Jeroen Pauw vindt NPO-plafond 194.000 euro terecht

Jeroen Pauw vindt het salarismaximum van 194.000 euro bij de NPO heel erg terecht. Hij ziet niet in waarom hij meer zou moeten verdienen dan de minister-president. Dat zegt de BNNVARA-ster in gesprek met de Weekend. Zijn omroepcollega Matthijs van Nieuwkerk zou het liefst de hele staatskas leegtrekken, maar Pauw is meer dan tevreden met het salaris dat hij krijgt. “Je weet wat de salarissen zijn als je bij de NPO werkt“, zegt de succesvolle talkshowhost.

Het salarismaximum geldt voor iedereen bij de publieke omroep. “Het is net zoveel als de minister-president krijgt. En er is nog geen dag in heel mijn carrière geweest dat ik dacht: ik heb het drukker dan de minister-president, dus ik vind het prima. Nee, ik zou níet naar de commerciëlen overstappen voor het geld.”

Over Van Nieuwkerk wordt wel geroepen dat het topsport is om elke avond op tv te verschijnen. Dat doet Pauw echter ook. “Ik vind het leuk om te doen en dan is het niet zwaar. Als je het niet meer leuk vindt, dán wordt het misschien zwaar.”

 

Zijn collega Eva Jinek is wél overgestapt naar RTL voor de poen. Zij gaat vermoedelijk naar een salaris van zo’n 1.000.000 euro per jaar.

De verwachting is dat Jinek het op de late avond van RTL prima gaat doen, maar niet zo goed als op NPO 1, waar ze tussen de 900.000 en een miljoen kijkers trok.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen