Hoofdrol voor Johnny Kraaijkamp in reddingsplan GTST

RTL 4 heeft vandaag op een persdag het reddingsplan voor Goede Tijden Slechte Tijden gepresenteerd. Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor Johnny Kraaijkamp jr. (65): hij zal aan het hoofd van een nieuw gezin komen te staan. Dat heeft de zender laten weten. Volgens producent EndemolShine is de komst van Kraaijkamp ‘onderdeel van een groter plan waarmee we 2020 in gaan’. De soap moet in opdracht van Peter van der Vorst ’weer persoonlijk, herkenbaar en dichtbij’ worden.

Het gezin van Kraaijkamps personage opa Henk zal verder bestaan uit dochter Saskia (Tamara Brinkman), schoonzoon Julian (Cas Jansen) en hun drie kinderen. Bovendien krijgt voor het eerst in de geschiedenis een huisdier, hun hond, een vaste rol in de serie.

Boudewijn Beusmans, de CEO van EndemolShine, zegt op NU.nl: “Het nieuwe gezin is heel belangrijk voor ons. Dit moet de 40+-doelgroep aanspreken. We zijn hoopvol dat we de groep kijkers die zijn afgehaakt weer kunnen terugpakken.

Ook de studio is aangepakt. “We hebben meer studioruimte gecreëerd met meer opnamesets. We gaan ook meer buitenopnames doen, om een realistischer beeld van Meerdijk te creëren. Het wordt tastbaarder. Maar ook de lange verhaallijnen hebben we vernieuwd. We hanteren een nieuw schrijfsysteem met een writers room. We zetten meer mensen bij elkaar om de scènes goed uit te schrijven en te bedenken en daardoor de kwaliteit ervan te verbeteren.

“Er is ook een dramaturg aangetrokken om het proces van een afstand te bekijken en de behoefte van de kijker te waarborgen. De personages zullen zich meer onderscheiden en de woningen die de kijkers zien, zullen rommeliger worden”, aldus Beusmans.

De wijzigingen gaan zo snel mogelijk in, maar: “GTST is geen speedboot die je snel van links naar rechts stuurt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen