Jeroen Pauw vindt NPO-plafond 194.000 euro terecht

Geplaatst op ma 21 okt 2019 om 10:00

Jeroen Pauw vindt het salarismaximum van 194.000 euro bij de NPO heel erg terecht. Hij ziet niet in waarom hij meer zou moeten verdienen dan de minister-president. Dat zegt de BNNVARA-ster in gesprek met de Weekend. Zijn omroepcollega Matthijs van Nieuwkerk zou het liefst de hele staatskas leegtrekken, maar Pauw is meer dan tevreden met het salaris dat hij krijgt. “Je weet wat de salarissen zijn als je bij de NPO werkt“, zegt de succesvolle talkshowhost.

Het salarismaximum geldt voor iedereen bij de publieke omroep. “Het is net zoveel als de minister-president krijgt. En er is nog geen dag in heel mijn carrière geweest dat ik dacht: ik heb het drukker dan de minister-president, dus ik vind het prima. Nee, ik zou níet naar de commerciëlen overstappen voor het geld.”

Over Van Nieuwkerk wordt wel geroepen dat het topsport is om elke avond op tv te verschijnen. Dat doet Pauw echter ook. “Ik vind het leuk om te doen en dan is het niet zwaar. Als je het niet meer leuk vindt, dán wordt het misschien zwaar.”

 

Zijn collega Eva Jinek is wél overgestapt naar RTL voor de poen. Zij gaat vermoedelijk naar een salaris van zo’n 1.000.000 euro per jaar.

De verwachting is dat Jinek het op de late avond van RTL prima gaat doen, maar niet zo goed als op NPO 1, waar ze tussen de 900.000 en een miljoen kijkers trok.

Foto: Annemieke van der Togt
19 Reacties op “Jeroen Pauw vindt NPO-plafond 194.000 euro terecht”


 1. Huismaker

  Kwam niet meer bij van het lachen op radio1. Journalistenkartel. Wij moeten alleen Radio1 geloven in niet “nepnieuws” volgen. Tuurlijk. Trumkp baskhen, Het-volk-koos-voor-brexit ontkennen, Die Wilders, Baudet Stilstof-leugens
  Weet je. Ik luister naar podcasts. Af en toe Radio1 om in een leuk te liggen.

 2. Reageerder

  @Huismaker, leer eerst maar foutloos typen.

 3. animo

  Ik vraag me ook af of het kan dat een journalist 5 keer meer verdient dan Mark Rutte hoe geloof waardig ben je dan nog.

 4. HansR

  Jinek een miljoen? Die 194.000 die ze bij de PO kreeg was al een 100.000 teveel betaald voor haar beperkte talent..
  Matthijs zou, na zijn jaren van overbetaald zijn, minstens 5 jaar voor een modaal inkomen moeten gaan DWDD’en

 5. M00i

  Die laatste zin is nergens op gebaseerd.

 6. Huib

  Jeroen Pauw is veruit de beste interviewer op dit moment. Deze uitspraken maken hem ook tot de meest sympathieke interviewer.

 7. Chiel

  Hij heeft wel nog een productiemaatschappij. Kán extra inkomsten zijn.

 8. Sjaak

  @Reageerder Mon 21 Oct 2019 om 10:33
  U is taaln azi? Zwaktebod.

 9. Yvonne

  @Huib dat ben ik helemaal met je eens.

  Jeroen heeft een mooie mentaliteit,ze zijn er gelukkig nog.
  Een man naar mijn hart.

 10. Geert W.

  Pauw verdient via een slimme constructie met zijn productiebedrijf meer dan de limiet. Misschien wel legaal, maar natuurlijk gewoon een manier om de regels te omzeilen.

 11. Sven L.

  “Nee, ik zou niet overstappen voor het geld”. Daaruit zou je ook kunnen opmaken dat hij wel wil overstappen, mits er een aantrekkelijk programmapakket op tafel ligt.

  En stop met dat Jinek-miljoen. Slaat kant noch wal en ontvangt ze nooit. Ja in 2 jaar, niet per jaar.

 12. Joke Bruis

  Huismaker is een onderdeel van het domrechtse propagandakartel en herhaalt netjes de talking points zoals die door de communicatieafdeling van het FvD zijn doorgegeven. Betaling vindt plaats per posting door Rob Rooken. #love

 13. Sjaak

  Joke Bruis Mon 21 Oct 2019 om 11:04
  Het is toch wel overduidelijk dat de NOS extreem links is en dat de staatstelevisie de machtspartijen voortrekt. Gisteren Lubach extreem positief over het D66 voorstel om de boeren te pakken terwijl de vrouw van een D66 minister eindredacteur is.

 14. Kooiman

  Nelly, je hok in. Gauw!

 15. Wanny

  Die 194.000 is meestal ook niet voor een full time baan. Pauw doet een maand of 6 per jaar zijn talkshow van een uur. Laten we het eens ruim nemen en zeggen dat er per show 5 uur voorbereiding van hem in zit. Dan werkt ie dus 6 maanden lang 30 uur per week voor de talkshow.

  In de rest van de tijd verdient ie nog geld met zijn productiebedrijf en schnabbels. Een minister heeft dat niet en heeft ook nog veel meer verantwoordelijkheid.

 16. iam

  Goed gezien Wanny.

  En je weet die het hardst roepen iets niet voor het geld doen, doen het als het erop aan komt wel. Maar natuurlijk niet voor het geld…

 17. Krezus Jistus

  Jeroen is al lang binnen. Dan is het genoeg. Matthijs ook, maar die doet het voor zijn kinderen, zodat die later ook miljoenen kunnen erven.

 18. FlyingLotus

  Een mening van een ambtenaar, ik heb er nooit iets mee gedaan.

  Heb niet het gevoel dat ik ooit iets met een mening van een ambtenaar ga doen.

 19. H. Yelnats

  Van die 194.000 mag hij wel eens naar een fatsoenlijke kapper. Wel naar een dameskapper want anders betaalt hij nog te weinig ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.