First Dates-kandidaten krijgen geld van BNNVARA

Geplaatst op wo 11 dec 2019 om 10:00

Waarom al die kandidaten van First Dates zo lopen te hannesen bij het betalen van de rekening is een volstrekt raadsel. Iedereen die meedoet aan de hitshow krijgt namelijk een onkostenvergoeding. Dat laat omroep BNNVARA desgevraagd weten. First Dates laat zien hoe vreselijk zuinig, onhoffelijk en onhandig veel landgenoten zijn. Laatst klonk er applaus op social media toen er eindelijk eens een vrouw was die de rekening betaalde. En dat terwijl ze al met een zakcentje op zak de studio in stappen.

De kandidaten van First Dates ontvangen een kleine vergoeding als tegemoetkoming in de kosten. Vervolgens betalen ze gewoon voor hun diner in het restaurant“, aldus een woordvoerder van de omroep.

Hoe hoog de vergoeding is, wil BNNVARA niet verklappen. Wel stelt de omroep dat het heel gebruikelijk is om kandidaten van programma’s een onkostenvergoeding te geven. “Het is precies dezelfde werkwijze, die ook bij de oorspronkelijke Britse versie van First Dates wordt gehanteerd.”

Het is ook niet duidelijk hoe duur zo’n First Dates-diner precies is, maar het gaat waarschijnlijk om TheFork Festival-achtige prijzen. De figuranteters op de achtergrond hoeven bijvoorbeeld slechts 17,50 euro te betalen om uitgebreid te dineren. Dat is vergelijkbaar met ongeveer 2,5 uur parkeren in Amsterdam.

First Dates is elke avond tussen 19.30 en 20.30 uur te zien op NPO 3. Het is het grootste vooravondsucces van die zender sinds de verhuizing van De Wereld Draait Door naar NPO 1.

Foto: BNNVARA
20 Reacties op “First Dates-kandidaten krijgen geld van BNNVARA”


 1. Bart M.

  ‘Iedereen die meedoet aan de hitshow krijgt namelijk een onkostenvergoeding.’ En het meeste gesjoemel met belastinggeld wordt gepleegd door de VARA.

 2. Maarten

  De Nederlandse versie blijft een draak.
  Wanneer is de Britse versie weer op TV?

 3. Johnny👀

  Dit programma is zo slecht dat die paar kijkers ook een vergoeding horen te krijgen..

 4. Tijl

  De vergoeding is 10 euro…

 5. Paut Pielusma

  @Tijl – Heb jij ook meegedaan?

 6. Bart

  Dit is weer typisch zo’n programma dat helemaal niet door de publieke omroep gemaakt hoeft te worden. BNNVARA die de Nederlandse versie maakt zelfs 3 buitenlandse versies aangekocht. Daarmee toont men gewoon aan hoe overbodig NPO3 is. Schenk dit programma aan RTL5, SBS6 of NET5.

 7. Bernie

  Dat is toch gebruikelijk? Gaat dan meestal om vervoerskosten etc.

 8. Oppersmurf

  Programma wordt vooral negatief beïnvloed door die akelige en gemaakte Sergio. Wat is die gast giga flauw en gemaakt.

 9. jos

  Schappelijke regeling vind ik. Waarom zou je reiskosten maken, een diner moeten betalen en uiteindelijk een blauwtje lopen op tv.

 10. #Persifleren#

  Angela de Jong eist een taxi want de trein is haar te min.

  Is een taxi goed voor het milieu? Nee toch Angela. O, wacht een trein is alleen voor plebs die het AD lezen.

 11. Zo Zo

  Wow! Wat een schokkend nieuws! De mensen krijgen een tientje om vervolgens een deel van het diner van te betalen. Nou, nou…. op naar het volgende schandaal!

 12. Dikkiedik

  De bitse serie is vele malen leuker met veel sympathieker personeel.
  Vooral de blonde serveerster kan mij bekoren.

 13. Bas

  Een bitse serie kan nooit leuker zijn.

 14. Warmoes

  het diner is rond de 55 euro… wat is dit voor non bericht

 15. jomari

  @Oppersmurf 10.40

  Volkomen eens.

  En dat gevlei/gelik bij sommige deelnemers over hun uiterlijk is ook zo irritant.

 16. Feut

  Sergio: compliance figurant.

  Het is wel heel gebit allemaal.

 17. Johnny👀

  Die Sergio is wel geschikt om Piet te spelen mits hij zijn waffel niet opentrekt, wil de kleine schaapjes natuurlijk geen nachtmerrie bezorgen.

 18. Suzy Wang

  Kijk zoiezo al niet. geen flikker aan.

 19. Frank

  Leuk programma en als je oplet zie je dat die “figuranteters” heel vaak kandidaten zijn in een andere aflevering. Dus het is kostenefficiënt in elkaar gezet.
  Zowel Sergio als Victor zijn prima mensen, vriendelijk en aardig. Maar hier is dat voor veel reageerders lastig als mensen gewoon eens vriendelijk en aardig zijn.
  Wat een gemankeerd leven hebben deze reageerders.

 20. Iemandd

  Je krijgt idd een 10tje en reiskostenvergoeding.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.