij zegt dat ‘ie het iedere dag kan maken, maar dat heb ik hem nog nooit zien doen.”

Flauwekul

Peter: “Nee, omdat ik het gewoon flauwekul vind om het te doen. Iemand met jouw talenten moet achter echt nieuws aan gaan.”

Alberto, zich versprekend: “Maar dat doen we toch ook? Ik doe niet anders dan dat!

Peter: “Ik kan ook hier vanavond een koffertje in deze studio achterlaten! Dat lukt je natuurlijk.”

Alberto: “Voor een misdaadjournalist vind ik dit een hele, hele bijzondere opmerking, Peter.”

Foto: SBS
40 Reacties op “Peter maakt ruzie met Alberto: ‘Jij maakt schijnnieuws!’”


 1. Curryworst

  Die hijgerige “spannende”acties van Stegeman zijn ook lachwekkend.
  Kijk mij eens met een plakbaardje en brilletje ergens binnendringen of iemand ontmaskeren.

 2. Johan

  Peter R. slaat hier de spijker op zijn kop. Alberto maakt goedkope sensatie TV inspelend op de onderbuik van de SBS kijker. Dit heeft met “journalistiek” niets te maken.

 3. ikweethetbeter

  Peter R de Vries was weer onbeschaamd ,goede reden om nooit meer RTL te kijken.

 4. .

  Peter heeft gelijk!

 5. Uuuh

  Twee amateur detectives en journalistieke integriteit. Wat klopt er hier niet?

 6. Pauline

  Het is mijn allerdiepste wens, om Peter R. de Vries eens rechtstreeks in zijn arrogante verzuurde linkse smoelwerk te kunnen kotsen…

 7. Jan

  Peter heeft over alles en iedereen een mening, maar wie neemt hem nog serieus? Zijn grootste journalistieke prestaties zijn jaren en jaren geleden.

  Voor de rest?

  Politieke partij? Mislukt.
  Voetbalmakelaar? Mislukt.
  Advocatenkantoor? Mislukt.
  Nieuwe TV-shows? Mislukt.

  Het enige wat Peter tegenwoordig nog heeft is een enorm grote bek.

 8. dynamische dennis

  RTL Boulevard…dat absoluut van enige journalistiek gespeende PULP programma… en dan daarin anderen de maat gaan nemen m.b.t. journalistieke mores. HAHA!

  Die Peter wordt steeds meer een karikatuur van zichzelf. Nog even en hij kan gewoon zichzelf nadoen in de TV Kantine.

 9. Xylon

  En dit heeft slechts 744.000 kijkers opgeleverd, niet echt veel hé Petertje ?!.. Misschien dat Angela de Jong zich ook maar voor een grote zak geld exclusief kan gaan laten vastleggen bij Bertelsmann 4 ?!.. Kan ze mooi samen met Peter R. de uiterst lage kijkcijfers van Boule-Fart en rtL-jinek gaan opkrikken ?!..

 10. discuswerper

  Ik ben er niet trots op het toe te moeten geven, maar in dit geval eens met De Vries. Maar goef. Sensatiezoekertje Stegeman wordt op z’n nummer gezet, en laat m verder maar lekker wegkwijnen bij SBS waar hij prima bij past en waar er geen hond naar hem kijkt.

 11. discuswerper

  Hahahaha Xylon. Je idool JdM zou ern moord doen voor 744k kijkers op dat tijdstip

 12. De Derde Banaan

  Peter heeft weer helemaal gelijk, de schreeuwerige toestanden van Alberto Ik-poker-in-een-Steegjeman zijn echt lachwekkend en sneu.

  Volgende week bij Undercover in Nederland: Alberto plaatst een koffer midden in een weiland, geen koe die hem tegenhoudt! SCHOKKENDE TELEVISIE!!!!!1

 13. Antonio

  PvdV is over de houdbaarheidsdatum.

 14. Jelle

  Alberto is alleen maar publiciteitsgeil. Daarnaast wordt je doodziek van journalisten die zelf vinden dat zij zo belangrijk zijn.dat ze boven de wet staan.

 15. Connie

  Peter ‘mij lukt tegenwoordig niets meer’ R. De Vries komt hier wat jaloersig over

 16. Albert O.

  Peterrr R maakt echt nieuws, daarom staat hij bij Boulevard….☺

 17. Sjors van Kempen

  Niets mis met een journalist die aantoont dat de beveiliging op strategische plekken als vliegvelden en kazernes niet deugt, toch?

 18. Greta Tunberg heeft Corona veroorzaakt

  Hoe linkser hoe gevaarlijker

 19. Stanislav

  Gisteravond zat Alberto als lange bruine drol verkleed bij Boulevard, ik had hem bijna niet herkend

 20. Ronnie

  Rechtszaak over het slipje van maasland dat is goed. Het spijt me om dat te zeggen Peter je bent afgedaald ik je beweringen. We zijn er al jaren verder en je bewijs tegen Joran van der sloot nog steeds niet rond zo goed bij jou ook weer niet dus degene die daarvoor het bewijs dat moet zorgen die is net zo crimineel als Johan zelf is en misschien met jou crimineel

 21. M

  Peter R. heeft ook dit soort hijgerige tv gemaakt vroeger voor Sbs, dus idd beetje hypocriet van hem

 22. Bart M.

  Stegeman maakt nep onderbuik-tv voor de toch al zwakkere SBS kijkers.

 23. Marc

  Peter de Vries en niet Peter R de Vries.
  Behalve als de R voor ROTZOOI staat.

 24. Timo

  Het spijt me, want ik háát RRRRR de Vries, maar hij heeft gelijk. Als je dat programma van Albert Stegenman kijkt gaan je hersenen spontaan uit. Zó gemaakt om te scoren, hijgerig, zonder echt nieuws, met dikke muziek en zwart-wit beelden wordt alles spannend, maar er gebeurt helemaal niks. Zoiets als National Geographic Channel de hele dag, daar kan hij makkelijk werken. De groeten.

 25. Joe Banana

  Ik ben het niet graag eens met de Vries, maar deze keer heeft hij 100% gelijk.

 26. Jan

  Nieuw scheldwoord: SBS-journalist.
  Hahaha.
  Aangifte doen Alberto, deze kwalificatie heeft de schijn van SMAAD.
  Misscgien kan Peter FAAL de Vries je helpen met z’n fake-burootje om een zaak tegen ze aan te spannen.

 27. Misutoria

  Die Peter R De Vries was overduidelijk jaloers op Alberto Stegeman dat hij wel spraakmakende televisie heeft gemaakt in Peters genre.

 28. Peanut

  @Misutoria, volgens mij heb jij de programma’s van Peter nog nooit gezien. Er zijn vaak zaken opgelost mede door zijn inspanningen. En zijn programma’s waren meestal zeer gedegen gemaakt. Er is verschil tussen ‘spraakmakend’ en onthullend. Dat staat los van of hij irritant kan zijn als gast in programma’s.

 29. Alberto Stegeman

  Wij gaan Nederland voor jou waarschuwen Petertje!!

 30. Nientje

  Ik ben echt verbaasd dat er mensen Peter R. hier gelijk geven. Ik hoop dat iemand zijn BN-erschap afneemt en dat die man nooit meer op tv komt. Overduidelijk is dat het een jaloers mannetje was gisteren. Niemand vraagt er om wat hij vindt, maar hij moest het toch weer even zeggen. Ja het is ook sensatie-tv wat Stegeman maakt, maar helaas is dit nodig omdat andere instanties er geen aandacht aan besteden. Door Stegeman werd die pedofiel net even wel in de boeien geslagen of werd Schiphol weer wel even met hun neus op de feiten gedrukt dat hun beveiliging niet deugde. Bravo!

 31. Ron

  Ik vind het wel een beetje hypocriet van Peter en van Boulevard om zo de aanval te kiezen op een collega van een andere zender. Zo gaat het met de Meilandjes ook, dit was gewoon een vooropgezet plan om Alberto eens stevig aan te pakken want Talpa…

 32. Sven L.

  Hier heeft Peter natuurlijk gelijk in. Het zijn vooral open deuren die Stegeman ‘intrapt’. Neemt niet weg dat zijn onderwerpen vaak wel interessant zijn hoor. Uitvoering is – zoals zo vaak bij SBS – vlakjes.

 33. Johhnysoet

  Peter is zo’n mannetje wat alleen maar loopt te azijnpissen, komt niks zinnigs meer uit helaas………

 34. Britt Scholte Lover

  Wat doet Peter R dan voor programma’s ? hij zit alleen maar in talkshows, hij heeft helemaal geen eigen programma

 35. snuifje

  hahahaha, wat een stel ouwe wijven…

 36. Miepie

  Peter de Allesweter keldert met een rotgang

 37. Job

  Peter maakt nooit ruzie

 38. Nils Holgersson

  Iemand met de talenten van Alberto Stegeman moet thuis achter de geraniums zitten.

 39. Fokko pater

  Technisch gezien heeft ie een punt maar tis verre van een welgemeend en onderbouwd argument! Objectief gezien lijkt het meer op bagitaliserend gedrag om zo zijn eigen kunstjes qua waarde boven die van een ‘medecollega’ te plaatsen zo van … ‘ maar ik ben de beste!’

 40. Bart tv man

  Geen vrouw op tv gezien, en tóch twee bekvechtende stomme kutten waargenomen..
  Ik stem voor de euthenaie.
  Levensbeëindiging bij voltooid leven… kom maar jongens, het is welletjes…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.