René van der Gijp: ‘Ik zat er voor lul bij in Pauw’

René van der Gijp heeft er spijt van dat hij vorige week woensdag plaatsnam in de talkshow van Jeroen Pauw. Hij zat er gewoon voor lul bij. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in Veronica Inside. Een groot deel van de uitzending was gereserveerd voor Mark Rutte, daarna mochten Gerard Joling en Corry Konings iets vertellen over kerstmuziek en tot slot was Van der Gijp aan de beurt om zijn Ahoy-show te promoten. “Dat doe ik niet meer. Nee, joh“, aldus de voetbalkenner.

Van der Gijp voelde zich ongemakkelijk aan tafel. “Weet je, je doet dat omdat ik die Jeroen echt een geweldenaar vind, weet je wel. Ik heb best zeg maar af en toe goed contact met hem enzo, maar ik heb daar 45 minuten niets gezegd, hè? Op een gegeven moment weet je niet meer hoe je moet gaan zitten. Ik kan niet gaan liggen, want dat doe je thuis als je tv kijkt. Dat kan daar niet, want je zit de hele tijd in beeld.”

Hij had geen zin om zich tegen Rutte aan te bemoeien. “Weet je wat nou het vervelende is? Het is van die redactie uit af en toe wel leuk gedacht dat je een tafel neerzet, maar die man begint over stikstof, boeren, werkeloosheid, dat PFAS. Daar heb ik geen parate kennis over. Ik weet dat niet. Er zijn mensen in laboratoria die dat onderzoeken, die stikstof enzo. Die moet je erbij zetten en die kunnen met die man in discussie.”

Joling had wél een mening over stikstof. “Het enige dat Gerard zei was: ‘Er waait een hoop van Duitsland hier naar binnen.’ Ja, wat moet je daar nou mee. Ik kan niet inhoudelijk met die man in discussie, dus ik zit er gewoon voor lul bij. Daarna ging het gesprek over kerstliedjes en daar heb ik me ook nog niet echt op toegelegd de afgelopen twintig jaar. Laat me nou maar lekker hier zitten, want dan weet ik waar ik over praat. Dan zit je naar die man te luisteren en dan ga je ervan uit dat die man heel goed geïnformeerd is.”

Je had beter twee stikstofdeskundigen erbij kunnen zetten, die beter met hem inhoudelijk in discussie kunnen gaan. Het is leuk bedacht van zo’n redactie, maar het is toch niets.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen