Pauw stopte omdat hij geen salarisconstructie kreeg

Jeroen Pauw is gestopt met zijn talkshow Pauw, omdat BNNVARA niet mee wilde werken aan een salarisconstructie. Nu ergert de omroep zich aan de hoge gage die Pauws bedrijf TVBV krijgt voor de productie van opvolger Op1. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Pauw heeft in de media altijd geroepen dat hij niet meer hoeft te verdienen dan de premier, maar achter de schermen denkt hij daar kennelijk anders over. Nu blijkt dat hij tóch meer wilde hebben dan 194.000 euro per jaar.

Met een verboden salarisconstructie waarbij BNNVARA meer zou betalen voor de productie van Pauw, zou hij boven dat salarisplafond uit kunnen komen. Bovendien wilde hij de omroep verplichten om in 2020 voor een half miljoen euro programma’s van TVBV af te nemen.

De nieuwe BNNVARA-directie bestaande uit Gert-Jan Hox en Karin van Gilst liet in augustus 2019 weten niet akkoord te gaan. “De belangrijkste reden: het voorstel druiste in tegen de wettelijke afspraken over de topinkomens van presentatoren“, aldus NRC.

Hox wil ‘omwille van concurrentiegevoeligheid en privacy’ niet ingaan op de inhoud van het contractvoorstel, maar bevestigt wel dat die inhoud de reden was om niet akkoord te gaan.

Pauw besloot te stoppen met zijn talkshow, waarna NPO’s tv-baas Frans Klein in een razend tempo aan de slag ging met opvolger Op1. Hij wilde Pauw, die zou hebben geschermd met een aanbod van RTL, koste wat koste behouden voor de publieke omroep en gunde hem de productie van Op1.

Daar blijkt Pauw nu alsnog lekker mee te cashen. Zijn begroting blijkt ruim 40 procent hoger dan de 35.000 euro die gebruikelijk is voor een uitzending op dat tijdstip, aldus NRC.

Hox vindt het zonde van het geld. Hij zegt: “We kunnen dat ook vanuit onze ruime ervaring op dit tijdslot. Dit is echter niet waar de NPO voor heeft gekozen.

Pauw reageert in het NRC-artikel bijzonder schimmig op alle aantijgingen. “Eerlijk gezegd lijkt het mij onzinnig om te praten over iets dat niet gebeurd is. Er is geen contract, er zijn geen afspraken.

Het artikel ‘Hoe Jeroen Pauw vertrok en toch een beetje kon blijven’ kunt u lezen op de website van NRC Handelsblad.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen