Het rommelt bij Ladies Night: eindredacteur op straat

Het rommelt achter de schermen van de vrouwentalkshow Ladies Night op Net5. In de hoop op stijgende kijkcijfers is besloten om de samenwerking met eindredacteur Evelien Prud’homme te beëindigen. Dat bevestigt een woordvoerder van Net5 desgevraagd. Ladies Night is hét prestigeproject van het nieuwe, door Linda de Mol geleide Net5 powered by LINDA., maar helaas voor de makers en met name presentatrice Merel Westrik waren de scores van het eerste seizoen bijzonder laag.

Er wordt nu hard aan gewerkt om Ladies Night naar een hoger plan te tillen. “De redactie is fulltime aan het werk om de nieuwe uitzendingen voor te bereiden. Het format wordt momenteel onder de loep genomen en aangepast waar nodig.”

Eén van die aanpassingen is dus een nieuwe eindredacteur. “In dit vernieuwingsproces is er gekozen voor een andere aanpak met een nieuwe eindredacteur. Dat neemt niet weg dat we voormalig eindredacteur Evelien Prud’homme heel dankbaar zijn voor al het goede werk dat ze voor Ladies Night heeft verricht.”

Net5 blijft optimistisch over de kansen van Ladies Night. “We kijken uit naar Ladies Night 2.0 vanaf maart.”

Het lastige van Ladies Night is dat het programma aanvankelijk heel goed van start ging, maar dat de kijkers daarna massaal afhaakten. Het is dus niet zo dat men het programma niet kon vinden.

Tv-diva Catherine Keyl zei onlangs dat Ladies Night niet zo goed scoort, omdat boegbeeld Merel Westrik niet authentiek genoeg zou zijn.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen