‘Wendy van Dijk minst geslaagde tv-transfer van 2019’

De overstap van Wendy van Dijk van RTL 4 naar SBS 6 is de minst geslaagde tv-transfer van 2019. Nu ze niet meer mee kan liften op het succes van The Voice, is haar ster dalende. Dat zegt tv-kenner Ron Vergouwen in een longread op de Boulevard-site. Wendy van Dijk (48) gaat nooit de status behalen die haar collega Linda de Mol (55) heeft behaald en al helemaal niet na deze overstap. “Dit vind ik de minst geslaagde overstap van allemaal“, zegt tv-persoonlijkheid Vergouwen.

Bij RTL had Wendy van Dijk het ongelooflijk makkelijk. “Bij RTL deed Wendy drie versies van The Voice, waarvan het succes ook op haar afstraalde. Ze zat goed op haar plek, maar ze wilde nieuwe dingen doen.”

Dat is een van de redenen dat ze is overgestapt naar SBS. “Naast het feit dat haar man Erland Galjaard daar zit. Maar de programma’s die ze daar tot nu toe heeft gedaan, waren geen succes.”

Flirty Dancing was een regelrechte mislukking, van Dance Dance Dance is de glans af en Superkids doet het hooguit redelijk. Haar overstap is voorlopig een flop, wat ze alleen goed kan maken als ze volgend jaar met een aantal succesprogramma’s komt.”

Zelf denkt Van Dijk daar overigens anders over. Volgens haar was Flirty Dancing géén flop.

Het RTL Boulevard-artikel ‘Een blik op tv-transfers: wie doet het top en wie is een flop?’ kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen