Ghislaine Plag niet interessant genoeg voor late avond

Geplaatst op vr 13 dec 2019 om 11:30

Ghislaine Plag is niet interessant genoeg om een van de presentatoren te worden van Op1, de nieuwe late talkshow van NPO 1. Dat heeft de zenderleiding laten weten aan de presentatrice van Spraakmakers op NPO Radio 1. Plag is al jaren een van de succesvolste presentatrices van de publieke radio. Haar programma is onder meer bekend van de dagelijkse rubriek Mediaforum, waarin spraakmakers uit de media praten over actuele media-onderwerpen, zoals dus de komst van Op1.

Op1 krijgt een heleboel presentatoren, maar Plag is daar niet één van. “Ik ben niet interessant genoeg. Dat is al door de NPO aangegeven.”

De KRO-NCRV had Plag wél graag op de late talkshow gezien. “De NPO heeft een heel beslissende stem, dus je kunt als omroep zeggen: ‘Ik vind die of die de moeite waard’, maar de NPO is degene die in dit geval erover gaat. Dat is ook de reden dat KRO-NCRV zich uiteindelijk heeft teruggetrokken. Zij zeggen: ‘De macht hoort niet bij de NPO te liggen, maar bij de omroepen.’”

Wil ze dan van stoppen met de radio? “Ik zit hier echt fantastisch hoor, voor de duidelijkheid. Ik ben heel blij hier.”

Ook NPO Radio 1-collega Sven Kockelmann is niet welkom op de late avond. Hij is volgens de zender niet likeable genoeg.

Foto: NPO
35 Reacties op “Ghislaine Plag niet interessant genoeg voor late avond”


 1. rooie Rinus

  Opmerkelijk, daar mevr. Plag aanzienlijk beter kan interviewen dan mevr Veenhoven.

 2. Ron

  Is ook een beetje te rechts.

 3. L.

  Inderdaad vreemd dat de NPO daar zo veel over te zeggen heeft.

 4. Karmapapa

  Onbegrijpelijk. Kwalitatief een van de besten en ook nog eens een charmante verschijning. Zij en Sven zouden een kampioensduo zijn geworden.

 5. Remi

  Niét te doen, deze dame … linkser dan links.

 6. Ad

  Plag is goed geïnformeerd, kundig iemand. Echter één ontzettend slecht iets (de reden waarom ik Radio1 ‘s-morgens heb verbannen): ze praat veel en veel te snel, zit soms gewoon naar adem te happen. Dus voor tv zou het helemaal een drama zijn.

 7. B

  Ach ja en dan krijg je nu het gejank van de egootjes die niet mee mogen spelen. Jammer maar veel mensen beginnen op Gordon te lijken. Als je goed gaat op de radio is dat zeker geen bewijs dat je dat ook op tv bent. Gelukkig is MC er om zout in de wonden te strooien en het allemaal ietsjepietsje aan te zetten zodat het allemaal opgeblazen overkomt.

 8. Suzy Wang

  wel n prettige sten.om naar te luisteren.

 9. anoniemmmm

  matthijs

  is het waar

  over de kosten

  sta daarom zo vrolijk te juichen

  matthijs me moeder leeft van 130 euro per maand.

  als ze al al al der verplichtingen betaald houdt ze 130 euro netto over

  en toch eet ze elke dag warm en is gelukkig

  matthijs i will more more more

  matthijs sta voor de spiegel
  en kijk naar je zelf

  wat sea je dan

  ik sea ik sea

  wat jij niet seat

 10. Johan

  remi, lul niet zo dom, waar haal je dat vandaan, of is alles ter linkerzijde van Baudet linkser dan links?

 11. Huismaker

  Plag die met haar radio-vriendjes het uitsluitend heeft over Trump, brexit, Die-Wilders, Baudet, klimaatontkenners enz. Dag in, dag uit.
  Het liefste zou ze nog het demoniseren op tv willen voortzetten.

 12. Denk-na

  Remi dommer dan dom

 13. Henk Jan

  Jammer, zou samen met Sven Kockelman een uitstekend duo vormen, in ieder geval veel beter dan sommige van de nu gevormde duo’s.

 14. Krezus Jistus

  Kwaliteiten zijn in orde, maar ze klinkt gewoon saai, energieloos. Hoe dat op tv uitpakt kun je alleen weten als je een pilot maakt. Maar inderdaad, met Sven (zonder Dries), waarom niet.

 15. Peter

  Goed van KRO-NCRV Dan niemand te leveren

  De nacht van NPO is te groot!

 16. Bears’den

  Ron en Remi moeten is een goed gesprek met elkaar voeren want iets klopt er niet..

 17. Ron

  Ik moet helemaal niets. Deze mevrouw praat zo bekakt en uit de hoogte en zo’n hittepetit op de radio dat het wel een rechtse tante moet zijn.

 18. Bears’den

  Ik denk dat ze links van het midden zit..

 19. HBaz

  Te zoetsappig.

 20. Insider

  Inhoudelijk niets op aan te merken, maar als de NPO serieus meer in haar had gezien dan wat ze nu doet zou ze niet al jaren ‘wegkwijnen’ op de radio. Geld overigens voor bijna alle radiopresentatoren. Allemaal nét niet goed en interesant genoeg voor de teevee

 21. TV Criticus

  Gewoon lekker afwachten wat ’t wordt, ’t is allemaal maar gespeculeer!

 22. TV Criticus

  En dan pas kritiek leveren!

 23. Opkomer

  Makkelijke babbelaar, maar veel te activistisch. Zeg maar gerust extreem links deugmens, fel tegen zwarte piet, een groot fan van Merkel. En ze kan het niet laten om elke gelegenheid aan te grijpen om vrouwenemancipatie te promoten. Dat is wel eens vermoeiend. Bovendien heeft ze af en toe de neiging haar zelfbeheersing te verliezen als bv haar gast bv door haar heen praat. Dan deelt ze als ouderwetse schooljuf meteen sneren uit. Zo heb ik haar onder andere Annemarie Jorritsma horen afbitsen. Totaal onnodig. Daarom lekker op de radio laten. Politieke correctheid ten top, deugradio voor vrouwen en gutmenschen

 24. Hanneke

  Kent iemand 5op2 nog uit 2011? Een soort middagshow, dus hoefde minder “urgent” te zijn. Toen gepresenteerd door:
  Maandag: Catherine Keijl
  Dinsdag: Sipke Jan Bouwsema (waar is hij gebleven?)
  Woensdag: Jorgen Raymann
  Donderdag: Dieuwertje Blok
  Vrijdag: Lucille Werner
  Heeft niet gewerkt. Mensen die ouderwetse TV kijken willen zich hechten aan karakters en vaak hetzelfde. 5 dagelijks wisselende presentatoren gaan niet werken, vooral niet als het duo’s zijn waar mensen nog aan moeten werken. De voorbereiding van M duurde toch ook langer dan verwacht en het tweede seizoen van M was een stuk beter.

  Of Hilversum heeft geen geheugen of elke nieuwe manager wil zijn stempel drukken.

  Ik gun iedereen het beste maar vrees het ergste….

 25. René

  Is ze nu links of rechts qua politieke vorkeur?
  En heeft Lara Rense een kans gehad?

 26. TV Criticus

  Hanneke, ik ben ’t deels met je eens, je kunt ’t wel proberen! Is ’t niets, kun je altijd ’t roer omgooien. En misschien komen hier wel ’n aantal goede personen uit, die ’t solo of als duo kunnen doen, iedere avond. Pauw & Witteman was ook ’n groot succes!

 27. TV Criticus

  NPO zit ff in ’n moeilijke situatie, alles wordt zowat weggejat! Maar gelukkig zijn ze dermate draagkrachtig en inventief om op nieuwe ideeen te komen!

 28. Braat W.

  Voor Plag zou ik mijn stoel omdraaien.
  Gemiste kans voor het kansloze Op1

 29. TV Criticus

  Allemaal speculatie’s!!!!!! Op1 gewoon afwachten!!!

 30. Opkomer

  René
  Fri 13 Dec 2019 om 15:13

  Lara Rense ? Alstublieft niet, dan heb je het over communistisch links. Daarbij vergeleken is Ghislaine nog rechts. Bovendien heeft Rense 2 super irritante trekjes, die je verder bij niemand anders op de radio hoort. Ten eerste die miskennende ‘mmmmmmh’, dat geluid maakt ze de hele tijd als ze, het ergegs niet mee eens is. Zoiets doe je misschien in een persoonlijk gesprek, maar niet op de radio. Zeer onprofessioneel. Ten tweede zakt je broek af als het weerbericht komt. Altijd diezelfde flauwekul, bij regen en kou, zegt ze bah en keurt ze dat af en bij zon en warmte vind ze dat geweldig. Het lukt haar niet om een mening over het weer gewoon aan de kijker over te laten. Als je zo’n grapje nou 1 of 2 keer doet, oké, maar al jarenlang elke dag, dan ben je in mijn ogen niet goed genoeg en blijf je een marginaal presentator.

 31. Roland Trump

  Wat een geklets hierboven van die PVV/FvD aanhangers.
  Ghislaine Plag is de beste presentator/interviewer van NPO 1.

 32. Opkomer

  Ik hou er niet van om mensen op hun uiterlijk te beoordelen, maar ik zie dat Ghilaine nooit de straat op gaat zonder dikke randen oogpotlood. Dat werkt niet op teevee. Lekker op de radio laten. Angela Merkel aanbidden, zeuren over ongelijk loon voor mannen en vrouwen, linkse gasten in de studio. Prima, maar niet op teevee.

 33. merel

  Ghislaine, ik ben blij dat je blijft. Ik hou van je manier van presenteren, van je programma en van je interviews.
  Als tv het hoogst haalbare is, dan verdien je de tv. Maar radio is zoveel leuker.

 34. Gezond verstand

  @René deze mevrouw is links, ik luister via podcast iedere dag naar het mediaforum, vermakelijk programma maar ook dit programma is links gekleurd en is geen goede afspiegeling van de bevolking. Er zijn eigenlijk nauwelijks programma’s die niet links zijn, het dichtst in de buurt van een ander geluid is WNL Opiniemakers met Wieger Hemmen.

 35. Annoniemus

  Links opgewonden standje Plag moeten ze bij een regionale zender stallen , Omroep Zeeland ofzo !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.