Peter maakt ruzie met Alberto: ‘Jij maakt schijnnieuws!’

Peter R. de Vries was gisteren ruzie aan het zoeken met Alberto Stegeman in RTL Boulevard. De SBS-journalist stond aan de desk om te klagen over de taakstraf die tegen hem is geëist, maar kreeg vervolgens zijn kritische RTL-collega over zich heen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het OM heeft een taakstraf van 120 uur geëist tegen Stegeman voor het plaatsen van een nepbom op een kazerne in Oldebroek voor zijn programma Undercover in Nederland in 2018.

Peter gaf aan te begrijpen dat er wel wat paniek was in de kazerne. “Het kon wel voor een bom worden aangezien. Ik snap dat wel als je die beelden ziet dat men denkt als dat zo wordt achtergelaten: hier moeten we mee uitkijken!

Alberto: “Ik heb het niet zo achtergelaten. Ik heb het achtergelaten met een dichte koffer, Peter.”

Peter: “Ik vind het zelf inderdaad wel een beetje kinderachtig dat het OM hier een zaak van heeft gemaakt. Ik ken veel voorbeelden van sterkere zaken waar ze helemaal niks mee doen. Dan denk ik: dat had die inspanning meer waard geweest. In die zin snap ik wel wat hij zegt.”

Is het OM een beetje aan het pesten? Alberto: “Ik heb het gevoel dat zij vanaf het eerste moment dat zij die koffer hebben geopend wisten dat ik erachter zat. Ik heb er papieren in gedaan: 20 A4’tjes met mijn hoofd. Ze hebben me ook gebeld erna. Ze hebben het in mijn ogen onterecht enorm opgeschaald. Ik denk dat ze inmiddels zulke lange tenen hebben dat ze er helemaal klaar mee zijn.”

Schijnnieuws

Als het leidt tot een veroordeling, dan is dat een inperking voor de journalistiek in Nederland, vindt Stegeman. “Als ik hiervoor veroordeeld word, dan betekent het echt een inperking van wat je als journalist kunt en moet doen. Ik vind het gewoon belangrijk dat je de overheid kritisch benadert.”

Peter: “Als we nou even kritisch zijn, hè? Ik heb net gezegd dat ik het kinderachtig vind van het Openbaar Ministerie, maar ik vind het ook eerlijk gezegd een beetje schijnnieuws wat jij maakt met dit soort dingen.”

Alberto: “Hoezo dan?

Peter: “Omdat ik elke dag op een kazerne een koffertje kan achterlaten of in een ziekenhuis of op Schiphol. Dat zijn dingen die jij vaak doet. Dat je laat zien dat je met een valse pas Schiphol op kan komen. Ja, hè, hè?

Presentator Luuk Ikink: “Dat zou niet mogen kunnen toch?

Peter: “Het zou niet mogen kunnen, maar dat is nieuws wat je elke dag kan maken.”

‘Rustig maar! Rustig maar!’

Daarop zei Alberto geërgerd: “O ja, Peter, maar waarom heb je dat dan nooit gedaan?

Peter: “O, rustig maar! Rustig maar! Omdat ik het geen nieuws vind. Omdat ik dan elke dag kan doen.”

Alberto: “Jij vindt het geen nieuws?

Peter: “Nee, ik vind het echt schijnnieuws. Dat kan ik elke dag maken.”

Alberto: “Nou ja, hij zegt dat ‘ie het iedere dag kan maken!

Peter: “Nou rustig maar.”

Alberto: “Nou, we kennen elkaar een beetje. Hij zegt dat ‘ie het iedere dag kan maken, maar dat heb ik hem nog nooit zien doen.”

Flauwekul

Peter: “Nee, omdat ik het gewoon flauwekul vind om het te doen. Iemand met jouw talenten moet achter echt nieuws aan gaan.”

Alberto, zich versprekend: “Maar dat doen we toch ook? Ik doe niet anders dan dat!

Peter: “Ik kan ook hier vanavond een koffertje in deze studio achterlaten! Dat lukt je natuurlijk.”

Alberto: “Voor een misdaadjournalist vind ik dit een hele, hele bijzondere opmerking, Peter.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen