Teun vindt kalifaatkerst bij zijn KRO-NCRV ‘pijnlijk’

Geplaatst op vr 27 dec 2019 om 9:00

Teun van de Keuken distantieert zich van zijn eigen KRO-NCRV als het gaat om de kalifaatkerst die de omroep op eerste kerstdag vierde. Hij vindt het onbegrijpelijk. Dat zegt de presentator van Keuringsdienst van Waarde op Twitter. De KRO-NCRV ontving in het programma Mensen met M de jihadbruid Laura H. uit Zoetermeer. “Vreemd, als presentator van journalistieke programma’s voor deze omroep vind ik dit pijnlijk, onbegrijpelijk en niet te verdedigen.

De presentator krijgt complimenten voor zijn verzet tegen de omroep. “Goed dat je je hierover uitspreekt“, zegt Wout Jan. En Pieter: “Prima dat je je uitspreekt.

Dan komt de maakster van het programma, Eveline de Vletter, de hoek omkijken en dat had ze beter niet kunnen doen. “Hoi Teun, ik heb dit programma gemaakt en begrijpt de verbolgenheid niet. De keuze voor een gast over een onderwerp dat dit jaar zeer aanwezig was; het afreizen van ‘jihadbruiden’. Onze keuze was: het uitzonderlijke verhaal van iemand wiens jeugd zó dramatisch verliep.”

De storm van kritiek was zó hevig – Eveline de Vletter was op een gegeven moment trending topic – dat ze haar twitteraccount onzichtbaar heeft gemaakt.

Ook Hans Laroes, die tot vorig jaar werkzaam was als hoofdredacteur bij KRO-NCRV, verzette zich tegen De Vletter. “Het is de setting. Het is nagenoeg kritiekloos. Het is de timing. Het is de afweging (8 mensen in totaal voor in de kersttijd – En dan zo iemand?? Het is het totaal negeren van slachtoffers. Het is … etc etc.

Overigens straft de kijker het smakeloze Mensen met M genadeloos af. Gisteren noteerde het programma een laagterecord.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV
79 Reacties op “Teun vindt kalifaatkerst bij zijn KRO-NCRV ‘pijnlijk’”


 1. Douwe

  We zijn dus nog niet totaal verloren.
  Er komt zowaar weerstand tegen het relativisme en de vervrouwelijking van alles.

 2. Deze website is echt voor josties

  Iemand nog iets te roepen over “links”?

 3. Laura

  Wil je linkjes van afgehakte hoofden en levend verbrande mensen, jostie?

 4. Deze website is echt voor josties

  En wat heeft dat met het linker politieke spectrum te maken Laura?

 5. Laura

  Jij wilde toch iets horen over links? Niet zeuren dan. Anders komen m’n kalifaatvriendjes even bij je langs.

 6. Laura

  Ik snap je wel hoor Josti, jij wil er graag een links-rechts zeurdiscussie van maken. Maar daar hebben we nu even geen zin in.

 7. Deze website is echt voor josties

  Kijk je uit met zulke bedreigingen Laura? Je zal niet de eerste zijn die van zijn bed getilt wordt door de aivd na het maken van zulke opmerkingen tegen mij.

  Waan je niet “onschendbaar” op het net.

 8. Laura

  Je hebt een gebrekkig gevoel voor humor, josti

 9. Tooske

  Hoera voor deze omroep zij durven teminste voor ons isers op tekomen ons kalifaat zal herijzen .

  En minister geeft deze omroep nog wat meer belasting geld kunnen ze gelijk nog wat meer reclame maken voor die moordenaars maar dit alles kan alleen maar in de bananen republiek nederland

 10. Deze website is echt voor josties

  Zullen wij eens kijken of het OM het ook een leuk “grapje” vindt?? Je realiseert je het wellicht nog niet maar je begeeft je echt op extreem dun ijs nu…

  Je hebt eigenlijk al verloren.

 11. Laura

  Heb je niks beters te doen jostigast, ga je moeder lastig vallen of zo.

 12. Hoera

  Hoera voor de Nederlandsche overheid die ons al vele jaren in een zinloze oorlog in het Midden Oosten en Afghanistan.

 13. Eric

  Laat Teun vooral in de keuken blijven. Daar heeft hij verstand van.

 14. Nu komt de aap door de mand

  Een slippertje maakt iedereen wel eens.

 15. Achmed Tja

  Wat een vertoning!!! Zielig voor Duncan Laurens dat hij dit mee moest krijgen. Ga je schamen NCRV en die kneus van een Eveline de Vletter ( de achternaam al, flikker op … )

  En “juffrouw kuif” bakt er ook niets van; want met de bedroevende kijkcijfers straft de kijker het smakeloze Mensen met M genadeloos af.

 16. anoniem

  Schokkender vond ik dat onze toekomstige premier, zo’n rare ijdeltuit is.. :-S

 17. Piet Zwarte

  Eveline de Vletter is de vrouw van Kasja Ollongren…

 18. Jantje

  Eveline de Vletter is nu bezig met een docu over de moeilijke jeugd van Adolf Hitler die wordt uitgezonden op 4 mei 2020. “Hoe je het ook wend of keert, het is toch een man die veel invloed heeft gehad op de geschiedenis”

 19. Robbie

  Positief bekijken. Hitler had wel mooie snelwegen gemaakt en de trein reden altijd op tijd. Leuke docu voor de slet Eveline.

 20. Jaap

  Hoe verzin je het een dader tot slachtoffer maken. Waanzin van links.

 21. Sender

  Terechte plaatsvervangende schaamte van Teun van de Keuken. KRONCRV wil aantonen vanuit katholiek, christerlijk oogpunt dat we allemaal schaapjes zijn van een (lieve??) God, welk geloof men dan ook aanhangt.
  Heel erg 2019 en van deze tijd. Laat hen ook aan het woord en onder motto luisteren is beter dan negeren.
  Maar ben nog niet van overtuigd of deze fusieomroep een verstandige zet deed hiermee.
  We snappen de bedoeling wel, twee totaal verschillende mensen tegenover elkaar zetten, maar Duncan had in dezelfde setting qua huis en sfeer een andere medegast verdiend. Of ziet KRONCRV hen beiden als verstotene, afvallige???

 22. Hans

  Volgens mij had onze Laura beter Josti kunnen heten. Wat komt daar een hoop onzin uit. Ga lekker twitteren maar vervuil dit forum niet ajb. Dit is welvoegelijk een programma dat met een te linkse visie is gemaakt.

 23. man pan

  Zet een stel domme mutsen bij mekaar, dan krijg je dit rommelwerk.

  Pijnlijk is ook de reactie van KRO-NCRV die claimen dat ze op eerste kerstdag een hoop positieve reacties hebben gekregen naar aanleiding van de uitzending.
  Blijkbaar zijn ze een van de geboden vergeten, Gij zult niet Liegen

 24. Hans

  Volgens mij had onze Laura beter Josti kunnen heten. Wat komt daar een hoop onzin uit. Ga lekker twitteren maar vervuil dit forum niet ajb. Dit is weldegelijk een programma dat met een te linkse visie is gemaakt.

 25. K.C.T.

  BNers heten binnenkort,,,, KALIFAAT BNers,,,, als dat woestijn geteisem komt ons land nog meer teisteren en vervuilen,;,, wen er maar aan,,,, Linkse antisemitische deugers hebben het paard van Troye binnengehaald,,,, DENK, BIJ1, GROENLINKS, D66 EN SGP GAAN DE KLUS KLAREN.

  Prettige joods christelijke feesdagen zolang het nog kan!!!

 26. K.C.T.

  AI AI AZI kritiek op de islam,,,,censuur springt er boven op

 27. Gvd

  Weet je van wie de jeugd ook dramatisch verliep?….. HITLER!

 28. Aardappelpiet

  Gewoon je lidmaatschap van deze omroep opzeggen !

 29. Sjool

  Volgende keer Dutroux uitnodigen voor de kerst. Die had ook een moeilijke jeugd en was veel in het nieuws.

 30. StefanV

  Ik vind het journalistiek verdedigbaar om een interview met Laura H. te houden en dat op TV uit te zenden. Maar het paste absoluut niet in deze ‘sfeervolle’ kerst-setting, waarbij ze gelijk werd gesteld met diverse mensen die in 2019 iets hebben bereikt of die anderszins een staat van dienst hebben.

  Het interview was ook veel te kritiekloos. Te vaak hebben Nederlandse media de neiging om IS-terroristen neer te zetten als slachtoffers, terwijl de daadwerkelijke slachtoffers van de terreur amper aandacht krijgen.

  Overigens respect voor Duncan Laurence die in deze uitzending samen met Laura H. zat en onder meer moest aanhoren hoe veel overeenkomsten ze hebben. Dat hij er zo kalm en begripvol onder bleef, vind ik knap. Het getuigt van bijzonder veel klasse.

 31. Denk-na

  Het is niets mis mee om zo een vrouw als jihadbruid Laura H. voor een programma uit te nodigen. Zij krijgt als het ware toch een podium om zich te uiten.

  MAAR, door haar achtergrond als jihadbruid en de reden dat zijn zo “uitzonderlijke verhaal van iemand wiens jeugd zó dramatisch verliep”, moet tijdens het gesprek scherpe vragen kunnen worden gesteld over dit achtergrond en wat er daarop volgde waardoor zij zo in het nieuws is gekomen.

  HELAAS, is heeft het programma als Mensen met M het concept om juist over andere zaken te praten, anders dan de verwerpelijkheid van keuze ten aanzien van de jihadstrijd en steun geven aan de bouw van zo een kalifaat. En dus inderdaad, een totaal verkeerde keus van Eveline de Vletter om Laura H. als gast te kiezen.
  Een programma als Pauw of Jinek zou een veel betere podium zijn. Dan leren wij ook juist de persoon met de jihad achtergrond van Laura H kennen.

 32. Ad

  Zegt al genoeg dat Eveline de Vletter alleen maar reageert op berichten uit het eigen publieke coconnettje.

 33. @Denk-na

  Ik snap niets van je verhaal dat vol zit met tegenstrijdigheden.
  En ik wil heel die Laura H niet leren kennen, ik wil niets met massamoordenaars en folteraars te maken hebben. Mag dat ook?

 34. Beatrijs

  Margriet van der Linden vind ik helemaal niks.
  Die vunzige jihadbruid mag branden in de hel maar eerst met pek en veren ons land uitschoppen als persona non grat , laat die laffe liegende vuile Laura H. maar ergens gaan wonen met soortgelijke barbaren. Geen genade voor IS tuig, de IS vrouwen zijn net zo erg als die IS mannen. Het is een schande om dit moorddadige tuig een podium te geven. Noem het ook geen jihadbruiden maar noem ze naar wat ze zijn moordenaars, tuig, barbaren, viespeuken, parasieten. Mijn gedachten zijn onder nadere bij de Yezidi’s en al die andere onschuldige mannen, vrouwen en kinderen van het vunzige IS tuig.

 35. Marianne

  Heb de uitzending niet gezien. Maar vind de uitzenddatum ongelukkig gekozen. Het is misschien wel verhelderend om zulke verhalen te horen, maar de vraag is natuurlijk of dat met kerstmis moet.

 36. Beatrijs

  Eveline de Vletter ga je diep schamen. Nodig slachtoffers uit van dat gore IS tuig stomme harteloze trut die je bent.

 37. Beatrijs

  @ Marianne

  Verhelderend? Je bent te dom om te kakken. Ga je eens inlezen in wat dat smerige moorddadige IS tuig heeft aangericht MUTS! IS mannen en vrouwen verdienen geen genade wel levenslang eren in een smerig hol in een maf islam land.

 38. Ome H

  Dan ook dat POREM in beeeld als je beallen hebt!

 39. Ome H

  ballen

 40. robb

  Heeft iedereen zijn zegje gedaan dan gaan we over tot de orde van de dag.

 41. K.C.T.

  BNers en die rariteiten nicht, winnaar van het rariteiten festival vond het geweldig, leuk met die kalifaat snol te praten, deze baardmans heeft sindsdien nooit meer iets gepresteerd, mooier kan een leeghoofd niet in beeld worden gebracht, die rare muil altijd wagenwijd open,,, M de pot Duncan de nicht, kan nooit wat worden, het gedrocht Halina maakte de ondegang kompleet!!!

 42. Ron

  Tja robb, ongemakkelijk onderwerp voor een linkse apologeet als jij. Snel onder de deurmat schuiven!

 43. robb

  Ron dit komt jou goed uit kan je lekker uithalen .

 44. Pieter

  Begrijp dat de telefoon en mail bij kro ncrv inmiddels roodgloeiend staat en leden en masse opzeggen

 45. P.

  Duncan reageerde ook nogal dommig en begripvol op Laura. Hoe bestaat het? Zit hij alleen maar in een Songfestivalbubble? Eigenlijk schokte zijn begripvolle houding naar haar toe mij nog het meest. Laura speelde het onschuldige, lieve meisje. Terecht dat Teun zich van het programma distantieert. Margriet heeft zich buiten de realiteit geplaatst. Dit is toch echt een trekje van links, of niet soms?

 46. Dirk

  Goed te weten dat er bij de NPO nog onafhankelijke geesten werken die kritiek durven te hebben op producties van zijn eigen omroep. Hulde voor Teun. En het interview was inderdaad zowel ongepast als tenenkrommend. Gele kaart voor Margriet, wat mij betreft rood voor die Eveline die deze misser nog durft te verdedigen ook. Totaal gebrek aan inzicht in de wereld buiten de grachtengordelbubbel.

 47. man pan

  @P
  Duncan moet je er niet op veroordelen, hij was daar als gast om zijn verhaal te vertellen. Kan me voorstellen dat hij dan in een soort tunnelvisie zit.

  Meest bezwaarlijke vind ik de verwerpelijke uitganspunt die de programma makers gekozen hebben. De uitganspunt is namelijk, we moeten empathie hebben voor een zielig vrouwtje die per ongeluk de verkeerde keuze heeft gemaakt en nu haar leven weer oppakt. Probleem aan dit kritiekloze feelgood uitzending zijn de slachtoffers, die hebben ze dan ook bewust weggemoffeld. Schandalig.

 48. sukkel

  Teun heeft gelijk ik ben gaan zappen werd er misselijk van

 49. cathy

  nou Margriet .Ik keek zo graag naar je programma,s .Maar dit was echt fout .

 50. Bennie D.

  @Piet Zwarte
  Fri 27 Dec 2019 om 9:45

  Ga geen onzin uitkramen svp.

 51. ”VeronicaDoet@§₽æ..Beter!“;

  Waarom is Laura H. niet gedetineerd?

 52. koos

  volgens een vonnis uit nov 2017 mocht Laura Hanse 36 maanden geen contact met de media hebben: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-Laura-H.aspx … Waarom hielp M deze veroordeelde terrorist de voorwaarden te overtreden?

 53. Huib

  Opzeggen kan via
  service@kro-ncrv.nl

 54. Bertus

  Taghi en Holleeder vandaag live vanuit Ebi Vught bij margriet…..allebei hadden de jongens een slechte jeugd. Niet leuk en dus ging het fout…, helemaal niet erg want ze hebben berouw en dan heb je zendtijd verdiend!! Vanzelfsprekend!!

 55. Jerusalem

  Teun iheeft natuurlijk helemaal gelijk en mijn complimenten dt hij dit alls tv-gezicht durft uit te spreken tegen nota bene zijn eigen omroep. Zat tv-mensen die toch zwichten.

 56. Ronald

  Volgens mij geilde Margriet op haar. Vandaar dat ze kritiekloos was.

 57. Fred

  Ja Bertus, dat kan dan geen excuus zijn. Maar het geeft wel inzicht in hun denkwereld. Wat kan je daar nu op tegen hebben?

 58. Bertus

  @fred …. Ik zit d’r volkomen niet op te wachten en vind t doodzonde van de zendtijd….tenzij je d’r wat niveau tegenaan gooit…. Goeie research, degelijke journalistiek en ook de stekelige vragen…. Niet een gesprekje waarbij je de drukpersen van de zoveelste druk van t boek van Laura al langzaam op gang hoort komen….. Dit past meer bij t dommige niveau van SBS….

 59. Nu komt de aap door de mand

  IS is wel veroorzaakt door rechts maar dat is men vergeten.

 60. Bertus

  @nu komt de aap : wat zit jij nou dom te ouwehoeren…. IS is bedacht en veroorzaakt door een stelletje extremisten…. Heeft niks met rechts of links te maken, pannenkoek…

 61. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ...

  KRO-NCRV, zitten jullie op te letten?
  IS vermoord 12 christenen in Nigeria.
  De moordenaars zijn slachtoffers, nodigen jullie hen ook uit om uit te leggen wat ze bezighoudt en waarom het zo belangrijk is om als een stel psychopaten moordend en verkrachtend door (in dit geval) Nigeria te trekken?
  Moge hoon uw deel zijn. Stelletje domoren.

 62. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ...

  Herstel:
  Het waren er maar elf.
  IS vermoord elf christenen.
  Ééntje is doodgeschoten.
  De andere tien zijn levend onthoofd.

  Dat maakt het alweer een stuk minder erg, nietwaar KRO-NCRV, we kunnen aast niet wachten tot u deze milde dwazen uitnodigde om hun verhaal te doen.

 63. GW

  Het zal ongetwijfeld sneu gevonden worden, maar het geeft me oprecht een beetje hoop in de mensheid dat ook een NPO’er met zo’n uitgesproken linkse signatuur hier de onverklaarbaarheid van inziet. In toenemende mate vraag ik me soms af waar het moreel kompas is van de NPO.

  Een interview waarin IS’ers verantwoording moeten afleggen voor hun daden is journalistiek verdedigbaar en interessant, maar de NPO is al een tijd bezig IS’ers op allerlei mogelijke manieren in een slachtofferrol te duwen. Nul verantwoording, nul aandacht voor de ware slachtoffers, de Yezidi’s.

 64. Bassieb

  Josti. Hoe is het nu om te weten dat je feitelijk een onderkruipsel bent? Komt dat door inteelt oid?

 65. Reactieplaatser

  Ik vond dit juist wel een interessant onderwerp en op zich een goede keuze van de redactie. Liever dit dan een of andere BN’er die je al zo vaak op tv ziet. Wel vond ik het jammer dat er niet ook wat kritische vragen werden gesteld. Hetzelfde geldt overigens voor de eerdere gesprekken met politici (Carola Schouten en Thierry Baudet).

  Dat Laura H. een verbod zou hebben om contact met de media te zoeken zoals @koos suggereert is niet waar (dit werd wel geëist door de OVJ, maar niet opgelegd door de rechter).

 66. TT

  Diepe schande, dat deze IS ganger is uitgenodigd om zichzelf van alle blaam te zuiveren. Schaam je diep, NCRV. Hoe dom zijn de mensen in de hogere regionen bij jullie eigenlijk.

 67. T

  Harde klap in het gezicht van de eerlijke, goedhartige, hardwerkende Nederlanders.

  Eerst belasting betalen om dit soort tuig terug naar Nederland te halen. Vervolgens belasting betalen om dit soort mensen een podium te geven op TV. Top.

