Wendy van Dijk jokt: ‘Flirty Dancing was geen flop’

Het mag in de omgeving van Wendy van Dijk vast niet hardop gezegd worden, maar het is natuurlijk wel zo: haar Talpa Network-debuut Flirty Dancing was een grote flop. Het dansprogramma had in september de mooiste lead-in van heel SBS 6, namelijk de kijkcijferhit Postcode Loterij: Miljoenenjacht, maar zodra Linda de Mol uit beeld verscheen en Wendy van Dijk erin kwam, zapte een gigantische 75 procent van de kijkers weg. Linda had 1,7 miljoen kijkers, Wendy bleef onder de 500.000.

Niet alleen verloor Wendy de kijkers van Linda, maar ook nog eens haar eigen kijkers. Bijna 30 procent van de premièrekijkers haakte af naarmate de afleveringen vorderden. En een week na het einde van Flirty Dancing? Toen won 48 procent aan kijkers in hetzelfde tijdslot.

Wat het allemaal nog pijnlijker maakt is dat ook Wendy’s tweede SBS 6-show, het dure Dance Dance Dance, flopte met slechts een half miljoen kijkers. De finale stond niet eens in de kijkcijfer top 15.

Maar of het flops zijn? Welnee, zegt Wendy vandaag in De Telegraaf. De krant vraagt haar: “Baal je van de kritiek in de trant van ‘wat Wendy maakt, scoort niet meer’?

Wendy daarop: “Ik geloof niet dat dat terecht is. Talpa is een zender in opbouw en Flirty Dancing een nieuw programma dat zich nog moest bewijzen. Als je het vergelijkt met het gemiddelde van hoe alle programma’s scoren, is het niet mislukt.”

Ze vervolgt: “De kijkcijfers van Dance Dance Dance hadden we hoger verwacht, al deed dat het bij RTL in het laatste seizoen ook al minder. Zelf kijk ik liever naar hoe een programma is gemaakt en of daar alles is uitgehaald. Voor de rest is het out of your hands. De kijker beslist nu eenmaal wat hij wil zien en wanneer.

Van miljoenen kijkers naar tv-maken voor anderhalve man en een paardenkop. Hoe bevalt haar overstap van RTL naar SBS? “Ik ben heel blij. Bij SBS ben ik ooit begonnen, maar was ik na negen jaar een beetje uitgespeeld en bij RTL kreeg ik veel kansen: grote studioshows en mijn eigen dramaserie. Ik ben tien jaar gebleven maar ik kwam ook in steeds hetzelfde rondje: negen seizoenen The Voice, zeven Moordvrouw, vier of vijf Obese.

Bij Talpa kreeg ze een nieuwe uitdaging. “Wat ik nu al heb gemerkt, is dat ik mijn oude liefde heb teruggevonden: werken op locatie. Want studioshows zijn leuk, maar een heel andere discipline.”

De volgende projecten van Wendy zijn een revival van Hart in Aktie en een nieuw verborgen-cameraprogramma.

Overigens heeft John de Mol al laten weten dat Flirty Dancing terugkeert, omdat hij het – in tegenstelling tot de kijker – een geweldig programma vond.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen