Amázing: Nederland krijgt 24-uurs teleshoppingzender

Geplaatst op di 03 dec 2019 om 12:30

Het Eazzzy Topdekmatras, de Legxercise Pro, de Nicer Dicer en honderden andere producten paraderen voortaan 24 uur per dag voorbij op het televisiescherm. Tommy Teleshopping heeft namelijk als eerste Nederlandse thuiswinkelbedrijf in het huidige medialandschap een eigen digitaal 24-uurskanaal gelanceerd. Tommy TV, zoals de naam luidt, is vanaf nu te zien op kanaal 250 van Ziggo. “In de nabije toekomst gaan ook trouwe klanten en BN’ers een rol spelen op het kanaal.

Met het lanceren van een eigen tv-kanaal haakt Tommy Teleshopping aan op een internationale trend. “In de Verenigde Staten, maar ook in onder meer Duitsland en Engeland, bestaan al tv-kanalen die volledig in het teken staan van homeshopping. Tommy Teleshopping zet nu als eerste in Nederland deze stap, passend bij de status als landelijke marktleider op het gebied van thuiswinkelen via tv.”

Volgens Gert Kruithof, CMO van Tommy Teleshopping, is de lancering van een eigen tv-kanaal een logische stap. “Mensen kennen ons als hét thuiswinkelbedrijf van televisie. Een aanzienlijk deel van onze doelgroep bereiken we nog altijd via onze tv-programma’s op de verschillende commerciële zenders. Televisie is dus een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Met een eigen tv-kanaal bieden we onze grote groep trouwe kijkers een centrale plek, waar ze de hele dag verrast kunnen worden door onze innovatieve producten en slimme oplossingen voor hun alledaagse problemen.”

Hij vervolgt: “We beginnen nu met een kanaal bij Ziggo, maar hopen op korte termijn ook bij andere tv-aanbieders te zien te zijn met Tommy TV. Wij geloven absoluut in de kracht van een eigen tv-kanaal, maar wel in combinatie met andere online kanalen.”

Gevarieerde programmering

Tommy TV biedt naar eigen zeggen een gevarieerde 24-uursprogrammering. Zo staat de vroege ochtend in het teken van fitheid, met onder meer ochtendgymnastiek en een ontbijtprogramma. Verder zijn er speciale programma’s rondom lunch en diner en worden kijkers gedurende de dag verrast met onder meer woon-, slaap- en beautyproducten.

Een bijzonder onderdeel is het dagelijkse Happy Hour tussen 17.00 en 18.00 uur, waarbij klanten vanwege de feestelijke lancering van het nieuwe kanaal bij elke bestelling een gratis cadeau ontvangen. “Dit Happy Hour is exclusief te zien bij Tommy TV, en dus niet op de andere commerciële zenders. Ook het assortiment is bij Tommy TV uitgebreider dan op de andere zenders.”

Authentieke content met BN’ers

Naast de bekende productshows biedt Tommy TV in de nabije toekomst ook zelfgemaakte, Nederlandstalige content. Hierin zijn rollen weggelegd voor trouwe klanten, maar ook voor bekende Nederlanders, met wie momenteel ‘verkennende gesprekken’ worden gevoerd.

De Nederlandstalige (live) content op tv maakt deel uit van een overkoepelende marketingstrategie, waarbij de social media kanalen, website en Tommy TV elkaar nog meer gaan versterken. “Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om in 2020 een vernieuwende, interactieve manier van winkelen te introduceren, die bestellen via tv nog gemakkelijker moet maken voor de consument.”

Samenwerking met RTL en SBS blijft

Naast de eigen tv-zender op Ziggo-kanaal 250 blijft Tommy Teleshopping zeven dagen per week te zien bij de commerciële zenders van RTL, SBS en NET5 in Nederland en bij de Belgische commerciële zenders Vier, Vijf en Zes.

Foto: Tommy Teleshopping
24 Reacties op “Amázing: Nederland krijgt 24-uurs teleshoppingzender”


 1. Sandertje

  Geweldig nieuws!

 2. anymousin

  Op deze zender zullen zeker de kijkcijfers alle records (ver)breken. ;-)

 3. west

  K

 4. Alex

  Zaterdag, prime time, de Wraptastic! Ouderwets met natte haartjes voor de tv hoor.

 5. west

  bedankt Ziggo voor het verwijderen van BBC FOUR
  Denk dat ik maar een illegaal kastje op de zwarte markt in beverwijk ga nemen voor 90 euro per jaar , ze dwingen je er gewoon toe ,want steeds meer zender verdwijnen en je krijgt er rotzooi voor terug

 6. Wendy's dealertje

  Yes!!! Eindelijk, hoef ik nooit meer te zappen.

 7. WaveX

  Alleen voor hoogbejaarden deze zenders. Die kopen echt alles wat los en vast zit als ze de hele dag moeten kijken naar deze flauwekul. De rest besteld hun troep gewoon online voor de helft van het bedrag genoemd in tellSell.

 8. Bish

  OMGOOOOOOD!!! YAAAAASS BITCH!!!

 9. Josh

  Hehe eindelijk… jaren op moeten wachten….

 10. GERDA

  HOEF IK NIET MEER NAAR DE ACTION

 11. RaymondVL

  Is het niet geweeeeeldig mensen? Ziggo die al jaren hun tv pakketten versoberd terwijl de prijzen jaarlijks omhoog gaan. Veel zenders zijn geschrapt uit hun pakketten maar nu is er toch echt een amazing tv kanaal bijgekomen…. 24 uur per dag allerhande t*fuszooi voor t*fusdure prijzen. Bel nu, we zitten voor u klaar. Bel nu!

 12. fransje van sell tell (205 records)

  Tis toch amazing, en det alles veur unne juut!

 13. KoalaNL

  Net als elk ander tv station: Je hoeft er niet naar te kijken.

 14. Michelle M

  Eindelijk een volwaardige vervanger voor AMC en BBC Four.

 15. Apostulaat

  Nooit meer de verzuchting dat er niks op tv is! Eindelijk is er op elk moment van de dag een urgent programma te zien.

 16. Flopper

  Homeshopping is dood.

 17. Mart

  Homeshopping tv is zooo 2002, ik vind t echt knap dat er überhaupt nog mensen naar kijken.

  Samenwerken met SBS en RTL blijft, helaas.
  Hoe zouden die contracten op zijn gesteld?

 18. Anne

  Hoe kun je hier nou moeite mee hebben?
  Iedereen verdient eraan en een bepaalde groep consumenten is er blij mee.
  Verder verdringt het niets. Het is gewoon een winkel op tv. Prima.

 19. Mick

  Ziggo stopt met zenders, Ziggo ondersteunt YouTube niet meer, maar gelukkig krijgen we er 24/7 reclame voor terug.

 20. Kermit de Kikker

  Vraagje: heeft Tommy TV ook reclame blokken?

 21. ano@niem.nl

  Dit gaat een nog eens een HD kanaal zijn, je zou liever hebben dat je provider andere kanalen naar HD omzet!

 22. Sterre

  Teleshopping is net zo achterhaald als Patricia Paay

 23. aammehoela

  Nog niet bij de KPN. Maakt niet uit, zo’n zender stel je in op “verborgen zenders”.

 24. Joop55

  Teleshopping, zo 2001, je moet toch wel het IQ van een goudvis hebben om hier nog 0,1 seconden in je leven aan te spenderen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.