Diederik vindt kritiek op BLVD-schnabbel echt niet leuk

Diederik Jekel vindt de kritiek op zijn regelmatige Boulevard-schnabbel écht niet leuk. Het programma is tegenwoordig iets heel anders dan de roddelshow die het vroeger was. Dat geeft de wetenschapsjournalist aan op Twitter. Jekel reageert op een kritische tweet van ene Alexander: “OMG OMG zelfs Diederik Jekel leent zich voor RTL Boulevard. 😱😱 Van De Kennis van Nu naar het roddelen in RTL Boulevard. Je zal het er maar voor over hebben, #JustForTheMoney.

Daar voegde deze Alexander nog aan toe: “Dat je samen naast Bridget Maasland wil staan, oké, maar why WHY 😞😞.

Het raakt een gevoelige snaar bij Jekel. Hij zegt: “Why: ik vind het oprecht leuk. Schrijf ook filmscenario’s en theaterstukken. Mag het? Verder is het team onwijs leuk. Mijn meeste tijd met klimaatverandering en insectensterfte en dergelijke bezig, mag ik dan 2 weekenden per maand iets anders? Verder betaalt het voor mijn klimaatkanaal.”

RTL Boulevard zorgt dat er brood op de plank ligt, geeft Jekel eerlijk toe. “Ik werk 50 uur in de week. En met plezier. En divers. En met leuke mensen. Zo jammer dat mensen zo snel een beetje zuur doen als ik iets doe wat zij dan net niet leuk vinden. Misschien vind ik jouw werk wel stom, moet ik dan ook roepen #justforthemoney?

En dan: “Ben overigens niet boos hoor maar ik snap niet zo waarom mensen niet snappen dat iemand andere dingen leuk kan vinden. Je kan het ook geinig vinden dat ik diverse dingen doe en ook andere doelgroepen daarmee kan bereiken dan mijn wetenschappelijke collega’s misschien. :) En naast Bridget Maasland staan is idd meer dan een feestje!

‘Had u hoog staan’

Daarop laat Alexander zich weer horen: “Top succes.. had u hoog staan … voor de jeugd die science en technologie gaaf vonden… Waarschijnlijk heb ik mij vergist! Nogmaals veel succes 🥰💪👍

Jekel daarop: “Ja maar dit is precies wat zo jammer is. Je had me hoog staan. Ik werk me uit de naad om wetenschap over het voetlicht te krijgen en ik mag dan 3.5 dagen per maand niet iets doen omdat ik het leuk vind? En dan valt iemand van een voetstuk af bij je? Dat gaat makkelijk.

Nou ben ik toch benieuwd hoe ik je teleurstel omdat ik een entertainmentprogramma presenteer soms om een YouTubekanaal over klimaatverandering vanuit eigen zak! te bekostigen en wat ik leuk vind. Een hobby die niemand kwaad doet.”

Het moet maar eens over zijn met het eeuwige Boulevard-stigma, aldus Jekel. “Het is alleen al vele jaren een heel ander soort programma met meer over crime, media en nieuwtjes. Dat laatste gaat wel eens over de sterren dus daar misschien.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen