Peter van der Vorst rekent op stijgende kijkcijfers GTST

Peter van der Vorst, die als tv-baas van RTL druk bezig is de puinhopen van Erland Galjaard op te ruimen, denkt dat de kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden gaan stijgen nu producent EndemolShine rigoureuze veranderingen aan het doorvoeren is. Dat laat hij weten in het AD. De lage kijkcijfers van GTST zijn niet eens nieuws meer. Sterker nog: het is pas nieuws als de soapserie weer een keertje degelijk scoort. En dat gaat binnenkort gebeuren, verwacht Van der Vorst.

De charismatische RTL-baas heeft er veel vertrouwen in. “Ik hang er geen getallen aan, maar het marktaandeel van GTST moet structureel gaan stijgen. Ja, dat gaat absoluut lukken! We hebben de intentie nog heel lang met de serie door te gaan. Dit is en blijft een belangrijke pijler voor RTL 4.

Hij heeft EndemolShine flink aan het werk gezet. “Af en toe is groot onderhoud nodig en dat punt hadden we een beetje bereikt. Succes leek te lang vanzelfsprekend.

Producent Rohan Gottschalk is blij dat Van der Vorst aan de noodrem heeft getrokken. “Het werd een beetje een glamoursoap en dat past niet meer bij deze tijd. De kijker, die meer behoefte heeft aan herkenbaarheid, heeft zich een beetje van ons vervreemd.

Goede Tijden Slechte Tijden was jarenlang dé vlot waar de RTL 4-programmering op vaarde. Dat vlot is echter als een soort Titanic ten onder gegaan en de berging gaat nog heel lang duren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen