Diederik vindt kritiek op BLVD-schnabbel echt niet leuk

Geplaatst op wo 15 jan 2020 om 12:30

Diederik Jekel vindt de kritiek op zijn regelmatige Boulevard-schnabbel écht niet leuk. Het programma is tegenwoordig iets heel anders dan de roddelshow die het vroeger was. Dat geeft de wetenschapsjournalist aan op Twitter. Jekel reageert op een kritische tweet van ene Alexander: “OMG OMG zelfs Diederik Jekel leent zich voor RTL Boulevard. 😱😱 Van De Kennis van Nu naar het roddelen in RTL Boulevard. Je zal het er maar voor over hebben, #JustForTheMoney.

Daar voegde deze Alexander nog aan toe: “Dat je samen naast Bridget Maasland wil staan, oké, maar why WHY 😞😞.

Het raakt een gevoelige snaar bij Jekel. Hij zegt: “Why: ik vind het oprecht leuk. Schrijf ook filmscenario’s en theaterstukken. Mag het? Verder is het team onwijs leuk. Mijn meeste tijd met klimaatverandering en insectensterfte en dergelijke bezig, mag ik dan 2 weekenden per maand iets anders? Verder betaalt het voor mijn klimaatkanaal.”

RTL Boulevard zorgt dat er brood op de plank ligt, geeft Jekel eerlijk toe. “Ik werk 50 uur in de week. En met plezier. En divers. En met leuke mensen. Zo jammer dat mensen zo snel een beetje zuur doen als ik iets doe wat zij dan net niet leuk vinden. Misschien vind ik jouw werk wel stom, moet ik dan ook roepen #justforthemoney?

En dan: “Ben overigens niet boos hoor maar ik snap niet zo waarom mensen niet snappen dat iemand andere dingen leuk kan vinden. Je kan het ook geinig vinden dat ik diverse dingen doe en ook andere doelgroepen daarmee kan bereiken dan mijn wetenschappelijke collega’s misschien. :) En naast Bridget Maasland staan is idd meer dan een feestje!

‘Had u hoog staan’

Daarop laat Alexander zich weer horen: “Top succes.. had u hoog staan … voor de jeugd die science en technologie gaaf vonden… Waarschijnlijk heb ik mij vergist! Nogmaals veel succes 🥰💪👍

Jekel daarop: “Ja maar dit is precies wat zo jammer is. Je had me hoog staan. Ik werk me uit de naad om wetenschap over het voetlicht te krijgen en ik mag dan 3.5 dagen per maand niet iets doen omdat ik het leuk vind? En dan valt iemand van een voetstuk af bij je? Dat gaat makkelijk.

Nou ben ik toch benieuwd hoe ik je teleurstel omdat ik een entertainmentprogramma presenteer soms om een YouTubekanaal over klimaatverandering vanuit eigen zak! te bekostigen en wat ik leuk vind. Een hobby die niemand kwaad doet.”

Het moet maar eens over zijn met het eeuwige Boulevard-stigma, aldus Jekel. “Het is alleen al vele jaren een heel ander soort programma met meer over crime, media en nieuwtjes. Dat laatste gaat wel eens over de sterren dus daar misschien.”

Foto: RTL
42 Reacties op “Diederik vindt kritiek op BLVD-schnabbel echt niet leuk”


 1. Boulevard = RTL = Top = iedere dag steevast 800.000 kijkers

  Jaloezie is er, jaloezie zal er altijd zijn.
  Diederik doet het uitstekend.

 2. Plien

  Diederik is een papzak, geen gezicht om hem achter de desk te zien met dat vieze borsthaar.

 3. Martijn

  Ik vind hem niet zo bij het programma passen….

 4. Herman Hoogsteder

  Het is heel erg dat hij zich hiervoor heeft laten strikken.Puur alleen voor het geld.Als hij nu in een wetenschappelijk programma zit,denk ik altijd deze roddeljonge is niet meer betrouwbaar.Diederik stop ermee!!!

 5. Johnny👀

  Die Diederik hoort helemaal niet op tv en 20 kilo afvallen zou ook geen kwaad doen.

 6. Ron

  Nee en dat is ook het probleem, hoe leuk hij het zelf ook vind, hij past niet bij Boulevard. Slechte casting. Maar ik zie daar nu eens meer van die types die er ingeslopen zijn, nontalent Rob Goossens, dat gozertje wat eerst bij Giel Beelen in de ochtend op pad ging toen hij nog op 3FM zat. Ruud de Wild die daar regelmatig zit. Waarom?!

 7. dealertje

  diederik !! papzak!! dikke relnicht

 8. xandertje

  Hij past helemaal niet bij het programma. Alsof een vegetariër bij de slager gaat werken. Het klopt gewoon niet. En dan kan hij wel zeggen ‘ik vind het leuk’, ja dat kan wel maar daardoor percipieert de kijker dat nog steeds als ‘raar’.

  Net als Lil’ Kleine niet past bij the Voice. Wat weet een rapper nou van zang? Nou ja rapper? Een beetje ‘drank&drugs’ mompelen maakt je nog geen rapper! En dan kwam er eindelijk een rap (battle) in the Voice en toen had hij geen oordeel. ECHT rappen kan hij niet eens. En dan kandidaten in the Voice te min vinden om een oordeel over te geven.

  #Kleinexit

 9. Grace321

  Haha de Wetenschapper in de bocht!!

 10. NPO kijker 3

  Het programma is tegenwoordig iets heel anders dan de roddelshow die het vroeger was.
  ———-
  hahahaha Het is alleen maar roddelen over jan en alleman

 11. Curryworst

  Hij blijft een vreemde eend in de RTL Boulie-bijt.

 12. sukkel

  Hij hoort daar niet

 13. Money

  Ik vind het kwalijker dat er blijkbaar een manager bij RTL rondloopt die het in z’n hoofd haalt hem daar neer te zetten. Ik bedoel, hoezo dan!? Op basis van wat? haha.

 14. Anders

  Voor een wetenschapper weet hij toch wel weinig.

 15. Trumpo

  Alleen gay/lesbo man/vrouwen hebben een hekel aan borsthaar Plien.

 16. Tessa

  ‘Het team is leuk’ is natuurlijk een leugen. Boulevard is de grootste slangenkuil die er is.

 17. Marq

  Trumpo ik als gayman vind bordthaar mooi.en zeker niet lelijk.maar wat goed van je dat je het in kan vullen voor anderen.ik zou zeggen,ga solliciteren bij Boulevard kneus.

 18. PoepChat.nl

  @Marq stuur even je telefoonnummer dan kunnen we misschien een afspraak maken, om elkaars poep aan te stampen.

 19. Charles

  NPO kijker 3
  Wed 15 Jan 2020 om 12:57

  Jij kijkt schijnbaar regelmatig?

 20. NPO kijker 3

  Charles
  Wed 15 Jan 2020 om 13:33

  U voor u

  dank u

 21. peacock and whitemen

  Diederik is een held, wat hij de jeugd (en volwassenen) allemaal leert in zijn series is helemaal top.

  Maar boulevard of uberhaubt presenteren past gewoon niet zo goed bij hem.

 22. MediaPrak

  Het voelt toch een beetje als iemand welke zes jaar op de Hogere Hotelschool heeft gezeten zich vol reet in een friet-kot.

 23. Richard

  Die man vind het oprecht leuk om dit te doen, laat hem lekker joh. Hij doet het ook al beter moet ik zeggen. en hij verdient er geld mee, nou.. geld verdienen door te werken, dat kan anno 2020 natuurlijk niet..

 24. AHA

  Zijn er überhaupt nog vaste presentatoren daar?

 25. kijkers 1234

  t Zal best een aardige jongen zijn, maar hij past daar echt niet. Ik krijg het benauwd als ik naar hem kijk (en luister) en zap weg. Het is een miscast van de prod.mij.
  Toch niets mis mee deze kritiek. Die jongen ziet dat toch zelf ook? Een stylist verandert daar niets aan.

 26. Net5 - Lindatv

  Als ie er nou wat van kon… het is het alleen net niet..

 27. Janny

  Hebben niets anders te doen,Diederik wel, laat ieder in zijn manier van doen.En wat heeft het uiterlijk er mee te maken.Zwak argument.Diederik lekker door gaan ,maling aan die azi
  jn pissers.

 28. HCM

  Ik mag die Jekel wel. Maar Boulevard is toch echt gewoon kut. Kutter dan kut zelfs, er loopt veel smerig volk rond. Het is geen roddelshow meer, laat ik dat voor het gemak even aannemen. Dan nog loopt Jekel rond tussen de voormalige, laffe roddeltantes. Maar goed, ik hoef het niet te snappen en zoals ik al zei mag ik hem wel. Als hij er vrolijk van wordt moet hij het vooral doen.

 29. Kees

  Jekel heeft wel een punt en legt dat helder uit, toch zie ik hem liever nergens op tv. Het verpest heel mijn eetlust. Hij heeft de klassieke nekbaard van vieze continue rukkende computer nerds hebben die nooit het daglicht zien. Het had een incel kunnen zijn, ware het niet dat hij geloof ik nog best lang een leuke vriendin had.
  Ga je scheren en trek niet die vieze re kleine shirtjes aan als je voor je werk voor een camera staat vent.

 30. D. Ondersteen

  Diederik legt uit:

  https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/heb-ik-diabetes/wat-zijn-normale-bloedsuikerwaarden

  In dit soort werk is hij werkelijk heel goed.

 31. dd

  Diederik ziet er niet verzorgd uit, en dat als je bij de grootste zender, natuurlijk rtl 4 werkt. Ga eens onder de douch Diederik en ga je scheren.

 32. Suzy Wang

  Nou Lex Uiting vindt ik de afknapper van het jaar. Die heeft helemaal geen uitstraling. jzsmina toch wat n drol.

 33. anonymous

  Wat een idiote reacties onder dit artikel.
  Ik vind Diereik wel een fijne afwisseling voor het programma.
  Weer eens een ander gezicht en hij doet het leuk.

 34. Habekuk

  X
  Diederik heeft toch diabetes? Van insuline spuiten kan je dik worden, niet schelden daarover, maar ik begrijp niet dat zich verlaagt tot dat roddelprogramma

 35. Jussie S.

  Is dit de lul van Ziggo?

 36. Lolo

  Huh wat is Luuk opeens dik geworden

 37. Xylon

  Welnu, daar u wel zo eerlijk bent door aan te geven dat rtLuxembourg-Boulevard mede zorg draagt voor ruim voldoende aantal broden bij u op de planken thuis, is het des te meer begrijpelijker dat u daarvoor als tegenprestatie geregeld, onder de desks, een enorme stinkvinger dient te halen bij uw collega Bridget in dat open riool rubriekje van rtL-Bertelsmann ?!..

 38. Uhhh

  Diederik heeft werkelijk alles wat een presentator niet moet hebben en niks van wat een presentator wel moet hebben. Dus gewoon: ongeschikt!

 39. Beau ter Ham

  Diederik is hier niet goed in – het is zo krampachtig allemaal.

 40. Normaal Persoon

  @xandertje mee eens

 41. Cees

  AHA
  Wed 15 Jan 2020 om 14:13
  Zijn er überhaupt nog vaste presentatoren daar? Wat denk je van Peter R.de Vries?

 42. hENK

  Het niveau van de kritiek, van veel (jaloerse?) reaguurders, op Jekel is 0

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.