Jan Slagter begint onbeschoft aan interview HP/DeTijd

Geplaatst op vr 27 dec 2019 om 8:30

Jan Slagter komt voor de schermen altijd over als een aimabel en beleefd heerschap, maar achter de schermen blijkt hij zich soms te ontpoppen tot een onhebbelijke, onaangename meneer. Dat blijkt uit een interview met HP/DeTijd. Slagter komt een halfuur te laat voor het interview met journalist Ad Fransen, omdat hij een ontmoeting had ‘om te praten over de veteranen’. In plaats van zich te excuseren voor zijn late aankomst, schiet hij al na drie minuten uit zijn slof.

De geïnteresseerde vraag: ‘Gaat het dan om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog?’ van de journalist leidt tot een woeste reactie van Slagter. “Ik weet niet uit welk ei jij gekropen komt, maar nu doe je wel heel dom, ik vind dit een beetje een raar gesprek zo. Je weet toch wel dat veteranen overal gezeten kunnen hebben, ook na de oorlog? Nou dan! En dan kom jij aanzetten met de Tweede Wereldoorlog! Het gaat over Veteranendag, daar heeft het mee te maken.

Fransen schrok behoorlijk van de uithaal. “Oei, dan maar gauw door naar de volgende vraag“, schrijft hij in het artikel.

Later in het gesprek komt Fransen nog wel terug op deze valse start. “Kunt u goed tegen kritiek? Ik merkte aan het begin van ons gesprek dat u snel aangebrand bent.

Slagter daarop: “Ik flap er weleens iets uit, maar ben het ook weer snel vergeten. De ander schijnbaar niet, dat blijkt wel: jij begint er weer over. Nou pech dan, what you see is what you get, ik maak van mijn hart geen moordkuil.

Fransen: “Doet u daar nog iets tegen, is dat in de omgang met mensen niet onhandig?

Slagter: “Helemaal niet, je mag me of je mag me niet, zo’n type ben ik nu eenmaal, daar valt weinig aan te veranderen.

Het interview met Jan Slagter kunt u lezen op de website van HP/DeTijd.

Foto: Roland J. Reinders | MAX
31 Reacties op “Jan Slagter begint onbeschoft aan interview HP/DeTijd”


 1. Tre

  Nare man, zowel voor als achter de schermen.

 2. F D A

  De meeste rokers zijn nare mensen zonder impulsbeheersing. Zo ook deze.

 3. Xylon

  Zo is het !.. Dit is nu één van dé eigenschappen die een goede leider moet hebben !.. Net zoals dé Masters John de Mol en Joop van den Ende !.. Peter van der Vorst is daarom ook geen goede leider, dat geldt overigens ook voor Sven Sauvé !..

 4. Gynaecoloog Geylstra

  Stopt-ie ‘m nog weleens in mevrouw Marijnissen of maakt de zwaartekracht bepaalde dingen onmogelijk?

 5. Henk@

  Je kan geen programma meer zien of Jan Slagter is er, hij lijkt wel de nieuwe de Jong of de Vries, zelfs in muziekprogramma’s komt hij opdraven.

 6. A.M.

  Kijken jullie wel eens naar Max maakt mogelijk, daar zie je hoe Jan is en hoe hij die arme oude mensen helpt! Waren er maar meer mensen zoals hij. Mensen afkraken is zo gemakkelijk!

 7. Positief

  Deze kop is weer aardig uit zijn verband gerukt. MC voegt de link toe om het hele interview te lezen. Heb het gelezen. Goed interview.

 8. q8

  helemaal gelijk jan ,
  Misschien ff met t verkeerde been uit bed gestapt,?
  Je bent iemand met karakter,
  en die moet je niet zoeken in t tv wereldje,
  die zijn er nauwelijks
  ,

 9. Donderdag

  Onsympathieke man!

 10. Nu komt de aap door de mand

  Thuis noemen we hem opa Slagter

 11. Bertus

  Adolf Fransen weet niks van veteranen…. Hahaha.., hooguit Duitse veteranen

 12. aldus

  Is ook een enorme domme vraag. Om veteraan te zijn van de 2e wereldoorlog moet je minimaal dik in de 90 zijn. Daar zijn er niet zo veel van Ad.

 13. Henk

  Ik vind hem niet sympathiek maar hij kan wel een omroep groot maken.

 14. dynamische dennis

  Jan Slagter heeft veel meningen maar weinig feitenkennis om ze te onderbouwen

 15. Suzy Wang

  Boerelul.

 16. StefanV

  Ik moet de eerste mens nog tegenkomen die nooit chagrijnig is en nooit uit z’n slof schiet. Laat Jan Slagter maar schuiven. Omroep MAX is een groot succes geworden en dat is grotendeels zijn verdienste.

 17. Flits Bom

  Slagter begint grootheidswaanzin te krijgen. Of het is een beginnende Alzheimer.

 18. Siem

  Alleen al dat hij bij de staatsmedia zit maakt hem ongeloofwaardig

 19. Dagkerst

  Jammer dat ze überhaupt het interview publiceren. Een zou in groot vak zetten et koeienletter “ hier stond een interview met een lul die Slagter heet :-D”

 20. sukkel

  Wolf in schaapskleren

 21. A. Tempelman

  Jan Slagter loopt het risico op doorbranden. Die moet anderen betrekken bij de leiding van zijn diverse avonturen en verantwoordelijkheid delen.

 22. Marjon Hanse

  Ik vind hem niet sympathiek overkomen in praatprogramma s ,…wel dat ie weet meestal wasarover hij het heeft, maar sympathiek zou ik hem niet noemen…

 23. Jables

  Het is algemeen bekend dat Jan Slagter geen zelfspot heeft en niet tegen kritiek kan. Kijk naar die zure kop van hem tijdens het correspondent’s dinner of zijn constante afkeer tegen Johan Derksen in de media omdat Derksen ooit een grapje over de situatie met Lilian Marijnissen durfde te maken. Of de reportage van EenVandaag over zijn verpleeghuis. Toen schreeuwde hij ook weer moord en brand.

 24. jan

  Babyboomer pur sang. Hopelijk is die generatie snel voorbij. Heeft bakken met geld gekost en vreet nu de pensioenruif leeg.

 25. pepe

  was ie weer eens gestopt met roken voor aanvang intervieuw??

 26. BRAAK

  Jan Slagter is een hele nare mechelomane egotripper, de man ziet er nu niet uit trouwens.

 27. Marlboro

  Jan slagter is een goede klant voor ons dus een tevrede roker is geen onrust stoker

 28. 123

  Flauw artikel. Er blijkt juist uit dat hij áchter de schermen het opneemt voor belangrijke mensen. Om dit dan zo aan te zetten… Flauw.

 29. Annoniemus

  Vroeger had je Johan Bodegraven als onbeschofte schooikoning op TV nu is die rol voor Jan Slagter !

 30. c.v.d.meijden

  jan slagter is een enge man en de affaire met lilian marijnissen zal haar ook al is het prive blijven achtervolgen en ook in de toekomst de sp geen goed doen j

 31. BRAAK

  Deze Oost-Europese weldoener is een hele nare man,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.