‘Matthijs topsalaris waard? B-elftal Op1 scoort ook!’

Geplaatst op wo 15 jan 2020 om 13:15

Marianne Zwagerman denkt dat al die bobo’s binnen het omroepbestel nu echt nooit meer kunnen roepen dat een bepaalde presentator echt een topsalaris waard is nu het ‘B-elftal’ van Op1 de pannen van het dak scoort. Dat geeft ze aan in haar column in BNR Nieuwsradio. Er is jarenlang gedoe geweest over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Op een gegeven moment hield de directeur van BNNVARA op de voorpagina van het AD zelfs een pleidooi om zijn topsalaris te behouden.

Nu Op1 de pannen van het dak scoort moet Zwagerman erg lachen om het zogenaamde ‘unieke talent’ van Van Nieuwkerk dat zo exorbitant beloond zou moeten worden.

De mediakenner: “Het enige nuttige van die hele oorlog is dat de NPO zich zo heerlijk in de voet heeft geschoten. Jaren moesten we horen dat Matthijs en Jeroen meer verdienden dan de minister-president, want hun talent was zo enorm uniek. Nu blijkt het hele B-elftal – inclusief wat afgedankte veteranen – ook de Champions League te kunnen winnen Op1.”

Zwagerman vindt dat televisie anno 2020 sowieso echt overrated is. Ze adviseert mensen om de kijkbuis bij het grofvuil te zetten. “Pleur om te beginnen die tv de deur uit. Lees hoe echte oorlogen ontstonden, in plaats van kijken naar de volgende match in een oninteressante talkshowoorlog.

De BNR-column Hersendood kunt u lezen op de website van BNR.

Foto: RTL
42 Reacties op “‘Matthijs topsalaris waard? B-elftal Op1 scoort ook!’”


 1. rooie Rinus

  maar de NPO is nu toch veel meer kwijt, al deze probeersels moeten nu ook op de payroll? ( Behalve Sander, die brengt geld mee zo vrees ik )

 2. NPO kijker 3

  Dus dikbil denkt dat Matthijs meer verdient dan deze 10 toppers.

  Wat een onzin.

 3. Den Vôgelaer

  Matthijs van Nieuwkerk is een zwaar overgewaardeerde vervelende kwal, laat hem lekker naar de VTM gaan.

 4. Trumpo

  Ze adviseert mensen om de kijkbuis bij het grofvuil te zetten, daar hoort ze zelf bij.

 5. jos

  Voorbarige conclusie

 6. Curryworst

  Of je nu DWDD, Op1 kijkt of Jinek, dezelfde onderwerpen, dezelfde fragmenten, dezelfde pratende hoofden.
  Gisteren konden we dankzij de aanstellerige video van Nikkie weer genieten van tr annies in alledrie de programma’s.

 7. Snake Charmer

  Denk dat het tijd voor Matthijs is om naar RTL over te stappen.

 8. Gogo

  Ik vind het onterecht dat Matthijs en Pauw als graaiers worden neergezet. Bedenk wel: zij hadden jaren geleden al de overstap naar de commerciëlen kunnen maken en hebben dat nooit gedaan. Daardoor zijn ze zeker een paar miljoen misgelopen.

 9. Curryworst

  Of je nu DWDD, Op1 kijkt of Jinek, dezelfde onderwerpen, dezelfde fragmenten, dezelfde pratende h0ofden.
  Gisteren konden we dankzij de aans tel lerige video van Ni kkie weer genieten van tr @nnies in alledrie de programma’s.

 10. robb

  Hoe lang gaat het goed bij op1 , er is ook zo iets als vakmanschap inderdaad je hebt Mathijs en dan het b elftal goed verwoord ,als Mathijs weggaat verliest npo minimaal 400.000 kijkers elke avond .

 11. sukkel

  Helemaal mee eens 50.000 per maand voor Thijsje de graaier schandalig weg ermee en Janknek ook met dr Clintonaanbidding walgelijk wijf

 12. sukkel

  Curryworst gelijk hoor …..om te huilen die talkshows

 13. Chiel

  En naar DWDD zomereditie keek weer amper iemand. Maar net wat het beste uit komt qua mening natuurlijk :)

 14. Esmee

  De pannen van het dak…overdrijven is ook een vak

  Op1 doet het slechter dan een Pauw en Jinek in haar NPO periode

 15. peacock and whitemen

  “Pleur om te beginnen die tv de deur uit.”

  Wat moet ik dan doen met mijn playstation?

 16. Gansela

  M scoorde anders minder goed dan DWDD.

 17. MediaPrak

  Kan met deze gedachte mw Zwetserman niet worden getranfereerd naar De Echo?

 18. L.

  Wat een onzin praat deze mevrouw weer. Laat haar lekker met die stinkpaarden van haar in de stal blijven. Daar heeft niemand last van der.

 19. Viola

  Ik kijk nooit naar DWDD.
  Halina Reijn, Marc Marie al die tafelgasten, Matthijs….
  totaal niet mijn types.
  Het is een bepaalde sekte er is niets ongedwongens,fris en spontaans aan.
  Geeft niet, ik vermaak me me Binnenstebuiten.

 20. .

  Goh, de jaloezie-kaart is nog niet getrokken. Opmerkelijk.

 21. Guttegut

  Jezus, Marianne Zwagerman NEXT!!!

 22. Beatrice Kiddo

  Marianne wordt vanochtend direct gelogenstraft. Op1 keldert na het nieuwtje eraf is. Zullen we meer gaan zien komende weken..

 23. Alex

  Goed punt, al denk ik dat je met 10 presentatoren van OP1 meer kwijt bent dan 1x Matthijs of Jeroen.

 24. Gordon

  Beste Zwagerman, doe net als Nikki een bekentenis, dat je eigenlijk ook een transgender bent. Maar dan wel eentje, die volkomen mislukt is!!!

 25. NPO kijker 3

  Vanavond top gasten OP1

  In de rechtbank in Amsterdam-Osdorp houdt de rechtbank vandaag een eerste inleidende zitting tegen Giërmo B. Hij werd op 1 oktober aangehouden als verdachte van de moord op Derk Wiersum, advocaat van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is. De moord veroorzaakte een enorme schokgolf. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van de Telegraaf is aanwezig bij de rechtszaak en schuift vanavond aan bij Op1 met het laatste nieuws over deze zitting.

  Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Het enige boek dat in Auschwitz zélf geschreven werd, is van de hand van Eddy de Wind, een jonge arts die het kamp wist te overleven. Zijn boek verschijnt nu opnieuw, in maar liefst 25 talen en in 100 landen. Een uniek, historisch document waarin het lot van de gevangenen in het vernietigingskamp wordt beschreven. Vanavond is Melcher de Wind, zoon van Eddy, bij Op1 om te vertellen over ‘Eindstation Auschwitz’.

  Door de Australische bosbranden is sprake van een ongewone seizoenstart, maar Down Under wordt vooralsnog volop getennist. Komend weekend begint de Australian Open, het eerste grote tennistoernooi van het jaar. Hoe groot is de invloed van de branden op het toernooi? Voormalig tennisser Raemon Sluiter schuift aan bij Op1 om vooruit te blikken op het toernooi én ook op de rest van het tennisjaar. Ook vertelt hij over de breuk met zijn pupil Kiki Bertens, met wie hij als coach vier jaar samenwerkte en grote hoogtepunten beleefde. Ook te gast is NOS Studio Sport-verslaggever Mark Brasser. Hij vertrekt morgenvroeg naar Australië om verslag te doen van het tennistoernooi.

  Hans en Karin ten Böhmer, beter bekend als ‘De Scheetjes’, vertrokken drie jaar geleden onder toeziend oog van Ik Vertrek naar Bonaire om een minigolfbaan te beginnen. Met succes! Het stel is nu druk bezig om uit te breiden met een resort, geheel in Country & Western-stijl. Ze zijn sinds kort te volgen in hun eigen reality-serie: ‘De Scheetjes: bouwen op Bonaire’ op SBS 6.

 26. ome h

  Ze heeft wel een punt

 27. Sum

  Ze heeft gelijk. NPO1 heeft een grote groep vaste kijkers die niet kunnen of willen zappen. Batterijen van de ab niet kunnen vervangen etc.
  Elk programma scoort op NPO1, hoe slecht en voorspelbaar het ook is.

 28. Asjemenou

  Ben benieuwd naar het salaris van de 10 presentatoren. Wellicht dit gewoon een sneer van de NPO naar de belastingbetaler. Willen jullie niet 1 presentator van 500K, oke, dan gooien we er 10 op van 170K per stuk.

 29. animo

  Ach ja domrecht spreekt.

 30. Ik

  Leve het 360 graden Zwarte Pieten festijn… Het Sinterklaasjournaal kon prima bestaan met een mix van Zwarte Pieten, roetveegpieten en blanke Pieten, maar zodra die soorten het tegen elkaar moesten opnemen (Nickelodeon, RTL en NPO) bleek al snel dat roetveegpieten en vooral blanke Pieten niet in trek zijn bij het Nederlandse volk.

  Geen idee of het aan hun blanke Pieten lag, maar Nickelodeon is in de afgelopen jaren gigantisch veel kijkers kwijtgeraakt.

 31. aammehoela

  Deze griet moet helemaal verdwijnen uit de media. Tijd dat deze walgelijke populistische trut naar het buitenland verdwijnt. Een schande voor Nederland is ze.

 32. Wendie

  Wat een raar hoofd heeft ze.

 33. Bette

  Mag deze doos weg?

 34. Kaatje

  Wat een plofkop…neem nog een wijntje…betweter…ga een vak leren!.

 35. PatatmetMayo

  Marianne heeft voor de volle honderd procent gelijk.
  Het gaat niet om het poppetje maar om de inhoud.
  Zie studio sport ,is gewoon doorgegaan zonder Mart Smeets,Per Seconde Wijzer,Nieuwsuur (zonder Twan),wie is de mol( meerdere personen).
  De inhoud en gasten maken een programma tot iets wat het kijken waard is niet de sukkel die de autocue voorleest.

 36. KweetNiet

  Wat een onzin weer. Van Nieuwkerk werkt 5 dagen per week, deze lui 1 dag per week, bovendien in een stuk minder intensieve duo-baan.

  Als Van Nieuwkerk maar 1 keer per week de DWDD zou doen, zou zijn salaris toch ook simpelweg door 5 gedeeld worden?

  Of de publieke omroep vindt/vond dat de man zijn geld waard is, is maar één kant van het verhaal. De politiek heeft uit hoofde van de belastingbetaler gelukkig inmiddels z’n eigen plafond gesteld aan zulke exorbitante salarissen.

  Aan Van Nieuwkerk om z’n knopen te tellen aan het eind van de rit.
  Ik denk zelf dat ie volgend seizoen naar Talpa verkast.

 37. Den Draaiert Joost

  Ze heeft helemaal gelijk.

 38. Weg met dat gelul

  Van Nieuwkerk is wel een vakman om iets te presenteren net als Mart Smeets dat in het verleden ook had een programma op een prettige manier aan mekaar praten kan hij uitstekend .Laat hem blijven , stuur Witteman met pensioen , is tenslotte oud genoeg en financier het salaris van Matthijs van.Nieuwkerk hiervan.

 39. anoniemmm

  matthijs heb je geen

  geld/ salaris / belasting geld schaamte

  Matthijs wanneer heb je een dokloos een dubelltje gegeven

  nooit, schaam je

  1 ding is zeker je gaat op een dag dood

  en neem geen 1 dubbeltje mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  matthijs heeft geen schaamte

  dus we gaan matthijs door spoelen

  gr gr gr gr gr grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 40. Thierry Bardot.

  anoniemmm: Matthijs wanneer heb je een dokloos een dubelltje gegeven.
  Hee dakloos dubbeltje.

 41. J. Bloemheuvel

  De naar mijn mening “RODE HERAUT”
  M. Nieuwenkerk stelt voor mij als pre-
  sentator minder voor als een brulaap.
  Makkelijk, het socialistje spelen met ‘n
  beloning boven de Balkenende Norm.
  Maar voor de leden van de Rode Briga- des gelden ander normen dan voor
  FATSOENLIJKE mensen.

 42. Roger

  Marianne legt zoals wel vaker de vinger op de gevoelige plek.
  Laat die Mathijs maar snel opbokken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.