Marktleider NPO Radio 2 heeft nieuwe zendermanager

Peter de Vries, die momenteel de baas is over radio bij BNNVARA, wordt vanaf 6 januari de zenderbaas van marktleider NPO Radio 2 en van zusterzender NPO Radio 5. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Jurre Bosman, nu directeur audio NPO en voorheen zenderbaas van Radio 2, zegt: “Peter is een publieke radioman in hart en nieren. Zijn carrière is hier ruim twintig jaar geleden begonnen en sindsdien heeft hij bij diverse zenders en omroepen uiteenlopende functies bekleed.”

Hij vervolg: “Ik ben verheugd dat Peter deze brede ervaring als maker en manager nu gaat inzetten om het succes van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verder uit te bouwen, in nauwe samenhang met onze andere radiomerken.

Ook Peter de Vries verheugt zich op de nieuwe uitdaging: “NPO Radio 2 en NPO Radio 5 worden gewaardeerd door vele luisteraars. Een enorme en terechte pluim voor de teams die daar keihard voor werken, zowel voor als achter de schermen. Het is een eer om daar leiding aan te mogen geven en een droom die waarheid wordt. 2020 mag beginnen!

Peter de Vries begon in 1997 als presentator en producer bij NPO 3FM. De Vries was medeoprichter en nieuwslezer van NOS op 3 en grondlegger/presentator van het NOS Radio 2 Journaal. Als eindredacteur van het NOS Radio 1 Journaal was hij nauw betrokken bij de Olympische Spelen in Londen.

In 2017 werd De Vries eindredacteur bij NPO Radio 2 en gaf hij inhoudelijk leiding aan onder meer de programma’s Jan-Willem Start Op en Stenders Platenbonanza. Sinds maart vorig jaar is hij Hoofd Radio bij BNNVARA.

Als zenderbaas van Radio 2 en 5 is hij de opvolger van Jan-Willem van Engelen, die na 2,5 jaar naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij nam de functie destijds over van Jurre Bosman.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen