John Ewbank en Kelly Weekers gepikeerd na kritiek

Er zijn er weer twee gevonden: BN’ers met een totaal gebrek aan incasseringsvermogen. Kelly Weekers, bekend als deskundige op het gebied van lichtzinnige onderwerpen in Boulevard, en haar echtgenoot John Ewbank (van de Borsato-liedjes) schieten op LinkedIn compleet uit hun slof na een kritische reactie van dj Patrick Kicken. Hij ergert zich aan de dooddoener van Weekers dat succes uit jezelf komt en dat je vooral haar boek moet kopen om uit te vinden hoe dat zit.

Weekers hoort tot de categorie mooie, bekende mensen die een slaatje proberen te slaan uit hun zogenaamde ‘self made’-succesverhaal door er een boek over te schrijven.

Ze schrijft: “1,5 jaar geleden werden van mijn schrijfdebuut nog geen 500 exemplaren ingekocht door de boekhandels; ze geloofden er niet in. Vandaag de dag sta ik niet met één maar met twee boeken in de bestsellerlijst, worden ze nog dit jaar internationaal uitgegeven én heb ik zojuist te horen gekregen dat ik door de magische grens van 100.000 verkochte exemplaren ben geknald.

Wil je dat zelf ook? Dan moet je vooral even haar boek kopen, adviseert Weekers. Vrij vermoeiende onzin, vindt Kicken, die zijn kritiek nog best vriendelijk verwoordt:

Je moet wel eerlijk en realistisch blijven Kelly. Je was al succesvol voordat je boeken uitkwamen, namelijk: knap en lang (Miss Nederland), rijk en bekend (getrouwd met John Ewbank, RTL Boulevard deskundige). Dat opent veel deuren die voor anderen gesloten blijven en genereert de nodige aandacht.

Je bent 30 dus veel vrouwen van die leeftijd willen weten hoe je dit allemaal bereikt hebt. Spiegelen zich aan je en zien je graag als rolmodel. Maar: dit succes is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, koester het en wees bescheiden in het claimen ervan. En bedank je ouders voor je prachtige (Limburgse) genen, looks en intelligentie ;-)

Overigens is dit geen waardeoordeel over je boeken want die zullen ongetwijfeld interessant en waardevol zijn, anders kwamen ze niet uit bij Kosmos en werden ze niet zo goed verkocht.

Het gevolg? Weekers schiet compleet uit haar slof:

Misschien tijd om eens je eigen boek te gaan lezen, want volgens mij raak je aardig in de stress van andermans succes. Als je zo voor objectiviteit gaat: wat ik deel over mijn zakelijke pad is altijd 100% waarheid. En wat ik hierboven schets eerlijk en realistisch.

Neem gerust contact op met ons beider uitgeverij Kosmos om dit verhaal te verifiëren. Zij zullen je daar graag iets over vertellen daar mijn visie en strategie om een boek succesvol in de markt te zetten daar het sindsdien door hen wordt gebruikt om succesvol andere boeken te pluggen. Óók van ‘niet Miss Nederland zijnde vrouwen van’.

Wellicht dat ik mijn verdere zakelijke succes ook daaraan te danken heb? Een zogenaamde ‘voorsprong’ hebben we hier in ons kikkerlandje allemaal ten opzichte van de sloppenwijken in Venezuela. Ga hem maar eens verzilveren!

Kennelijk denkt echtgenoot Ewbank dat zijn vrouw het niet alleen af kan, want ook hij bemoeit zich er nog even mee:

Ik vind dit zo ongelofelijk dom. De man bewijst zelf het tegendeel van zijn beweringen door de nadelen van het stigma van een knappe blonde vrouw met een succesvolle partner bloot te leggen. Alles mee hebben kan ook verlammend werken waar tegenslag mensen ook sterker kan maken of drive kan geven.

Oprah was misschien nooit zo succesvol geweest had zij niet zo’n dramatisch begin van haar leven gehad en er zijn tal van kids van succesvolle mensen die bezwijken onder de druk van de verwachtingen. Het is de voordeel-nadeelregel van Cruyff.

Wat vooral boven komt drijven uit dit relaas is jaloezie en dan kan er aan het einde nog een poging worden gedaan een mooie strik om de drol heen te leggen. Het blijft een drol. En zo ook de schrijver ervan wat mij betreft.

Eén ding is duidelijk: Ewbank en Weekers zijn in deze tijden van Instagram, waarin iedereen over elkaar heen struikelt om elkaars gefilterde foto’s te prijzen, hun incasseringsvermogen volledig kwijtgeraakt.

Foto: RTL, NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen