Bert van der Veer: ‘Eva Jinek liet me keihard vallen’

Bert van der Veer vindt dat Eva Jinek hem keihard heeft laten vallen. Ze heeft niet eens een mailtje aan hem gewijd, nadat ze hem meedogenloos aan de kant zette als regisseur van haar talkshow. Dat vertelt hij in Het Financieele Dagblad. Van der Veer was tot 2016 vier jaar lang de regisseur van de praatprogramma’s van Eva Jinek bij WNL en KRO-NCRV. Uiteindelijk besloot ze in zee te gaan met de bekende tv-architect Ewart van der Horst, de man die ook DWDD heeft grootgemaakt.

Jinek zette Van der Veer aan de kant. Hij was verbaasd ‘dat hij niets meer van haar vernam nadat Van der Horst zijn plek had overgenomen’, is te lezen in de krant. “Een mailtje had ik wel leuk gevonden“, geeft hij aan.

Van der Veer kende Jinek juist altijd als een hecht, warm en sociaal persoon. “Voor Eva gaan mensen harder lopen. Het zal met haar gedrevenheid en haar kinderlijk enthousiasme te maken hebben. Eva kan heel goed in haar handjes klappen als ze een goede gast binnenhaalt.

Uiteindelijk heeft de aanstelling van Ewart van der Horst haar wel goed gedaan, erkent Van der Veer. “Ewart was bij elke uitzending aanwezig en riep bij een grapje of iets gevats in haar oortje: ‘Goed gedaan, Eva!’ Ze werd daardoor minder onzeker en meer zichzelf. Het was magistraal hoe ze vorig jaar de lastige Jules Deelder aanpakte.

Het artikel over Eva Jinek kunt u lezen op de website van FD.

Foto: PR Bert van der Veer

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen