Q wil Top 40 Awards zo groot maken als TMF Awards

Geplaatst op ma 23 dec 2019 om 11:50

Het is de ambitie van Qmusic om de nieuwe Top 40 Awards net zo groot te gaan maken als de TMF Awards vroeger waren. Dat zegt Dave Minneboo, de programmabaas van de zender, in een persbericht. De Top 40 verhuisde begin dit jaar van Radio 538 naar Qmusic en die zender besloot om direct een awardshow in het leven te roepen. “Nu wordt de uitreiking uitgebreid, met een awardshow vol spectaculaire optredens en (…) ook prijzen voor het afgelopen decennium.

Het moet echt iets groots gaan worden, legt Minneboo uit. “We hebben de ambitie om de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend spektakel, zoals je vroeger – in de glorietijd – de TMF Awards had. De Top 40 is dé hitlijst van Nederland, dus daaraan koppelen we prijzen die een belangrijke graadmeter zijn voor de muziekindustrie. En vooral ook een feest voor de luisteraars en trouwe fans.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, vindt dat een topidee. “Met de Top 40 Awards zetten we de muziekindustrie in het zonnetje in een tijd waarin het aandeel aan Nederlandse hits groter is dan ooit. De Top 40 Awards zijn publieksprijzen: er is geen jury, maar de noteringen en populariteit bezorgen de nummers en artiesten een aantal punten. Wie het hoogst scoort wint de felbegeerde award.

Presentator van de Top 40 en de awardshow Domien Verschuuren kijkt uit naar de uitreiking: “Het wordt een mooie show om de muziekindustrie te vieren, met spectaculaire optredens van succesvolle acts uit de Top 40. Na de lancering van begin dit jaar gooien we er nog een flinke schep bovenop!

Er gaan geen tickets in de verkoop. Luisteraars kunnen via Qmusic kaarten winnen voor deze exclusieve awardshow. Enkele categorieën zijn: Beste Nieuwkomer, Beste Artiest van het Jaar, Beste Nummer van het Jaar en Beste Nummer van het Decennium.

De Top 40 Awards vinden op 10 januari plaats in de concertzaal bij Qmusic in Amsterdam. Artiesten die komen optreden worden later bekend gemaakt.

Foto: Qmusic
23 Reacties op “Q wil Top 40 Awards zo groot maken als TMF Awards”


 1. Bah!

  Zo jaren 90…..

 2. Leo knots

  Hoe verzinnen ze het

 3. Martijn Simonis

  Wat een ontzettende pleuris kop heeft die gast op de foto

 4. Ron

  Hij ziet er uit zoals hij is/klinkt.

 5. the pat

  goed idee! gaaf tmf awards was ook super gaaf met doen in de jaren 90 met grote namen

 6. Leuke Programma's

  Top (40) idee.
  Zijn goed bezig bij Q

 7. Max

  goed bezig Q!!

 8. Hans

  Dat mist Nederland inderdaad nog. Ik snap ook niet dat een partij als 538 dat niet eerder opgepakt heeft.

 9. Bouchra van Belledijk

  Ik wil niet zeikerig overkomen, maar worden er nog niet genoeg prijzen en awards uitgereikt in die branche?? Acteurs en muzikanten worden enorm overgewaardeerd wat dat betreft, ze kunnen elke week wel ergens een prijsje ophalen. Het stelt inmiddels niks meer voor, al denken de winnaars daar zelf natuurlijk anders over!!

 10. RaymondVL

  Laat Q Music maar schuiven. Beetje bij beetje knagen en zagen ze aan de stoelpoten van 538.

 11. ja ja......

  Wie luistert er nog naar de top 40 ? je wordt niet goed wat er voorbij komt tegenwoordig , wat een rotmuziek

 12. Minder of Mirjam

  Award voor beste nummer van het decennium uitreiken op 10 januari 2020. Dan is er weinig keus, want het decennium is dan nog maar 10 dagen oud.

 13. Jobert Rensen

  Ben je echt zo dom, Minder of Mirjam, of is dit een poging tot humor?

 14. Minder of Mirjam

  Nou dommer als een kijker naar de talkshow van Robert Jensen kan ik nooit worden.

 15. Jobert Rensen

  Dommer dan.

 16. Minder of Mirjam

  Precies ;)

 17. StefanV

  Tja… het is echt niet voor niets dat TMF het loodje legde en dat MTV, het voormalige “music television”, is veranderd in een jongerenzender waarbij muziek tot bijzaak is gedegradeerd.

  De Top 40 mag dan de toonaangevende hitlijst van Nederland zijn; daar is ook alles mee gezegd. Het is gewoon een lijstje met veilige formulepop, gepusht door grote platenmaatschappijen. Met kwaliteit en originaliteit heeft het niks te maken.

 18. ja ja......

  @StefanV Als het om echte nieuwe muziek gaat , door goede geschoolde muzikanten
  uitgevoerd in het algemene populaire vlak , dan komen die artiesten op de radio niet meer aan bod Wordt ook geweigerd
  Er wordt in ons land zulke mooie muziek opgenomen , door vocalisten orkesten, en pop groepen die echt kwaliteit leveren, maar de hip hoppers, rappers en de klungelaars die niet eens te verstaan zijn ,het popterreur, daar worden veel luisteraars lastig mee gevallen.
  Ook heel veel Nederlandse artiesten worden geschrapt in de top 2000 4000 en dergelijke lijsten Grote namen staan er niet in alles wordt geschrapt
  en veel Hollandstalige artiesten komen in de lijsten niet meer voor, die worden gewoon geboycot! Je hoeft er niet van te houden, maar BZN , LEE TOWERS BENNY NIJMAN CORRIE KONINGS WILLY EN WILLEKE ALBERTI , FRANS BAUER, MARIANNE WEBER , VADER ABRAHAM HENK WIJNGAARD , de liedjes van A M G SCHMIDT en meer nationale A artiesten, worden niet opgenomen en dat is discriminatie , terwijl het grote publiek ze juist wel wil horen! De meeste Radiozenders draaien ook niet wat het publiek graag wil horen! Wordt tijd dat er een grote zender komt zoals voorheen radio Holland FM of radio Noordzee die wel het Nederlandse artiesten bestand draaiden !

 19. FlyingLotus

  Rare verhouding die knakker, vreemd lijf, te groot hoofd, soort van baard. Is hij bezig met coming out?

 20. bastian

  Goed idee en helemaal niet jaren 90. In veel andere landen heb je nog steeds grote Muziek awards-shows dus waarom niet in NL? Dat kan hier prima!

 21. hitzound

  Dit nieuws brengt Q Music uiteraard naar buiten op de dag, dat de radiozender in de periode oktober-november 0,7 % marktaandeel verliest en nu Radio 10 (#3), Radio 538 (#2) en NPO Radio 2 (#1)boven zich moet dulden.

 22. Simon Dekker

  @hitzound: voltreffer!

  Even voor de goede orde: puur naar buiten gebracht omdat QMusic luisteraars verliest. Schattig hoe ze nu de TMF Awards haast een instituut noemen, aaar ze állemaal(!) het succesvolle schip lieten stukvallen en zinken zodat MTV het kon redden (en daarna slopen). Hypocrieten.

 23. Luisteraar

  De Top 40 is de hitlijst die alle airplaygegevens op een rijtje zet met een stukje streaming. Deze hitlijst heeft niets te maken met de populariteit van liedjes, maar met hoe vaak ze gedraaid worden. Dat gala gaat TMF niet achterna, want de muziekwereld is veranderd. Je hebt nu instant muziek via Spotify en YouTube, waarom zou de Top 40 toonaangevend zijn? Vergeet hitparades, de jongeren vinden het niet interessant.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.