Irene Moors smaakt bij MAX nog niet naar meer

Omroep MAX heeft Irene Moors nog niet gevraagd om meer programma’s te presenteren naast de Heel Holland Bakt-nabeschouwing Doorbakken. Dat heeft de presentatrice dinsdagavond gezegd in de talkshow Op1. Wordt Moors een echt MAX-gezicht? “Heeft Jan Slagter al geïnformeerd of ik meer dingen ga doen voor MAX? Nee. Smaakt het naar meer? We zien wel. Ik vind dit heel leuk en mochten er andere klussen uit voortkomen, dan is dat natuurlijk enig. We zien het wel.

Hoe is Slagter eigenlijk bij haar uitgekomen? “Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben wel vijftig plus, dus dan mag het, en ik ben aan het freelancen sinds vorig jaar. Ik kreeg een telefoontje van Jan Slagter van MAX en die zei: ‘Kom eens een kopje koffie doen.’ Toen zei ik: ‘Doe er een leuk taartje bij dan ook.’ Toen wist ik dit nog niet. Ik ging erheen en zo geschiedde het.”

Doorbakken is een hartstikke leuke nieuwe klus, aldus Moors. “Je pakt het aan en je probeert het zo goed mogelijk te doen en dan is er vaak toch een vergelijking met André van Duin, omdat hij het zo fantastisch deed. Laat ik één ding zeggen: er is niemand leuker dan André van Duin. Ik ben ook echt groot fan en er gaat nooit iemand leuker zijn.

André van Duin presenteerde voorganger Smaakt Naar Meer. “André heeft zelf besloten dat het in die wissel misschien handig was om die presentatie af te staan, omdat hij gewoon iets minder wil doen. Hij is ook geen 18 meer, hij doet al zo veel en wil ook iets meer rust. Ik vond het een eer dat ze bij mij kwamen en ik geloof ook dat André daar een stem in had.”

Al met al is Moors heel erg blij met MAX en Doorbakken. “Ik geniet er echt. Ik ben weer terug naar de basis, ik ben weer terug achter die tafel. Met Teletekst hadden we een tafel, op de zondagmiddag ook. Daar is hij weer die tafel! Ik ben weer thuis.”

Foto: Roland J. Reinders, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen