Wendy van Dijk jokt: ‘Flirty Dancing was geen flop’

Geplaatst op za 30 nov 2019 om 12:00

Het mag in de omgeving van Wendy van Dijk vast niet hardop gezegd worden, maar het is natuurlijk wel zo: haar Talpa Network-debuut Flirty Dancing was een grote flop. Het dansprogramma had in september de mooiste lead-in van heel SBS 6, namelijk de kijkcijferhit Postcode Loterij: Miljoenenjacht, maar zodra Linda de Mol uit beeld verscheen en Wendy van Dijk erin kwam, zapte een gigantische 75 procent van de kijkers weg. Linda had 1,7 miljoen kijkers, Wendy bleef onder de 500.000.

Niet alleen verloor Wendy de kijkers van Linda, maar ook nog eens haar eigen kijkers. Bijna 30 procent van de premièrekijkers haakte af naarmate de afleveringen vorderden. En een week na het einde van Flirty Dancing? Toen won 48 procent aan kijkers in hetzelfde tijdslot.

Wat het allemaal nog pijnlijker maakt is dat ook Wendy’s tweede SBS 6-show, het dure Dance Dance Dance, flopte met slechts een half miljoen kijkers. De finale stond niet eens in de kijkcijfer top 15.

Maar of het flops zijn? Welnee, zegt Wendy vandaag in De Telegraaf. De krant vraagt haar: “Baal je van de kritiek in de trant van ‘wat Wendy maakt, scoort niet meer’?

Wendy daarop: “Ik geloof niet dat dat terecht is. Talpa is een zender in opbouw en Flirty Dancing een nieuw programma dat zich nog moest bewijzen. Als je het vergelijkt met het gemiddelde van hoe alle programma’s scoren, is het niet mislukt.”

Ze vervolgt: “De kijkcijfers van Dance Dance Dance hadden we hoger verwacht, al deed dat het bij RTL in het laatste seizoen ook al minder. Zelf kijk ik liever naar hoe een programma is gemaakt en of daar alles is uitgehaald. Voor de rest is het out of your hands. De kijker beslist nu eenmaal wat hij wil zien en wanneer.

Van miljoenen kijkers naar tv-maken voor anderhalve man en een paardenkop. Hoe bevalt haar overstap van RTL naar SBS? “Ik ben heel blij. Bij SBS ben ik ooit begonnen, maar was ik na negen jaar een beetje uitgespeeld en bij RTL kreeg ik veel kansen: grote studioshows en mijn eigen dramaserie. Ik ben tien jaar gebleven maar ik kwam ook in steeds hetzelfde rondje: negen seizoenen The Voice, zeven Moordvrouw, vier of vijf Obese.

Bij Talpa kreeg ze een nieuwe uitdaging. “Wat ik nu al heb gemerkt, is dat ik mijn oude liefde heb teruggevonden: werken op locatie. Want studioshows zijn leuk, maar een heel andere discipline.”

De volgende projecten van Wendy zijn een revival van Hart in Aktie en een nieuw verborgen-cameraprogramma.

Overigens heeft John de Mol al laten weten dat Flirty Dancing terugkeert, omdat hij het – in tegenstelling tot de kijker – een geweldig programma vond.

Foto: SBS
55 Reacties op “Wendy van Dijk jokt: ‘Flirty Dancing was geen flop’”


 1. sukkel

  Mens moet van de buis alles flopt

 2. Dirk

  Zelden is de uitdrukking ‘gunfactor verloren’ duidelijker geïllustreerd dan bij Wendy van Dijk. Ik durf nu ook al te voorspellen dat er alleen maar haatreacties onder dit Bericht zullen verschijnen.

 3. Nils Holgersson

  Talpa is geen zender in opbouw.
  Talpa is geen zender.

 4. J

  — Bij Talpa kreeg ze een nieuwe uitdaging. “Wat ik nu al heb gemerkt, is dat ik mijn oude liefde heb teruggevonden: werken op locatie. Want studioshows zijn leuk, maar een heel andere discipline.” —

  Ohja, want ze maakt bij Talpa alleen programma’s op locatie… Dance Dance Dance, Superkids….. Hart In Actie gaat het ook niet worden.

 5. Curryworst

  Ik heb altijd geleerd dat je niet mag liegen van je moeder.
  Die wize les heeft Wendy niet meegekregen schijnbaar.

 6. Wat een zielig mens die in haar eigen bubbel leeft

  Als je zelf geen kwaliteit en denkkracht hebt en het als persoon moet hebben van je partner die wat te vertellen heeft bij RTL dan zak je gewoon weer door de mand.

  Als dansmarieke kan weer wat worden maar voor de rest is deze mevrouw geestelijk te zwak om nog maar iets voor elkaar te krijgen.

  Afvoeren deze mevrouw die compleet van het padje is.

 7. Eveline

  Flop flop Wendy heeft alles te danken aan haar geslijm en vreemd gaan met omroep bobo’s. In het kielzog van Erland kreeg ze bij RTL allerlei programma’s toegeschoven en nu opnieuw bij SBS. Wat een minkukel is dat mens in haar “oh wat ben ik vrolijk en geweldig bubbel” zonder me-too kruiwagens had ze net als haar vader op de markt gestaan met sokken.

 8. sukkel

  Ze liegt wel meer die Verwendy over het paard getilde muts….

 9. yo

  Quote: ” Talpa is een zender in opbouw”

  Onzin, ten eerste is Talpa geen zender en ten tweede bouwt John nu al jaren lang op SBS6, maar het is nog steeds niks, zal ook nooit wat worden

 10. Adriaan

  Hoe komt SBS toch in elk interview weg met het ”zender in opbouw” ? De zender bestaat volgend jaar 25 jaar. Miljoenenjacht, Frank Visser, Chateau Meiland: de kijker weet een programma feilloos te vinden als het ze boeit. Als het ze niet boeit, ligt dit dus aan het programma en dus is het een flop. Waarom al de interviewers zich toch elke keer laten afschepen met dat excuus over de zender in opbouw, is mij een raadsel.

 11. @Adriaan

  Miljoenenjacht, Frank Visser, Chateau Meiland: de kijker weet een programma feilloos te vinden als het ze boeit. Als het ze niet boeit, ligt dit dus aan het programma en dus is het een flop.

  HELEMAAL WAAR!

 12. Merel W

  De kijkers moeten SBS en Wendy nog vinden….

 13. Hoer

  Wendy jokt wel vaker…. hoe is het met de disq?

 14. Remi

  … Heerlijk, die ironische \ sarcastische artikeltjes hier …
  …en dan moet je weten, ze leest mee, onze Wendy ;) ;)

 15. Sem

  Ik ben bijna weer jarig let maar op mn moeder dat word weer een knaller van een filmpjuhh .

 16. Peter

  Wendy is wel goed en erg leuk!

 17. Robson

  Luister doos , linksom of rechtsom , je bent en blijft een flop, snuif ze.

 18. H. v.d. Mijden

  Wat moet Wendy na de tv?

 19. Leo knots

  Dat er nog mensen kijken naar Verwendy is al verbazingwekkend

 20. Nils Holgersson

  Wendy heeft niet gejokt. Dat was een derde persoon.

 21. TV Criticus

  Alle programmamakers zullen er genoegen mee moeten nemen, als ze overstappen van NPO naar de commercie, dat ze te maken krijgen met lagere kijkcijfers of helemaal geen kijkcijfers meer. En zeer zeker als je de overstap maakt van RTL naar SBS, want RTL heeft nu eenmaal toch ’n iets hoger nivo, dan SBS! Al blijft ’t beide ”Pulpa tv”

 22. TV Criticus

  John de Mol noemt ’t ”zender in opbouw” maar ’t is: ”zender in afbraak”

 23. TV Criticus

  Ik voorspel, dat als ’t zo doorgaat met die ”Pulpa” tv ze straks helemaal niet meer te zien zijn op de buis! alleen nog maar op YouTube voor ’n handje vol kijkers!

 24. TV Criticus

  Die tv oorlog van John de Mol is echt geweldig! Ze moorden elkaar uit! En alleen de sterkste (NPO) blijft over! Ideaal toch! Zo kom je vanzelf van al die ”shit” af!

 25. Oja

  Opvallend is dat alle Talpa ‘sterren’ zich beroepen op onzinnige oorzaken en vooral praten vanuit de ik-vorm. Ik vind het leuk, ik kan weer groeien etc. Hallo! Dat is niet het doel van een tv-programma. Leuk als dat zoons maar is not the main focus. Ondertussen scoren filmpjes op YouTube en andere playformen als een malle of nog beter dan bij Talpa. Klaarblijkelijk weten kijkers wel de juiste content te vinden tussen een miljoen andere filmpjes inline, maar tussen 10 zenders no way is te moeilijk. Wat een grap.

 26. Sjoerd

  Het hatelijke anonieme bashen laat weer mooi zien welke kant Nederland ook heeft. Het mooie van TV is dat alles opt-in is. Je hoeft niets te zien wat je niet wil zien en kijkcijfers bepalen of iemand succesvol is en wel of niet op TV blijft. In tegenstelling tot de politiek kan iedereen iedere week stemmen wie blijft en wie gaat.

 27. TV Criticus

  Het is, tot op heden, nog helemaal niemand gelukt, in al die jaren, om winst te boeken in ”sympathie” en kijkcijfers, door over te stappen naar de commercie! ’t enige waar ze winst in boeken is hun bankrekening!

 28. TV Criticus

  Sjoerd, je hebt volkomen gelijk! eigenlijk zouden we dit systeem in de politiek ook moeten invoeren!!

 29. Talpa

  Het is geen top maar zeker geen flop wat kijkcijfers betreft.

  Het spijt me op RTL van Oma Tensen was wel een flop.

 30. TV Criticus

  Ik vind Wendy helemaal niet zo slecht! Ze zit alleen bij de verkeerde zender!

 31. G.ossip

  Vreemd,de kijker zapt massaal weg al Wendy op tv komt,is dan de kijker haar niet zat?volgens mij wel maar zij zit er nog steeds.

 32. Leo knots

  Verwendy heeft gelijk. Het was een mega flop

 33. Medusa

  Alles is nep bij haar. Gespeeld medeleven, vriendelijkheid, betrokkenheid. Nep, nep en nog eens nep!!

 34. Grace321

  Hahaha

 35. Pieter

  Heerlijk dat Amerikaanse YouTube… Geen Nederlandse Talpa shit

 36. Machteld

  ‘Zender in opbouw’, nou De Mol heeft die zender al een poosje in bezit. Enfin, Meiland en Linda scoren meteen, ook Lingo doet het naar behoren, evenals Frank Visser en nog een paar titels die qua format meteen staan, al dan niet in combi met ‘echte mensen’. Ik vrees dat Wendy over the bekende hill is.

 37. De Gewetensvraag

  De mensen zijn weggezapt.
  Dat heeft een reden.
  En die reden is nogal duidelijk: HET WAS EEN F L O P !!

  Nou. Dat lijkt me duidelijk.

 38. Twan

  In opbouw ???? Hoelang al ? Het gewoon een keiharde flop net als DDD met die schreeuwende Jardino.

 39. Anne

  Bijzonder: uit beeld verschijnen. Het is IN beeld VERSCHIJNEN of UIT beeld VERDWIJNEN.

 40. Gert

  Anne, ga je kuť scheren.

 41. Gob Reus

  Goed verhaal? Wie verantwoordelijk is voor de marketing op die zender zou ik niet op de loonlijst willen. Het is een soort propaganda… Moeten groeien… Zender in opbouw… De kijker kan het niet vinden…. Snappen de mensen die al 30 jaar de dienst uitmaken in televisieland niet dat het oude kunstje niet meer werkt?

 42. henk

  Wendy van Dijk`s imago wordt steeds onsympathieker. Oninteressante oppervlakkige shows, die Wendy evenzo presenteert.

 43. bastiaan

  WENDY is een FLOP

 44. Mo

  Snuifdoos wendy, jij bent het grootste flop van TALPA

 45. RaymondVL

  Als Wendy een lijntje coke snuift ziet de boze wereld er ineens een stuk mooier uit voor haar. Achterlijke gratenbaal!

 46. Solimon

  Met Wendy gaat het goed komen !.. Zij zal ongetwijfeld weer programma’s mogen gaan maken die écht vanuit haar hart komen en daarom dus ook zeer zeker écht bij haar zullen gaan passen !.. Daar kan Wendy ongetwijfeld heel erg goed in zijn !.. Want Wendy heeft net zoals één ieder van ons als mens natuurlijk óók haar lieve kant die de tv kijkers ongetwijfeld in haar zullen herkennen !.. Alleen al daarom verdient Wendy óók een tweede kans die wij haar natuurlijk van Harte gunnen !.. Van Dijk back to basics zou deze prachtige ruim ervaren volwassen rijpe dame anno 2019 dan ook zeker niet misstaan !.. Wendy, jouw persoonlijke kans in het leven om veilig en zonder al te veel schade met beide benen weer op de grond te kunnen gaan landen !.. Grijp deze kans want het wordt je nu gegund !.. En wij zullen je massaal omarmen om jou vervolgens weer in ons hartje te sluiten waarin jij thuishoort !..

 47. Hans van Beek

  @Solimon
  Wel, m’n beste, … Ik weet niet in wel universum jij leeft, maar in het hier&nu van het heden is Wendy van Dijk niet veel soeps. Na Ushi is alles wat ze deed inwisselbaar en kapot geregisseerd geworden en bovendien is haar populariteit enorm op de proef gesteld door haar druggebruik, het misbruik van haar bekendheid door een Canta-karretje voor haar kind te bietsen, haar misplaatste jonge-meisjes-gedrag terwijl ze bijna 60 is en het algeheel heersende gebrek aan sympathie voor haar egotrippende echtgenoot. Komt nog bij dat ze denkt dat de wereld op haar zit te wachten terwijl het tegendeel waar is; de wereld is haar actief aan het vermijden, net zoals ze Talpa mijdt.
  Dus droom even lekker verder, met Wendy wordt het niks meer. Ik wens u een plezierige zaterdag.

 48. Klaasje

  Flop, verwendy, snuifdoos. Wat een napraters allemaal hier zeg. MC lokte deze reacties uit met de koptekst en het artikel, en het suffe klootjesvolk praat weer met de kudde mee. Denk dat de reageerders hier echt wel triester zijn dan Wendy. Lekker spuien en in je anonieme stoel. Wat heb je zelf dan bereikt allemaal.. Triest.

 49. Pietje

  Ach en wee, ze hebben geen ongelijk he.
  Al draagt een aap een gouden string…
  Het publiek kijkt toch immer alleen naar wat er wordt aangeboden?
  Gesteld dat het pulp en rommeltjes zijn waar de zender mee komt dan zegt het publiek: “Potverdrie, wat een hoop pulp en rommeltjes op de tv.”
  En als er een verwende coke-snuivende gratenbaal staat te acteren alsof ze een kind van 17 is dan ziet het publiek dat ook. Is dat nou zo moeilijk te bevatten?

 50. Bart

  @Hans van Beel Niets aan toe te voegen.

 51. Cobweb

  Wendy is gewoon een vals kreng.

 52. Roefke

  Ik vind @solimon geen goede naam Wendy, dat moet je anders doen!

 53. Minx

  Maar wie vond het dan een goed idee?
  Ik vond het kwalitatief uitermate teleurstellend.
  Het lijkt wel of die Talpa content-directeur en die Rtl-contentdirecteur allebei een poosje hebben zitten suffen. Maar er is momenteel weinig interessants te zien en decreet is baggert!! Gelukkig is er dus Netflix. En als het zo doorgaat blijf ik bij Netflix, gezellig met het hele gezin series en films kijken zonder die hinderlijke onderbrekingen en zonder die mega irritante vooraankondigingen.

 54. Trevor

  Flirty Dancing was heel vervelend om naar te kijken.
  En het was ook niet authentiek. Als je er geen zin in hebt moet je het ook miet doen.
  Beetje duiten graaien om een stom programma te presenteren. En maar hopen dat niemand het ziet. Kansloos. Als je geen passie meer voor het vak hebt dan moet je wegwezen.

 55. Ben

  Klopt jij bent namelijk een flop. En niet zo’n klein beetje ook. Met die pratende neus is ned compleet klaar! Komt nooit meer goed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.