‘Matthijs topsalaris waard? B-elftal Op1 scoort ook!’

Marianne Zwagerman denkt dat al die bobo’s binnen het omroepbestel nu echt nooit meer kunnen roepen dat een bepaalde presentator echt een topsalaris waard is nu het ‘B-elftal’ van Op1 de pannen van het dak scoort. Dat geeft ze aan in haar column in BNR Nieuwsradio. Er is jarenlang gedoe geweest over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Op een gegeven moment hield de directeur van BNNVARA op de voorpagina van het AD zelfs een pleidooi om zijn topsalaris te behouden.

Nu Op1 de pannen van het dak scoort moet Zwagerman erg lachen om het zogenaamde ‘unieke talent’ van Van Nieuwkerk dat zo exorbitant beloond zou moeten worden.

De mediakenner: “Het enige nuttige van die hele oorlog is dat de NPO zich zo heerlijk in de voet heeft geschoten. Jaren moesten we horen dat Matthijs en Jeroen meer verdienden dan de minister-president, want hun talent was zo enorm uniek. Nu blijkt het hele B-elftal – inclusief wat afgedankte veteranen – ook de Champions League te kunnen winnen Op1.”

Zwagerman vindt dat televisie anno 2020 sowieso echt overrated is. Ze adviseert mensen om de kijkbuis bij het grofvuil te zetten. “Pleur om te beginnen die tv de deur uit. Lees hoe echte oorlogen ontstonden, in plaats van kijken naar de volgende match in een oninteressante talkshowoorlog.

De BNR-column Hersendood kunt u lezen op de website van BNR.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen