Shula Rijxman superblij met onverwacht succes Op1

Shula Rijxman, de grote bazin van de NPO, vindt het ontzettend leuk dat Op1 het onverwacht zo goed doet op de late avond van NPO 1. Dat heeft ze donderdagavond laten blijken tijdens haar nieuwjaarsspeech. De verwachting was dat Op1 het moeilijk zou gaan krijgen als de opvolger van Eva Jinek, maar de show doet het vooralsnog beter dan Jinek op haar nieuwe thuiszender RTL 4. “Geweldig om te zien dat het publiek deze nieuwe talkshow al zo snel heeft omarmd.”

Op1 wordt gepresenteerd door tien duo’s. “Duo’s van mannen en vrouwen, nieuwe én ervaren talenten die vorm en inhoud geven aan onze pluriformiteit. Daar ligt onze onderscheidende waarde.”

Het zijn tegelijkertijd ook tien mensen die zich in rap tempo ontwikkelen tot talkshowhost. “Dat wij op deze manier tegelijk een succesvolle kweekvijver zijn, daar zijn we enorm trots op!

Vindt ze het niet jammer dat Jinek is vertrokken? “Drie jaar geleden stond ik voor de keuze om wel of niet de WNT-norm te hanteren voor presentatoren. Dat heb ik wel gedaan. Helaas zijn er daardoor grote talenten vertrokken.”

Het besluit had een prijs. Maar het heeft ook laten zien dat mensen die écht betrokken zijn bij de publieke omroep een kans krijgen. Een publieke omroep die zichzelf steeds opnieuw blijft uitvinden, ook dankzij jong talent dat wij ruimschoots het podium bieden.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen