‘BNR moet programma met Albert Verlinde niet willen’

BNR Nieuwsradio zou eenvoudig aan marktaandeel kunnen winnen door een ster als Albert Verlinde een eigen show te geven, maar doelgroeptechnisch zou dat heel onhandig zijn. Dat zegt Sjors Fröhlich, die eind vorig jaar vertrok als zenderbaas, tegen Intermediair. BNR is onder leiding van Fröhlich altijd rond de 1 procent marktaandeel blijven hangen. “Jij kijkt zo moeilijk bij die 1 procent, maar dat was prima voor BNR en dat kan ik uitleggen“, zo laat de voormalig radiobaas weten.

De doelgroep van BNR is niche, benadrukt Fröhlich. “En dat betekent dat er grenzen zijn aan die groei. Sterker nog, als we nog meer zouden groeien, dan zouden adverteerders minder betalen, omdat ze nu precies hun doelgroep bereiken.”

BNR kan dus beter ‘klein’ blijven, legt hij uit. “Je kan natuurlijk altijd Albert Verlinde een programma geven en dan ga je echt over die 1 procent heen, maar dat moet je niet willen. Dus die 1 procent is het plafond.

En het binnenhalen van types als Robert Jensen en Jan Roos dan? “Ik heb wel met Robert gesproken over BNR. Ik vind wel dat het journalistiek moet blijven en dat is bij de podcasts van Jensen en Roos nu niet het geval.”

Je moet in mijn ogen altijd een basis hebben voor wat je roept en dat mis ik soms bij Jensen. Ik wil trouwens wel een lans breken voor Jensen en Roos, want het is geweldig dat we in een land leven waar je dat soort geluiden kan horen.”

Het hele interview met Sjors Fröhlich kunt u lezen op Intermediair.nl.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen