Peter R. ziet af van cocaïnezaak tegen Jan Roos

Peter R. de Vries dreigde Jan Roos met een kort geding als hij zijn uitspraken over zijn rol in de cocaïnegate rondom Marc van der Linden niet zou rectificeren, maar ziet daar toch van af. Dat heeft hij aan de opiniemaker laten weten. Roos riep eind 2018 dat Van der Linden kortstondig was ontslagen bij Boulevard vanwege uit de hand gelopen cocaïnegebruik en onlangs onthulde hij de bron van dat verhaal: hij zou het, zij het indirect, hebben gehoord van Peter R. de Vries.

De Vries was boos en liet zijn advocatenkantoor een brief met de nodige juridische dreigementen sturen. Als Roos niet zou rectificeren, ‘dan zal in kort geding een uitgebreidere rectificatie gevorderd worden en tevens zullen de eisen vermeerderd worden (waaronder een schadevergoeding)’.

Roos had er lak aan. Hij schreef terug: “Ik heb letterlijk gezegd, op de vraag van Wilfred Genee, of ik dat van Peter R. persoonlijk heb gehoord: ‘Dat heeft ie tegen iemand anders gezegd, die mij goed vertrouwt.’ Er is dus geen enkele aanleiding om nogmaals te melden dat ik hem niet persoonlijk heb gesproken. Uw sommatie raakt dus kant noch wal er er zal ook geen rectificatie komen. PS: in uw rectificatietekst staan twee taalfouten.

Reactie

Het advocatenkantoor van De Vries liet daarop weten: “Fijn dat u mijn brieven aan een spelling-check onderwerpt, maar u had beter iets meer aandacht aan uw zwakke juridische positie in deze kwestie kunnen besteden. Uiteraard heb ik de podcast beluisterd. In mijn vorige brief heb ik dan ook het volgende aangegeven: ‘Voor zover u stelt dat u dit direct (‘van horen zeggen’) heeft vernomen van cliënt, dan had het op uw weg gelegen om de juistheid hiervan te verifiëren. U heeft nagelaten dit te doen, met alle gevolgen van dien.‘”

U had als journalist/publicist beter onderzoek moeten doen. U kunt zich niet verschonen door zich te beroepen op louter één anonieme bron. Dit klemt temeer omdat cliënt in het geheel niet op de hoogte was van het vermeende incident rond de heer Van der Linden en daar dus ook nooit met derden over heeft gesproken. U heeft cliënt lichtvaardig en onrechtmatig beschuldigd.”

Cliënt vindt het opvallend en veelzeggend dat u het bovenstaande in uw antwoord geheel negeert en inhoudelijk geen enkel verweer heeft. Cliënt was even in de verleiding om juridische maatregelen tegen u te nemen, maar ziet daar vanaf nu uit alles blijkt dat u op kwaadaardige wijze alleen maar aandacht probeert te generen. Dat gunt cliënt u niet.”

Gieren

Roos: “Om te gieren van het lachen. Hij gunt me de aandacht niet. 🤣😂🤣😂🤣😂Ik ga je voor het gerecht slepen!!!! – Ok, is goed. Nee, dat ga ik niet doen. Ik gun je de aandacht niet!!! 🤔

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen