‘BNR moet programma met Albert Verlinde niet willen’

Geplaatst op za 25 jan 2020 om 12:00

BNR Nieuwsradio zou eenvoudig aan marktaandeel kunnen winnen door een ster als Albert Verlinde een eigen show te geven, maar doelgroeptechnisch zou dat heel onhandig zijn. Dat zegt Sjors Fröhlich, die eind vorig jaar vertrok als zenderbaas, tegen Intermediair. BNR is onder leiding van Fröhlich altijd rond de 1 procent marktaandeel blijven hangen. “Jij kijkt zo moeilijk bij die 1 procent, maar dat was prima voor BNR en dat kan ik uitleggen“, zo laat de voormalig radiobaas weten.

De doelgroep van BNR is niche, benadrukt Fröhlich. “En dat betekent dat er grenzen zijn aan die groei. Sterker nog, als we nog meer zouden groeien, dan zouden adverteerders minder betalen, omdat ze nu precies hun doelgroep bereiken.”

BNR kan dus beter ‘klein’ blijven, legt hij uit. “Je kan natuurlijk altijd Albert Verlinde een programma geven en dan ga je echt over die 1 procent heen, maar dat moet je niet willen. Dus die 1 procent is het plafond.

En het binnenhalen van types als Robert Jensen en Jan Roos dan? “Ik heb wel met Robert gesproken over BNR. Ik vind wel dat het journalistiek moet blijven en dat is bij de podcasts van Jensen en Roos nu niet het geval.”

Je moet in mijn ogen altijd een basis hebben voor wat je roept en dat mis ik soms bij Jensen. Ik wil trouwens wel een lans breken voor Jensen en Roos, want het is geweldig dat we in een land leven waar je dat soort geluiden kan horen.”

Het hele interview met Sjors Fröhlich kunt u lezen op Intermediair.nl.

Foto: SBS
36 Reacties op “‘BNR moet programma met Albert Verlinde niet willen’”


 1. Frits

  Denk dat dit wel klopt. Ik luister nu alleen Wilfred Genee op BNR, en zou ook Jensen luisteren.
  Maar voel me totaal niet aangesproken door de advertenties en ben dus inderdaad niet de doelgroep.

 2. (❁´◡`❁)☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

  (❁´◡`❁)☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

 3. Realist

  Sinds het aantreden van Sjors Fröhlich is BNR een zeer politiek correcte zender geworden en dan die commercials van Eneco en een Tesla verkoper. Ik luister er steeds minder naar.
  Dan is de podcast van Jensen zeker een verademing.

 4. Annemart Befgat

  Waarom komt 6 Inside niet terug? Dat was echt mooie tv

 5. Pino

  Frolich is nu Vijfherenland aan het verstieren als burgermeester. Heeft ie ook al geen verstand van

 6. Pauline

  Die Sjors is nu toch burgemeester van een of andere flut gemeente, Geldermalsen of zo?

 7. Thierry Bardot.

  BNR kan dus beter ‘klein’ blijven?

 8. huismaker

  Sinds wanneer is deze relnicht een “ster” ? Anderen kapot maken met roddels en filmpjes en dan als een zogenaamde held wegzetten ? Kom op MC ! Deze man verdient geen enkel respect.

 9. N

  Onderwijl pakt Albert elke maand 30k van Talpa. Doet geen zak. Heerlijk.

 10. NPOMAN

  Alsjeblieft, laat die vent daar lekker zitten! En niet naar BNR. Dat is ’n serieuze zender en daar zitten ze niet te wachten op ’n shownieuws roddelkoning!!

 11. ja ja.

  The voice volgende week ingestort ? Wat een verbazing op Twitter om Anouk en Ali B

 12. ja ja.

  EN OP DEZE SITE GEEN LETTER

 13. Bnr luisteraar

  De enige radio die ik nog luister is BNR (in de auto) en daarnaast podcast.
  Wil je me helemaal van de radio afhebben dan moet je idd kwalbert een programma geven! #BAH een nieuwsradio is geen roddelradio

 14. dynamische dennis

  BNR heeft iedere 15 minuten een blok reclame van 2 of 3 minuten. En daarbuiten ook nog promo’s voor de eigen programma’s. Je wordt echt gillend gek van de hoeveelheid reclame op die zender.

 15. Nicole

  BNR is toch een heel kleintje naast de Talpa reus.

  Helaas vind ik als “gestoorde zwakzinnige RTL trol” het heel jammer dat mijn held PvdV geen directeurtje kan spelen over veel RTL radio zenders want mijn gelieve RTL TV is op sterven na dood.

 16. ja ja.

  Dyn. Dennis Als vaste BNR luisteraar in de auto , vallen die kleine reclame uitingen best mee
  U overdrijft wel heel erg !

 17. Marc

  BNR is nog steeds zakelijk erg goed.
  Om dat te houden, absoluut geen Albert Verlinde e.d.

  Echt minpunt bij BNR is de toenemende verheerlijking van de meningen van D66.
  Nu Sjors weg is hoop ik dat het weer afneemt.

  Bas, Roelf, Roos en sidekicks Thomas en Gertjan zijn absolute toppers

 18. Marco Louwerens

  Inderdaad veel van hetzelfde D66 geluid bij BNR. Die show van Harm Edens ook, als nagels over een schoolbord.

  Het is allemaal Pro-EU, Pro-immigratie, Pro-klimaathysterie

 19. Joram

  Bas, Thomas en Roos zijn echt goed inderdaad. Ik luister zelf met periodes naar BNR. Na verloop van tijd begin ik de focus op ‘zaken doen’ zat te worden en verruil ik BNR voor Npo radio 1 of 2. Om daarna weer terug te keren. Bernard Hammelburg is een vakman met een te groot ego, maar inhoudelijk wel sterk. Wie ik niet trek is Mark Beekhuis. Heel ongemakkelijk om naar te luisteren. Slechte timing en altijd net iets te traag. Genee geeft de meeste sjeu aan de zender. TFM is een topprogramma.

 20. Henk de Jong

  Onbegrijpelijk waarom BNR en RTLZ niet samengaan of meer samenwerken. Ze hebben exact dezelfde doelgroep en zouden heel wat kosten kunnen besparen door verslaggevers voor zowel radio als tv te laten werken.

 21. Keta Minek

  “Altijd gedroomd van een Rolex, Breitling, Omega of Cartier horloge? Spiegelgracht juweliers….” die reclames zijn vreselijk en kan ik zowat dromen, maar toch is BNR zowat de enige zender die ik luister in de auto. Alle andere zenders hebben onzinnig gelul en/of vreselijke kutmuziek. Van BNR steek je ool nog wel eens iets op van onderwerpen.

 22. critikast

  Fröhlich heeft als burgemeester blijkbaar nog tijd over om onzin te verkopen over de radiobeluistering. De man was al een karikatuur van zichzelf en dat zal in de toekomst niet beter worden. Veel inwoners van Vijfherenland verbazen zich nog altijd over deze nieuwe burgemeester en kotsen hem nu al bijna uit !

 23. Ron

  Het is een zakenzender, en dat is een niche. Het zal nooit het grote publiek bereiken, de hele nieuwsvoorziening is ingericht op economisch nieuws. En als het landelijk of buitenlands nieuws is het altijd met een zakelijke inslag. Radio voor ‘the happy view’. Wel jammer, Radio 1 verdiend wel een echte concurrent, dat is dit BNR nu niet.

 24. ℙluk van den ℙettenflet Ⓟ

  In de auto zoek ik inderdaad BNR op.
  Stel dat Kwalbert te horen zou zijn op BNR dan zou ik het risico niet meer nemen.

  Need I say more?

 25. Caramba

  Wat een rare insteek.
  A. dit is niet aan de orde en B. Je kunt wel 100 personen noemen die hun marktaandeel opkrikken. Verlinde behoort bepaald niet tot de voorhoede; da’s meer de afdeling Henny Huisman.

 26. jan

  Ik luister enkel in de auto omdat ze minder hard deugen dan de NPO. Het blijft een bagger zender.

 27. Beatrice Kiddo

  Ooh shit, we begeven ons op een hellend vlak met deze discussie.
  Stel dat Paul de Leeuw op BNR komt zwetsen over dingen? Het is een graaier, dikke vette homeau met poen, zal wel een mening hebben en oiv Claudia de Breij een beleggingsplan in inclusieve koffietuinders met een butplug in hun reet die een kwartje meer verdienen als vette Paultje op bezoek komt of zo?
  Lekker boeien, laten zwetsen, ik haak af, opzouten met Paul, Kwalbert, Gordon, Joling en nog meer van die kansloze ordinaire lachebekjes uit de cheapworld.

 28. Sioux Tulbant

  Hahaha, hoe kut zou het zijn als die pisnicht van een Kwalberd Verlinde ineens op de radio was.
  Drie,,twee,,een,, andere zender.
  Niet zo moeilijk hoor.
  Dat gezwets, dat gezever, dat zogenaamde politiek correcte inclusieve.

  Opzouten met vieze Albert.
  Veel dank daarvoor.

 29. Realist

  @Ron. Dat was het vroeger.
  Het is nu vooral een deug zender met veel programma’s over duurzaamheid en andere pro EU, pro klimaat en anti Trump nieuws.
  Wel iets minder als NPO radio 1 en vooral VARA BNN.

 30. Minder of Mirjam

  Vind het zo grappig dat alle dombo’s hierboven ALLES “D66”-praat vinden zolang het niet keihard extreem-rechts Baudet-gelul is.

  In hun optiek ben je pro-EU en pro-Klimaat als je niet keihard roept dat de EU satan is en de opwarming van de aarde verzonnen troep is.

  Typisch extreem rechts!

 31. Bertje Veer

  BNR heeft de reclame sinds kort rondom de halve uren geconcentreerd, zoals op de andere commerciële zenders. De luistertijd kan hierdoor toenemen.

 32. Marco Louwerens

  Dat wist ik niet, ben afgehaakt toen ik de reclames iedere 15 minuten niet meer trok

 33. Daaristieweer

  Graag minder, minder minder sodomieten. Dus de namen door @ Beatrice Kiddo graag nvan de buis en radio

 34. Patrick Gagel

  @Beatrice Kiddo 23:54
  Goed punt. Die koffieboeren verdienen beter dan een Paul de Leeuw..

 35. Suzy Wang

  Dat er nog iemand op die plas homo zit te wachten. Liever niet nee.

 36. Peter

  @Beatrice Kiddo. Paul de Leeuw heeft nooit koffieboeren gedwongen een butplug in hun reet te stoppen en Gordon zou het vrijwillig doen maar die vond vieze Paultje sltijd al een lul.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.