Volkskrant bezorgt gezin Angela Groothuizen trauma

De Volkskrant heeft het gezin van RTL 4-ster Angela Groothuizen een heus trauma bezorgd door eind vorig jaar zo uit te pakken met haar uitspraken over hun vrijzinnige relatievorm. Dat laat de presentatrice blijken in gesprek met NU.nl. Groothuizen vertelde in de krant openhartig over de open relatie die zij met haar werkloze man heeft, maar eigenlijk was dat helemaal niet haar bedoeling. “Het is helemaal geen groot geheim, maar dat hoeft niet per se in de krant“, zegt ze.

Toch heeft Groothuizen er uitgebreid over zitten oreren. “Op het moment dat het over mijn relatie ging, had ik kunnen zeggen: daar praat ik niet over. Of had ik het interview kunnen beëindigen. Maar wat heb je daaraan? Het is een serieuze krant die ik al veertig jaar lees.

Na afloop had ze spijt. “De journalist wilde het toch verwerken, dus ik zei: ‘Oké, maar dan ga ik de strijd met je aan.’ Ik ben altijd goed geweest in het laten zien wat ik wíl laten zien en ben bereid om alles over mezelf te vertellen, maar mijn familie heeft er nooit om gevraagd om betrokken te raken.

Het was echt een dingetje, aldus Groothuizen. “Ik wilde gewoon dat we het gingen oplossen. Er is uiteindelijk heel wat uitgehaald en dat heeft die journalist ontzettend goed gedaan. Die hele situatie was erg bedreigend en heeft me veel energie gekost.

Haar man heeft nu een trauma. “Hij zit nu boven, want sindsdien laat hij zich tijdens interviews niet meer zien. Voor hem was het ook niet leuk. Het is een gevoelig gezin.”

Het interview met Angela Groothuizen kunt u lezen op NU.nl.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen