Beau begrijpt het als RTL hem verruilt voor Matthijs

Beau van Erven Dorens heeft er alle begrip voor als het RTL 4 lukt om Matthijs van Nieuwkerk in huis te halen en hem het tijdslot van Beau geeft. Dat geeft de presentator aan in het AD. Beau doet het best leuk op de avond, maar een échte talkshowhost is hij ook weer niet. Bovendien vallen de kijkcijfers vooralsnog best wel tegen. Het lijkt erop dat Van Nieuwkerk in de zomer weer op de transfermarkt komt en dat dat een mogelijkheid is die de leiding van RTL 4 niet kan laten liggen.

Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk die elkaar afwisselen op de late avond van RTL 4: het zou zomaar een onverslaanbare combinatie kunnen zijn. “Hartstikke goed toch? Kijk, als Eva Jinek straks wél de pannen van het dak scoort, ontkurk ik als eerste de champagne. Want dat is het beste nieuws dat mijn zender kan overkomen. RTL zit in zwaar weer. Door de kracht van SBS 6 en door onze slechte programmering. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn. Als Matthijs komt, trek ik nóg een fles open.”

Beau kan er best mee leven als Matthijs straks op zijn plek zit. “Ik heb nog zo veel ideeën voor programma’s. Je hebt een paar keer succes nodig en dan vind je zoiets niet meer zo erg. Ik heb ooit een egocrisis overwonnen.”

Die tv-jaloezie is Beau tegenwoordig vreemd. “Dit zullen alle presentatoren herkennen: dat je jaloers bent op collega’s die succesvolle programma’s presenteren die jij ook had willen doen“, zegt hij. Sinds het winnen van de Televizier-Ring en de Omroepman van het Jaar-titel heeft hij dat niet meer. “Mijn ego stilde eindelijk zijn eeuwige honger.”

Tot slot: baalt hij niet dat de kijkcijfers van Beau zo achterblijven? “Qua kijkcijfers – zo rond de 500.000 per avond – vind ik het mwoah. Als het niet echt een daverend succes is, wordt alles wel zwaarder. En we zitten nu een beetje in die mwoah-fase. Maar nogmaals, ik mag niet klagen. Ik heb dit over mezelf afgeroepen.

Het AD-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen