Marktleider NPO Radio 2 heeft nieuwe zendermanager

Geplaatst op ma 02 dec 2019 om 11:00

Peter de Vries, die momenteel de baas is over radio bij BNNVARA, wordt vanaf 6 januari de zenderbaas van marktleider NPO Radio 2 en van zusterzender NPO Radio 5. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Jurre Bosman, nu directeur audio NPO en voorheen zenderbaas van Radio 2, zegt: “Peter is een publieke radioman in hart en nieren. Zijn carrière is hier ruim twintig jaar geleden begonnen en sindsdien heeft hij bij diverse zenders en omroepen uiteenlopende functies bekleed.”

Hij vervolg: “Ik ben verheugd dat Peter deze brede ervaring als maker en manager nu gaat inzetten om het succes van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verder uit te bouwen, in nauwe samenhang met onze andere radiomerken.

Ook Peter de Vries verheugt zich op de nieuwe uitdaging: “NPO Radio 2 en NPO Radio 5 worden gewaardeerd door vele luisteraars. Een enorme en terechte pluim voor de teams die daar keihard voor werken, zowel voor als achter de schermen. Het is een eer om daar leiding aan te mogen geven en een droom die waarheid wordt. 2020 mag beginnen!

Peter de Vries begon in 1997 als presentator en producer bij NPO 3FM. De Vries was medeoprichter en nieuwslezer van NOS op 3 en grondlegger/presentator van het NOS Radio 2 Journaal. Als eindredacteur van het NOS Radio 1 Journaal was hij nauw betrokken bij de Olympische Spelen in Londen.

In 2017 werd De Vries eindredacteur bij NPO Radio 2 en gaf hij inhoudelijk leiding aan onder meer de programma’s Jan-Willem Start Op en Stenders Platenbonanza. Sinds maart vorig jaar is hij Hoofd Radio bij BNNVARA.

Als zenderbaas van Radio 2 en 5 is hij de opvolger van Jan-Willem van Engelen, die na 2,5 jaar naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij nam de functie destijds over van Jurre Bosman.

Foto: NPO
15 Reacties op “Marktleider NPO Radio 2 heeft nieuwe zendermanager”


 1. Ron

  Gelukkig niet iemand uit de commerciële radiotak zoals zijn voorganger. Misschien komt het nu eens goed bij Radio 2 en 5 en gaan ze zich nog meer onderscheiden van de Radio 10en en 100% NL’en van deze wereld.

 2. Bart

  @Ron En eindelijk Spijkers met koppen is van Radio 2 af en naar Radio 1.

 3. Ron

  @Bart: juist!

 4. Zomaar een persoon

  BNNVara. Laat de ‘linkse kerk’-reacties maar komen (zelf geen probleem mee, trouwens).

 5. Fox Mulder

  “De opvolger van Jan-Willem van Engelen, die na 2,5 jaar naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging”. Ja ja en gij geleuf da!

 6. Zomaar een persoon

  @Fox Mulder – Je moet iemand met een Sky Radio-verleden geen publieke zender laten leiden.

 7. Pro Du Cent

  Wat zou het fijn zijn als Peter zonder R de Vries op NPO2 de horizontale programmering van 00.00 tot 02.00 zou doortrekken. Promoveer de Shay mevrouw met uitroepteken maar naar de jongerenzender 3FM waar ze met haar geklets vast past. Van mij mag Rob Stenders haar uren op de vrijdag en zondagnacht vullen en gelijk de zaterdagnacht van zijn soulmuziek voorzien. Annemieke op de plek van Wouter en Wouter ’s middags tussen 12 en 14 uur.

 8. Karel

  Spijkers met koppen, Gijs Staverman en die twee vrouwen op de late vrijdag en zaterdagavond van de zender af!

 9. StefanV

  Misschien kunnen ze die Jan-Willem van Engelen dan wel doorschuiven naar 3FM. Als ze ergens een nieuwe zendermanager kunnen gebruiken is het daar wel. Lijkt me een perfecte klus voor iemand die een nieuwe uitdaging zoekt.

  Wat Radio 2 betreft: er moet echt betere afstemming met 3FM komen. Radio 2 moet volwassener worden en minder in het vaarwater van 3FM gaan zitten.

 10. Jos

  Hopelijk meer The Doors , David Bowie ,CCR , Human League , Roxy Music , Steely Dan, Jimi Hendrix ,Johnny Cash en verhuis Acda en de Munnik ,Blof Borsato ,Guus Meeuwis , Whitney Houston Aretha Franklin en Billy Joel aub naar Radio 5

 11. Jos

  Nog vergeten ,verhuis Katy Perry , Avicii en dergelijke pulp naar 3fm. Geef Ruud De Wild en Gijs Staverman een nachtprogramma dan kunnen zoveel slap ouwehoeren als ze zelf willen want dan heeft er toch haast niemand geen last van

 12. Barrie Poef

  @Ron: 100% NL is sowieso kut, kansloos, overbodig en mislukt dus dat mag stoppen. Kunnen we de stroom die daaraan opgaat voor iets moois en waardevols gebruiken.

 13. Bart

  @Jos Radio is ook dat er gepraat word. Mensen vinden het blijkbaar leuk want Ruud is niet voor niets het best beluisterde middagprogramma. Als je die muziek wil horen zonder kletsen dan kun je ook een streamingsdienst afspelen. Heb je geen geklets. Of zet een plaat op.

 14. FlyingLotus

  Provinciale uitstraling, past dus prima bij radio2 publiek.

 15. 🐦 u weet wel

  En de nieuwe trekpop is… Voormalig kinderkoorlid Peter (ik heb de ‘r’ niet) de Vries. Heel veel succes en vooral gehoorzaam zijn aan Den Heerschappen Jurre B. en Daniel D. Anders ga je in de zak en met de stoomboot mee naar Spanje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.