 68. anoniem

  Na de Tweede Wereldoorlog ontliepen veel misdadigers hun straf, omdat men vond dat het beter was het land zo snel mogelijk weer op te bouwen. Daar waren toen veel mensen boos over.. Zelfs tegenwoordig is men er nog niet over uitgepraat. Uiteindelijk is Nederland er wel weer bovenop gekomen en hebben we nog geen derde wereldoorlog gekregen.

  Het westen is medeverantwoordelijk voor de instabiliteit in het Midden-Oosten. En ik denk dat het goed is als onze rechters hierover uitspraken doen. Als misdadigers hier maar niet beter worden behandeld, dan de mensen die voor hen gevlucht zijn..

 69. 123

  O, god, kunnen we dan níemand meer een tweede kans geven? Deze meid is ook gestigmatiseerd voor het leven, dankzij ‘wij allen’. Ze heeft haar gevangenisstraf uitgezeten, en zolang ze zich goed gedraagt, en bijdraagt aan de maatschappij, hoeft zij niet meer als zondebok te worden gezien.

  Een ex-druggebruiker die opeens het goede pad opgaat zal ook altijd een stigma dragen, net als mensen met een geestelijke stoornis die het toentertijd moeilijk hadden.

  Tweede kans, beste mensen. 😇 En verder: 🙅‍♂️

 70. 1-2-tjuh

  Wat ben jij een droevige sukkel moslim likker!!

 71. 456

  Dan ben je echt een zielepiet inderdaad als je zo denkt. Liet haar man ook achter die gewond was. Keihard dus.

 72. Rick

  Deze hele ellende zegt iets over MEVROUW M WEG ERMEE zonder nadenken voor-gekouwde tekst aflezen Alles om weer op tv te zijn ik zou als beschaafde Nederlander nooit met dit interview zijn aangegaan je kwetst hier heel veel mensen mee!!

 73. aammehoela

  Het enige grote voordeel van deze flop is dat ook “links” verontwaardigd is over deze misstap. Kritiekloos over het afreizen naar IS-gebied. Mensen, nou ja mensen, die iedereen vermoorden als ze een ander geloof of geen geloof hebben. Neen, totaal verkeerd signaal. Voor het onthoofden en doodschieten van christenen in Nigeria tijdens de kerst had best meer aandacht mogen zijn in de “grote media”.

 74. Opgelet. Dit gaat ellende geven.

  bonusfeitje dat toch wel relevant is:
  het Margriet-programma is geproduceerd door Irene van den Brekel, de vrouw van Kajsa Ollongren, die minister is voor D66, de partij die alle Laura Hansens terug naar Nederland wil halen.
  Margriet gaat het nog druk krijgen als ze al die arme meisjes wil gaan interviewen.

 75. George Versteegh

  Margriet van der Linde is op z’n minst gezegd nogal de weg kwijt door een dergelijk interview op deze wijze te doen. Iets dergelijks klopt niet, en door zo een oorlogsmisdadigster een ‘belangrijk persoon’ te noemen dat iets deed in 2019 vind ik gewoonweg ziek. Wie dit heeft bedacht en de mensen die dit hebben gerealiseerd zouden voor de aardigheid eens een poosje langs de concentratiekampen van het voormalige Duitse rijk moeten gaan reizen, benieuwd of ze dan weer met beide benen in deze realiteit staan. Ze zouden zich heel hevig moeten gaan schamen. En excuses vragen aan de slachtoffers van de ISIS.

 76. dus

  Ik had het idee dat Duncan niet besefte wie Laura H is. Waarschijnlijk ook voorgelogen over haar door KRO/NCRV en Margriet team.

 77. dus

  Margriet heeft een groot ego en gebruikt vaak zelf de slachtoffer rol om mensen te manipuleren. Grapevine. Dat maakte het mogelijk om een Laura H. zo te interviewen.

 78. Mariëlle

  Margriet had dit nooit mogen doen. In België ontnemen ze oorlogsmisdadigers tenminste gewoon hun nationaliteit. Zo hoort het en niet anders.

 79. 1-2-tjuh

  Ze kunnen jou beter je nationaliteit ontnemen, vent met een wijvennaam.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.