Gerard Ekdom: ‘Bram Krikke gaat RadioRing winnen’

Gerard Ekdom denkt net als Wilfred Genee dat de verkiezing om de Gouden RadioRing een gelopen race is. Die ring gaat sowieso naar de show van Bram Krikke, vanwege zijn bijna één miljoen volgers op sociale media. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. De Gouden RadioRing verliest zijn relevantie doordat je voor de winst vooral veel volgers nodig lijkt te hebben. Gerard en Wilfred zijn in tegenstelling tot Bram vooral van de oude media en hebben die enorme socials-aanhang niet.

Ekdom is met zijn show een van de vijf genomineerden. “Ik was heel erg verrast dat ik überhaupt genomineerd was. Ik dacht: het zal wel een keer ophouden, dat stopt een keer. Ik was helemaal verbaasd. Ik ben heel vereerd, maar winnen is een ander verhaal, want ik ben kansloos. Bram gaat hem winnen.”

Is het niet vooral een wedstrijd voor ijdeltuiten, zoals Ruud de Wild het noemt? “Ach, wel nee. Het is toch leuk? Je moet het allemaal niet zo serieus nemen. Het is gewoon lachen, ik ben genomineerd! Hallo, wat leuk.”

Krikke komt op de socials nu met filmpjes om zijn concurrenten uit te dagen. “Ik moet er heel erg om lachen. Ik vind het grappig. Ik kijk een beetje vanaf de zijlijn toe wat er gebeurt en ik vind het lachen.”

Lees ook: Wilfred Genee: ‘RadioRing opdoeken als Krikke wint’ (22 januari)

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen