‘Shownieuws is een moetje voor Olcay Gulsen’

Olcay Gulsen ziet de presentatie van Shownieuws als een moetje. De rubriek, waarin haar zus Dolshe ooit deskundige was, is niet waarom ze is overgestapt van RTL naar SBS. Dat zegt haar voormalig Boulevard-collega Ron Vergouwen in een tv-analyse. Gulsen verklapte onlangs in Beau Monde dat ze door Talpa op autocueles is gezet en sinds kort maakt ze vlieguren bij Shownieuws. Ondanks dat Boulevard sinds de Albert-exit flink is afgegleden, staat Shownieuws nog altijd flink in de schaduw.

Het was voor Gulsen dan ook geen diepgekoesterde wens om voor Shownieuws te gaan werken, zegt Vergouwen. “Ik kan me voorstellen dat het fantastisch is dat ze die kans nu krijgt, maar als wisselgeld moet ze wel af en toe Shownieuws presenteren. Dat doet ze niet omdat ze dat zo graag wil doen, maar omdat het moet.

De reden van haar overstap ligt namelijk in het feit dat ze meer human interest mag gaan maken. “Olcay is enorm in haar element, omdat ze op die zender eindelijk een programma mag maken over Blijf-van-mijn-lijf-huizen. Dat wilde ze al heel lang, maar bij RTL kon dat niet.

Toch vreest Vergouwen het ergste voor Gulsen, wiens tv-carrière bij RTL een vlucht nam. “Het is de vraag of ze dat niveau kan vasthouden op een zender waar Merel Westrik ook wegglijdt qua kijkcijfers en roem.

De RTL Boulevard-longread ‘Een blik op tv-transfers: wie doet het top en wie is een flop?’ kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen