‘Gedrag Tim Hofman jegens RTL-Peter is verwerpelijk’

Geplaatst op di 03 dec 2019 om 13:15

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en sinds kort deskundige in RTL Boulevard, vindt het gedrag dat Tim Hofman in de #BOOS-aflevering over De Villa vertoont jegens Peter van der Vorst verwerpelijk. Dat schrijft hij in zijn Telegraaf-column. Hofman deelde aan de falende persvoorlichter van Blue Circle, Marco van Os, de ‘wij kijken rustig toe bij aanranding’-oorkonde uit – en dat was best terecht – maar ook Van der Vorst kreeg er ondanks een uitgebreid mea culpa van langs.

Van der Vorst diende Hofman uitstekend van repliek en faalde op geen enkel moment. Hij ging diep door het stof en gaf Hofman eigenlijk alles wat hij wilde horen. Toch deelde de presentator hem de ‘wij denken dat aanranding entertainment is’-oorkonde uit.

Hofman verontschuldigde zich eigenlijk al een beetje: “Het gesprek gaat hier aanzienlijk beter dan het gaat aan de andere kant. Iedereen krijgt van ons een oorkonde en jij kent #BOOS wel denk ik toch?

Jullie krijgen van mij – het is eigenlijk een herinnering voor de volgende vergadering – de ‘Wij denken dat aanranding entertainment is’-oorkonde. Volgens mij zijn we het erover eens dat dat het niet is, maar ik wil hem toch hier achterlaten, omdat ik even gezegd wil hebben namens de kandidaten dat aanranding geen entertainment is en dat toekijken bij aanranding als productieteam niet is waar we zouden moeten zijn in Hilversum.”

Van der Vorst nam de oorkonde zwijgend in ontvangst. “Ik ben het meer dan met jou eens“, zei hij slechts. De beelden ziet u onderstaand.

Goossens vindt het ongepast van Hofman, zegt hij in zijn column. “Ik zag dat Tim Hofman in #BOOS een afschuwelijke zaak lardeerde met poepflauwe grapjes. Dat het slachtoffer door de moeilijk fronsende presentator emotioneel totaal werd leeggezogen. En dat Peter van der Vorst als beloning voor zijn ingrijpen de ’Wij denken dat aanranding entertainment is’-oorkonde kreeg.”

Ik weet heus wel wie voor de zaak zelf verantwoordelijk is (en wie niet). Maar door #BOOS had ik plots meer sympathie voor Peter dan voor Tim.”

Lees ook:
Rob Goossens pakt Tim Hofman aan: ‘Dit is effectbejag’ (29 november)
Angela de Jong vindt Rob Goossens een flapdrol (29 november)

De beelden:

Foto: RTL
27 Reacties op “‘Gedrag Tim Hofman jegens RTL-Peter is verwerpelijk’”


 1. Knox

  Tim is roomser dan de paus.

 2. Peter vd Vorst

  Rob Goossens is een hielenlikker om net zoals Angela ook op de loonlijst van RTL te komen.

 3. potmeter

  Wat een belachelijke reaktie van deze figuur,
  RTL is volledig verantwoordelijk wat zij uitzenden,
  Als daar dan reaktie op komt is het waar,
  Maar zij hebben al jaren die rotzooi uitgezinden.

 4. RaymondVL

  Tim Hofman. De deugende tattoo hipster compleet met goor baardje. Plak een foto van zijn lelijke kop op het dartbord precies in het midden en het is altijd bull’s eye.

 5. Thymen

  Het staat er echt: ‘Wij vertalen Nederlandse familiewaarden en onze rijke historie naar positiviteit, innovatie en ondernemerschap.’ Het mission statement van mediabedrijf RTL is niet mis te verstaan. Hoe dit valt te rijmen met programma’s waarin mensen alle ­fatsoensnormen te buiten gaan, is daarentegen volstrekt onduidelijk.

 6. jahaha

  volgende keer die tim meteen een hoek op zn kaak, die is toch nog fragiel van de vorige keer!!

 7. Televisieman

  En Tim maakt weer entertainment van deze aanrandingen-entertainment. Voor zijn eigen kijkers. Inclusief ludieke oorkonde met duimpjes omhoog en zijn gezicht in tienvoud. Lachen. Ja de aanranding wordt heeeel serieus genomen door Tim.

 8. Micky77

  Ach die Tim Hofman is echt zo’n kleine man die wel naar boven durft te schoppen, maar zelf verantwoordelijkheid nemen ho maar. Het is altijd makkelijk praten om zelf geen verantwoordelijkheid te hoeven dragen voor het inkomen van ca. 800 gezinnen.

  En nee, dit is geen verdediging van v.d. Vorst hoor. Die heeft zijn draai om de oren terecht gekregen. Daar is geen Tim Hofman met internetfilmpje voor nodig.

 9. robb

  Rob Goossens en Tim Hofman wie is de slimste en wie gaat het het verste schoppen.

 10. anonymous

  Het gedrag van Tom Hofman is altijd verwerpelijk.

 11. Simon

  Tim maakt in iedere BOOS uitzending seksuele toespelingen en seksistische opmerkingen maar hangt graag de meneer die deugt uit.

 12. Lize

  Gefrustreerd omdat hij er zelf niet op mag.

 13. Simon

  Tja, jongens, ik begrijp het verschil niet tussen seksuele toespelingen en seksistische opmerkingen enerzijds en aanranding en verkrachting anderzijds. Ik denk dat ik me maar aanmeld voor De Villa.

 14. Gup

  Tim kan wel beter zingen dan Femke Louise… de rest is gewoon cringe.

 15. Jelke

  Wat zou de reactie van die Goosens zijn geweest als hij nog bij SBS had gezeten.

 16. 123

  Goossens is lekker makkelijk bezig; waar hij ook voor werkt, voor die persoon/dat bedrijf neemt hij het op. Is het eerst Talpa? Dan doet die zender alles goed, en de rest niet. Is het nu RTL? Dan doet die zender alles goed, en de rest niet.

  Man, man, man; het is gewoon té doorzichtig wat deze ‘deskundige’ doet.

 17. Anne

  @123
  Je papegaait een uitspraak van MC. Verzin zelf eens wat?

 18. Erik

  Ondertussen staat Videoland nog steeds vol met verleidings-tv, ondanks de belofte van Peter.

 19. Suzy Wang

  wat ben ik blij dat ik het niet zie. soms kom ik er zappend voor bij maar liever niet.

 20. Simon

  Maar weet wél het verschil tussen geloofwaardig en hypocriet.

 21. Rob

  Hofman is toch dat mannetje dat geen seks kan hebben met zijn (ex?) vriendin? Een gefrustreerd persoon. Werpt zich op als een soort Moeder Theresa en is met zijn kop met alle liefde in alle TV programma’s te zien. Ik word misselijk van hem.

 22. Minder of Mirjam

  Ach Timmetje met de blauwe ballen omdat hij zijn vriendin niet mag volkwakken.

  NA TIM DE ZONDVLOED MENSEN!

 23. aammehoela

  Wat een gezeur van die Goossens.

 24. Gynaecoloog Geylstra

  Ik zou die vriendin van Tim weleens onder handen willen nemen.

 25. Actries van Houten

  TIm Hofman vond ik eigenlijk veel leuker toen hij nog acteur was. De Vierde Man, De Kassière, Zoeken Naar Eileen…

 26. Ben

  Ifioot zijn en je ook zo gedragen is niet strafbaar.
  Gewoon een wanhopig niemendalletje op zoek naar aandacht!
  Zie vriendin.

 27. Paprika

  Wat een dom stuk dit… Alsof het allemaal weer goed is als Peter z’n excuus aanbiedt. Het had gewoon nooit mogen gebeuren, laatstaan uitgezonden worden, lijkt me dat je daar als baas van RTL toch wel soort van schuldig bent dan… Echt heel goor wat daar is gebeurd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.