René van der Gijp: ‘Ik zat er voor lul bij in Pauw’

Geplaatst op ma 23 dec 2019 om 11:15

René van der Gijp heeft er spijt van dat hij vorige week woensdag plaatsnam in de talkshow van Jeroen Pauw. Hij zat er gewoon voor lul bij. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in Veronica Inside. Een groot deel van de uitzending was gereserveerd voor Mark Rutte, daarna mochten Gerard Joling en Corry Konings iets vertellen over kerstmuziek en tot slot was Van der Gijp aan de beurt om zijn Ahoy-show te promoten. “Dat doe ik niet meer. Nee, joh“, aldus de voetbalkenner.

Van der Gijp voelde zich ongemakkelijk aan tafel. “Weet je, je doet dat omdat ik die Jeroen echt een geweldenaar vind, weet je wel. Ik heb best zeg maar af en toe goed contact met hem enzo, maar ik heb daar 45 minuten niets gezegd, hè? Op een gegeven moment weet je niet meer hoe je moet gaan zitten. Ik kan niet gaan liggen, want dat doe je thuis als je tv kijkt. Dat kan daar niet, want je zit de hele tijd in beeld.”

Hij had geen zin om zich tegen Rutte aan te bemoeien. “Weet je wat nou het vervelende is? Het is van die redactie uit af en toe wel leuk gedacht dat je een tafel neerzet, maar die man begint over stikstof, boeren, werkeloosheid, dat PFAS. Daar heb ik geen parate kennis over. Ik weet dat niet. Er zijn mensen in laboratoria die dat onderzoeken, die stikstof enzo. Die moet je erbij zetten en die kunnen met die man in discussie.”

Joling had wél een mening over stikstof. “Het enige dat Gerard zei was: ‘Er waait een hoop van Duitsland hier naar binnen.’ Ja, wat moet je daar nou mee. Ik kan niet inhoudelijk met die man in discussie, dus ik zit er gewoon voor lul bij. Daarna ging het gesprek over kerstliedjes en daar heb ik me ook nog niet echt op toegelegd de afgelopen twintig jaar. Laat me nou maar lekker hier zitten, want dan weet ik waar ik over praat. Dan zit je naar die man te luisteren en dan ga je ervan uit dat die man heel goed geïnformeerd is.”

Je had beter twee stikstofdeskundigen erbij kunnen zetten, die beter met hem inhoudelijk in discussie kunnen gaan. Het is leuk bedacht van zo’n redactie, maar het is toch niets.”

Foto: SBS
38 Reacties op “René van der Gijp: ‘Ik zat er voor lul bij in Pauw’”


 1. De aandeelhouder wint

  Dat had Gijpje kunnen weten.

  Gaat al 5 jaar zo.

 2. Fred

  Eerlijk en oprecht dat hij dat toegeeft. Zullen veel andere BN-ers nooit doen.

 3. anoniem

  Wie nu nog denkt dat de PO links is, rijdt zeker op de linkerhelft?

 4. Zalmneusje

  Jemig, waar maakt die vent zich druk over zeg. Ik snap dat het ff wennen voor hem is om niet constant aan het woord te zijn met flauwe grappen en lachen om niks. Maar je kunt zo’n uitzending toch gewoon over je heen laten komen? Veel kijkers vonden het leuk, ondanks (of misschien wel dankzij) dat Gijp wat minder op de voorgrond trad.

 5. Anja

  Wat had die René gehad zeg, geen enkel moment was er te bespeuren waar hij niet aan zijn bril zat te friemelen.

 6. snoezigkleinhertje

  Makkelijk zeggen als de laatste aflevering is geweest ,ik kom niet meer.
  Dat zij die Derksen ook maar die breekt ook zijn nek om ergens aan te schuiven.

 7. Klaasje v

  Wat een onzin. Hij moest gewoon op zn beurt wachten totdat het item over hem ging net als ieder ander. En dat hij over andere onderwerpen niet mee kan praten kan hij alleen zichzelf verwijten.

 8. HansR

  Opvallend is dat Rene, die constant een ander het woord ontneemt of een mooi onderwerp naar zich toetrekt als zijnde zijn geweldige idee, nu als het echt ergens over gaat, met een bek vol tanden zit. Ja dan zit je voor paal, daar heeft hij gelijk in, maar geeft maar weer eens aan dat voetbalitempiesjes erg goedkoop zijn, zeker als je die constant blijft herhalen en nooit iets nieuws weet in te brengen.

 9. Maarten

  Het is voor Gijp niet zo moeilijk om er voor lul bij te zitten
  Een kop als een kut alleen de lippen zitten verkeerd.

 10. Zomaar

  Heel verstandig juist om je er niet mee te bemoeien, dat moet je gewoon aan Pauw overlaten,maar die werd steeds onderbroken door een stel kreten van Joling, wat het weer heel gemakkelijk maakte voor Rutte om de alreeds bekende standaard antwoorden te geven.

 11. Caramba

  Groot gelijk Gijp. Je kunt beter Sterreclame inkopen, dan kun je de duur van je geblaat zelf bepalen en weet je zeker dat je een groot publiek bereikt.

 12. Dat is niets bijzonders dat zit hij namelijk overal

  Deze geldgraaiende, nietszeggende lachende spreekpop zit zelf bij VI in zo’n positie.

  Wel een vooruitgang dat hij zelf in de gaten heeft dat hij met zijn gespeelde rolletje echt geen enkele bijdrage levert in welk programma dan ook.

 13. robb

  René van der Gijp hou op ,je gaar er zitten om je theater te promoten en dan moet je in vi er verplicht er iets over zeggen ik heb je spelletje wel door.

 14. Micky77

  Komt vaak voor dat er BN-ers worden opgeroepen om die tafel daar maar te vullen en ze het idee te geven dat ze ‘gehoord’. Dit om maar een promootje te doen van pakweg 5 minuten voor iets wat die BN-er aan gaat.

 15. 1-2-tjuh

  Gijp verontschuldigt zich ervoor dat hij niets te zeggen had, dat hij een leeghoofd is. Geeft niks Rene is al langer bij publiek bekend. Gijp en ook VI zijn over het hoogtepunt heen. Als je wat van voetbal wilt weten luister je naar bijvoorbeeld Kenneth Perez, Kees Kwakman en Van Hanegem. Die hebben interessante en originele inzichten. VI is meer slap lullen over andere programma’s geworden. Dat Gijp zijn lul in ieder vochtig gat van een levend wezen met hartslag propt weten we nu ook wel. De parasiet Gijp die zijn leven lang al geprofiteerd heeft van het harde werk van anderen, als voetballer,”zijn”boekie’s en Derksen , gaat nu een show doen in Ahoy. Dat zal wel een succes worden. Immers genoeg ordinair volk in NL zonder smaak, zie de belangstelling voor o.a. de Toppers, Rieu en Guus Gdeng Gdeng.

 16. LLRV

  Ah we hebben maandag. Vanavond een nieuwe VI dus laatste kans voor MC om iets dat al in de kattenbak ligt nog als stukje te verwerken. Goed dat vrijdag geen VI meer komt anders kwam er vrijdagmiddag een “nieuwtje” van vanavond.

 17. Bep

  René mist algemene kennis en interesse dus hij zal zich overal niet op z’n gemak voelen.Gerard Joling volgt blijkbaar wel het nieuws en weet erover mee te praten.Je hoeft niet alles te weten maar je kunt vragen stellen.

  René is eerlijk maar hieruit blijkt wel z’n lage IQ.

 18. sukkel

  Gijp was als een otter aan het zweten vandaar steeds die bril aan het omhoog duwen….en steeds weet je ..weet je… hij heeft een iq van een banaan zeer dom en lacht het hardst om zichzelf…je bent dan ook belachelijk leeghoofd… algemene kennis heeft hij niet en ziet er ook niet uit

 19. age

  Ja. het is even wennen voor Rene, dat niet iedereen al begint te lachen zodra hij zijn mond opent….

 20. Don

  Het is ook een L UL!!! hahaha

 21. Ron

  Het was ook een erg ongemakkelijk gesprek.

 22. Feut

  logisch, voetballen en hoog iq gaan niet samen.

 23. K.C.T.

  Oh dear,,, hier valt de “lach of ik schiet” onnozelaar toch wel erg door de mand aangaande zelfkennis,, die vent zit al jaren voor lul, niveau “poep, plas, pijpen, triootje” en vooral zelf gieren van het lachen als hij het er over heeft, niet meer en niet minder dan het IQ van de gemiddelde voetballer,,,, leeghoofdigheid staat garant om permanent VOOR LUL te zitten!

 24. peter

  Hij was bloednerveus, dat kon je duidelijk zien. Zweten als een otter.

 25. Marq

  Zat er voor lul bij??hij is toch ook een domme lul.die het hardst lacht om zijn eigen domme grappen.echt….een visstick heeft nog een hoger IQ dan die sukkel.

 26. Marq

  Mijn IQ is in de baarmoeder achtergebleven.

 27. Huismaker

  Kom op ! Gijp hield angstvallig, als vvd-fan, zijn bek dicht bij Rutte.
  Ook hij weet dat mensen die man meer dan zat zijn. Een uitgelezen kans om daar iets over te zeggen. In plaats daarvan speelde hij “dommetje”.
  Gijp heeft bij mij echt af gedaan.

 28. NPO4

  Het was ’n geprek op nivo! Hoort Rene daar tussen?

 29. Leo

  René heeft echt problemen met hoe mensen naar hem kijken. Hij maakt zich daar echt druk over en verantwoord zich er nu zelfs voor dat hij niet de “grappige” René was bij Pauw, zoals het publiek hem vaak ziet. (niet voor niks had hij eerder een burn-out hierdoor). René maak je niet druk, iedereen heeft verschillende kanten in verschillende gezelschappen. Accepteer dat en leg de lat niet te hoog voor je zelf.
  Gr. de psycholoog Leo.

 30. Jordao

  Buiten VI heeft Gijpie gewoon niets toe te voegen in een echt praatprogramma waar niemand in de zeik wordt genomen. Of hij moet iemand meenemen die voor hem het woord neemt.

 31. Suzy Wang

  Dat klopt. Je bdnt n lul.

 32. HansR

  Rene in Ahoy, dat wordt niets anders dan de VI lachers voor de honderdste maal herhalen en wie daar zijn geld voor over heeft moet maar hopen dat de totale opbrengst naar het goede doel gaat.

 33. Flits Bom

  Hij had Rutte een keer aan zijn vinger moeten laten trekken.

 34. Modern

  Ach, hij heeft nog nooit zo gemakkelijk zijn centjes verdiend. Maar daar hoor je hem niet over.

 35. Hans

  Je zat er voor lul bij ja, net zoals jezelf altijd en iedereen voor lul zet maar we hebben het nu wel gezien met je. De groeten in Dordt,overigens een mooie gezellige stad dat wel.

 36. kees

  Rene zat voor lul, hij is ook een lul, en lullen zetten elkaar voor de gek.

 37. anoniemm

  ben je wakker geworden

  domme rene

  je wil een zaal vullen met je zweet kop

  je wist op geen 1 vraag goed antwoord te geven

  pauw heeft je geroosterd man

  je zweet alleen maar

  wat een zweet stank ontstond in de zaal

  ma ga plassen

  houw op met je zaal show

  sorry rene

  waarom zat je bij pauw

  je krieerde een eigen sauna man

  je stonk de hele zaal heeft je uit gelachen

  ga plassen

  wat ging je op je bek

  pauw 2019 neem je mee in je kist

  weet je ook heeft uit gelachen johan en wilfred

  jan keek niet

  ga scheiten

 38. Anne

  Zou deze site een proxysite van de GGZ koepel zijn om bepaalde mensen van de straat te houden en een doel in het leven te geven?
  Best een goedkope en doeltreffende manier. Ook al bespaart het maar één opname, dan loont het al.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.