‘Angela de Jong is Erdogan in een jurk’

Marcel van Roosmalen heeft door de veelvuldige tv-optredens van Angela de Jong nachtmerries over haar gekregen. Ze is net Erdogan in een jurk. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. De Jong is wel héél erg publiciteitverslaafd, vindt Van Roosmalen. “Ik heb steeds dezelfde nachtmerrie: ik presenteer met Angela de Jong een duotalkshow, waarin we de media-optredens van Angela de Jong bespreken. En in mijn oortje zit Angela de Jong er ook nog de hele tijd doorheen te tetteren.”

Ze houdt pas op als ik door het gesprek heen ‘Angela de Jong’ roep“, vervolgt hij. “De volgende dag moeten we er alle twee een stukje over schrijven en in dat van haar staat dat ik er niks van kan. Dat zijn natuurlijk geen leuke dromen om te hebben.”

Van Roosmalen wil helemaal niet aan Angela de Jong denken. “Waarom zit deze vrouw in mijn hoofd? Het is niet omdat ik op haar val; beslist niet zelfs. Nee, het is haar onontkoombare aanwezigheid op alle zenders, in de kranten en zelfs op de radio. Ze is ongevraagd in mijn hoofd gekropen.”

Het is een plaag, vindt hij. “Als Angela de Jong een land is, welk land dan? Ik denk de hele tijd IJsland, maar dat is te makkelijk. Angela de Jong is veel bedreigender. Het is Turkije. Angela de Jong is Erdogan in een jurk. Ze verovert talkshowtafels, ze gijzelt ons met haar gewauwel en begint ongevraagd talkshowoorlogen. Het voelt als een dure plicht haar te bestrijden. Je mag en kunt haar niet negeren.”

Momenteel is De Jong druk met de talkshowoorlog. “Angela zit in alle talkshows te kakelen over de andere talkshows. Het is zo veel en zo vaak dat je je afvraagt waar ze de tijd vandaan haalt om te kijken.

Als het aan de hoofdredactie van het AD ligt, kruipt deze inktvis met al haar tentakels over de talkshowtafels heen, steeds dichter naar ons toe, totdat ze in onze woonkamers, in onze huizen en tot slot in onze hoofden zit. En daar spuit ze dan alles zwart. Dan is het te laat en dan is er nog maar één smaak: de wansmaak.”

Lees ook: Volkskrant hekelt ‘flauwe wrok’ Angela de Jong (14 december)

De column van Van Roosmalen op NPO Radio 1:

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen