First Dates-kandidaten krijgen geld van BNNVARA

Waarom al die kandidaten van First Dates zo lopen te hannesen bij het betalen van de rekening is een volstrekt raadsel. Iedereen die meedoet aan de hitshow krijgt namelijk een onkostenvergoeding. Dat laat omroep BNNVARA desgevraagd weten. First Dates laat zien hoe vreselijk zuinig, onhoffelijk en onhandig veel landgenoten zijn. Laatst klonk er applaus op social media toen er eindelijk eens een vrouw was die de rekening betaalde. En dat terwijl ze al met een zakcentje op zak de studio in stappen.

De kandidaten van First Dates ontvangen een kleine vergoeding als tegemoetkoming in de kosten. Vervolgens betalen ze gewoon voor hun diner in het restaurant“, aldus een woordvoerder van de omroep.

Hoe hoog de vergoeding is, wil BNNVARA niet verklappen. Wel stelt de omroep dat het heel gebruikelijk is om kandidaten van programma’s een onkostenvergoeding te geven. “Het is precies dezelfde werkwijze, die ook bij de oorspronkelijke Britse versie van First Dates wordt gehanteerd.”

Het is ook niet duidelijk hoe duur zo’n First Dates-diner precies is, maar het gaat waarschijnlijk om TheFork Festival-achtige prijzen. De figuranteters op de achtergrond hoeven bijvoorbeeld slechts 17,50 euro te betalen om uitgebreid te dineren. Dat is vergelijkbaar met ongeveer 2,5 uur parkeren in Amsterdam.

First Dates is elke avond tussen 19.30 en 20.30 uur te zien op NPO 3. Het is het grootste vooravondsucces van die zender sinds de verhuizing van De Wereld Draait Door naar NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen