Teun vindt kalifaatkerst bij zijn KRO-NCRV ‘pijnlijk’

Teun van de Keuken distantieert zich van zijn eigen KRO-NCRV als het gaat om de kalifaatkerst die de omroep op eerste kerstdag vierde. Hij vindt het onbegrijpelijk. Dat zegt de presentator van Keuringsdienst van Waarde op Twitter. De KRO-NCRV ontving in het programma Mensen met M de jihadbruid Laura H. uit Zoetermeer. “Vreemd, als presentator van journalistieke programma’s voor deze omroep vind ik dit pijnlijk, onbegrijpelijk en niet te verdedigen.

De presentator krijgt complimenten voor zijn verzet tegen de omroep. “Goed dat je je hierover uitspreekt“, zegt Wout Jan. En Pieter: “Prima dat je je uitspreekt.

Dan komt de maakster van het programma, Eveline de Vletter, de hoek omkijken en dat had ze beter niet kunnen doen. “Hoi Teun, ik heb dit programma gemaakt en begrijpt de verbolgenheid niet. De keuze voor een gast over een onderwerp dat dit jaar zeer aanwezig was; het afreizen van ‘jihadbruiden’. Onze keuze was: het uitzonderlijke verhaal van iemand wiens jeugd zó dramatisch verliep.”

De storm van kritiek was zó hevig – Eveline de Vletter was op een gegeven moment trending topic – dat ze haar twitteraccount onzichtbaar heeft gemaakt.

Ook Hans Laroes, die tot vorig jaar werkzaam was als hoofdredacteur bij KRO-NCRV, verzette zich tegen De Vletter. “Het is de setting. Het is nagenoeg kritiekloos. Het is de timing. Het is de afweging (8 mensen in totaal voor in de kersttijd – En dan zo iemand?? Het is het totaal negeren van slachtoffers. Het is … etc etc.

Overigens straft de kijker het smakeloze Mensen met M genadeloos af. Gisteren noteerde het programma een laagterecord.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen