Angela de Jong overdonderd door plek in DeMedia100

Geplaatst op vr 06 dec 2019 om 11:00

Angela de Jong is overdonderd door haar plek in DeMedia100, de jaarlijkse lijst van honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Ze had totaal niet verwacht binnen te komen op de vijftiende plek. Dat zei ze gisteren in een telefonische reactie in Boulevard. De Jong is volgens de ranglijst na Eva Jinek, Linda de Mol, Chantal Janzen en Jildou van der Bijl de meest invloedrijke vrouw in de mediabranche vanwege de pittige televisiecolumns die ze dagelijks schrijft in het AD.

De krantendiva weet niet wat ze meemaakt. “Het is een beetje onwerkelijk. Als ik zie tussen welke namen ik sta: van Eva Jinek, Linda de Mol tot Chantal Janzen. Dat zijn allemaal mensen waarvan ik zelf kan zien dat ze invloed hebben.”

Bij zichzelf heeft De Jong dat gevoel niet. “Die invloed voel ik bij mezelf nou echt niet als ik m’n computer ’s ochtends openklap om een stukje te gaan tikken. Dan is het altijd: waar ga ik mijn lezers morgen mee vermaken of: wat wil ik kwijt over mijn televisieavond?

Royaltykenner Marc van der Linden daarop: “Met Angela ben ik het wel eens, hoor, want die noemde mij onlangs de enige met gezond verstand bij Boulevard.”

Luuk Ikink: “Een hele rare opmerking vond ik dat. Daar begreep ik helemaal niks van.”

In de column waar Van der Linden naar verwijst noemde De Jong de presentatoren van RTL Boulevard ‘flapdrollen’. Ze vond de manier waarop de rel rondom De Villa in het programma werd behandeld stuitend. U leest die column hier.

Foto: WNL
24 Reacties op “Angela de Jong overdonderd door plek in DeMedia100”


 1. xandertje

  Shula Rijxman is de belangrijkste, als NPO baas indoctrineert ze ons het linkse gedachtegoed in de NPO programma’s.

 2. Knox

  Wanneer gaat mevrouw de Jong meedoen aan Temptation Island Vips?

 3. ome h

  Kan iemand me uitleggen wat voor invloed Jinek heeft op de media??????

 4. Pauline

  Luuk Ikink lijkt mij het typische voorbeeld
  van een lul die niet meer in erectie komen kan….

 5. Zanussi Maasland

  Volgend jaar verwacht ik voor mezelf niks minder dan de Top 10. Kruuwagentje Dre gaat me daarbij helpen!

 6. mark2

  was gewoon eng om te zien hoe ze reageerde. de valse bescheidenheid. echt een hekel aan dit mens!

 7. Jomanda - AD roddels

  Iedereen die ze niet bevalt schrijft ze kapot.

  Ik zou er niet trots op zijn.

 8. Jan

  Wat is Angela een heerlijke vrouw !
  Ik verlang elke dag naar haar. .
  I ❤️ ANGELA…!

 9. Den Draaier Joost

  Hoezo ‘invloedrijk’ wat is die invloed dan?

 10. Mike

  Ze heeft vaak gelijk, maar haar invloed is beperkt. Het is juist de machtige media die haar gebruiken om hun eigen mening via Angela te laten ventileren. Ze mag overal op komen draven en haar citaatjes worden ruim gepubliceerd. Wie bepaalt dat? De media! Daar heeft ze zelf geen invloed op. Haar macht is zeer beperkt.

 11. xandertje

  @Mike Ja duh…. En de invloed van Messi is beperkt. Het is Barcelona die Messi gebruiken om te schitteren op het veld en veel goals te scoren. Hij wordt elke keer maar weer opgesteld om zijn voetbalkunsten te vertonen.

 12. sukkel

  Angela heeft AlTIJD gelijk

 13. Mike

  @xandertje, je hebt een punt

 14. MolTalk

  Fakeverkiezing, alleen maar opgezet als businessmodel om dure plaatsen aan het diner te verkopen aan mensen die heel gevoelig zijn voor status en dit soort in het leven geroepen zelfbedachte prijzen.

 15. Alfie

  En vergeet niet dat het synchoniseert
  als een zwaardvis en een klerenhanger
  niets mee te doen en aan te doen, soms eraf
  Velen die daar te kort bij stilstaan

 16. oja

  die hele lijst is een farce en alleen maar om mediaaandacht te scoren. En voroal sponsors in het zonnetje te zetten…

 17. Viola

  Haters …. wat jullie ook van haar vinden,allerlei haat spuien op deze site.

  Ik ben het altijd met Angela eens, zij deelt mijn mening, mijn ergernis, mijn lof en ik ben altijd blij dat zij het zo goed kan verwoorden.Ik ben blij met Angela en velen met mij en de kijkcijfers spreken ook mee.
  Wel vind ik haar te veel op tv maar dat volg ik verder ook niet, ik lees haar columns.

 18. ome H

  Niks mis met die meid, maarr inderdaad teveel op de buis

 19. Caramba

  Ik gun het Angela best, prima vrouw, en heeft ook vaak een punt, maar Invloedrijk, daar val ik een beetje over.
  Ik vraag mezelf in alle eerlijkheid af in hoeverre ik me ooit heb laten beinvloeden door een of elk van die namen. Ik heb dus even een berekeningetje gemaakt en kom uit op precies 0%.

 20. Moud

  Voor de liefhebbers van Angela de Jong, zij is a.s zondag te gast bij Wnl op Zondag. Npo1 om 09.30u

 21. Jean Paul

  Angela is reteslim, net als Wilfred Genee. Dat lachen ze vaak een beetje weg, maar het is wel zo. Beiden weten daardoor vaak moeiteloos de vinger op de zere plek te leggen. En laten betrokkenen niet wegkomen met praatjes en drogredenen.

  Of Angela invloed heeft weet ik niet. Maar de vele stukjes over Humbero zullen hem ook geen goed hebben gedaan.

 22. Coca Cola

  Nou,… dét geeft dus maar weer aan hoe waardeloos die DeMedia100 daadwerkelijk is.

  Arjan Lubach op nummer 2. Die Arjan heeft volgens hun meer macht dan Matthijs van Nieuwkerk, Peter van der Vorst, Sven Sauvé of Jeroen Pauw? Dat plas je toch in jouw broek van het lachen?

  Niets waard deze lijst.

 23. anoniemmm

  angela de jong

  hoe zou je reageren

  als eva Jinek songfestival mocht doen

  zo als je nep had voorspeld

  kind

  ga plassen

  deze tijd moet je op passen wat je zegt

  zo dom als jij angela de jong is het volk niet meer

  ethiopiers zijn veel slimmer dan jij angela

  pas op

 24. Flop 100

  De hele media 100 slaat grotendeels nergens op. Snavels de Jong past er wel in want zij oefent dagelijks haar invloed uit op beslissingen maar kom op: er staan zoveel no no’s in die lijst. Broadcast Magazine: kijk eens goed naar de mensen achter de schermen die van invloed z zijn en niet naar mensen die alleen maar bekend zijn!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.