Jan Slagter begint onbeschoft aan interview HP/DeTijd

Jan Slagter komt voor de schermen altijd over als een aimabel en beleefd heerschap, maar achter de schermen blijkt hij zich soms te ontpoppen tot een onhebbelijke, onaangename meneer. Dat blijkt uit een interview met HP/DeTijd. Slagter komt een halfuur te laat voor het interview met journalist Ad Fransen, omdat hij een ontmoeting had ‘om te praten over de veteranen’. In plaats van zich te excuseren voor zijn late aankomst, schiet hij al na drie minuten uit zijn slof.

De geïnteresseerde vraag: ‘Gaat het dan om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog?’ van de journalist leidt tot een woeste reactie van Slagter. “Ik weet niet uit welk ei jij gekropen komt, maar nu doe je wel heel dom, ik vind dit een beetje een raar gesprek zo. Je weet toch wel dat veteranen overal gezeten kunnen hebben, ook na de oorlog? Nou dan! En dan kom jij aanzetten met de Tweede Wereldoorlog! Het gaat over Veteranendag, daar heeft het mee te maken.

Fransen schrok behoorlijk van de uithaal. “Oei, dan maar gauw door naar de volgende vraag“, schrijft hij in het artikel.

Later in het gesprek komt Fransen nog wel terug op deze valse start. “Kunt u goed tegen kritiek? Ik merkte aan het begin van ons gesprek dat u snel aangebrand bent.

Slagter daarop: “Ik flap er weleens iets uit, maar ben het ook weer snel vergeten. De ander schijnbaar niet, dat blijkt wel: jij begint er weer over. Nou pech dan, what you see is what you get, ik maak van mijn hart geen moordkuil.

Fransen: “Doet u daar nog iets tegen, is dat in de omgang met mensen niet onhandig?

Slagter: “Helemaal niet, je mag me of je mag me niet, zo’n type ben ik nu eenmaal, daar valt weinig aan te veranderen.

Het interview met Jan Slagter kunt u lezen op de website van HP/DeTijd.

Foto: Roland J. Reinders | MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen