‘Gedrag Tim Hofman jegens RTL-Peter is verwerpelijk’

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en sinds kort deskundige in RTL Boulevard, vindt het gedrag dat Tim Hofman in de #BOOS-aflevering over De Villa vertoont jegens Peter van der Vorst verwerpelijk. Dat schrijft hij in zijn Telegraaf-column. Hofman deelde aan de falende persvoorlichter van Blue Circle, Marco van Os, de ‘wij kijken rustig toe bij aanranding’-oorkonde uit – en dat was best terecht – maar ook Van der Vorst kreeg er ondanks een uitgebreid mea culpa van langs.

Van der Vorst diende Hofman uitstekend van repliek en faalde op geen enkel moment. Hij ging diep door het stof en gaf Hofman eigenlijk alles wat hij wilde horen. Toch deelde de presentator hem de ‘wij denken dat aanranding entertainment is’-oorkonde uit.

Hofman verontschuldigde zich eigenlijk al een beetje: “Het gesprek gaat hier aanzienlijk beter dan het gaat aan de andere kant. Iedereen krijgt van ons een oorkonde en jij kent #BOOS wel denk ik toch?

Jullie krijgen van mij – het is eigenlijk een herinnering voor de volgende vergadering – de ‘Wij denken dat aanranding entertainment is’-oorkonde. Volgens mij zijn we het erover eens dat dat het niet is, maar ik wil hem toch hier achterlaten, omdat ik even gezegd wil hebben namens de kandidaten dat aanranding geen entertainment is en dat toekijken bij aanranding als productieteam niet is waar we zouden moeten zijn in Hilversum.”

Van der Vorst nam de oorkonde zwijgend in ontvangst. “Ik ben het meer dan met jou eens“, zei hij slechts. De beelden ziet u onderstaand.

Goossens vindt het ongepast van Hofman, zegt hij in zijn column. “Ik zag dat Tim Hofman in #BOOS een afschuwelijke zaak lardeerde met poepflauwe grapjes. Dat het slachtoffer door de moeilijk fronsende presentator emotioneel totaal werd leeggezogen. En dat Peter van der Vorst als beloning voor zijn ingrijpen de ’Wij denken dat aanranding entertainment is’-oorkonde kreeg.”

Ik weet heus wel wie voor de zaak zelf verantwoordelijk is (en wie niet). Maar door #BOOS had ik plots meer sympathie voor Peter dan voor Tim.”

Lees ook:
Rob Goossens pakt Tim Hofman aan: ‘Dit is effectbejag’ (29 november)
Angela de Jong vindt Rob Goossens een flapdrol (29 november)

De beelden:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen