Vrouw betaalt First Dates-diner: applaus op Twitter

First Dates is het grootste succes in de vooravond van NPO 3 sinds De Wereld Draait Door is vertrokken van die zender. En dat is niet voor niets: het programma staat bol van de ongemakkelijkheden en aan het begin van de uitzending kun je leuk meeraden of die ene kandidaat nou een hij of een zij zoekt. In het geval van kandidaat Dick (57) sloeg de meter uit naar hij, maar wat schetste de verbazing van de kijker: zijn date bleek een vrouw te zijn. En een pittige ook: forensisch rechercheur Patty (47).

Al snel bleek dat de matchmakers op het kantoor van First Dates weer flink hebben lopen slapen. Patty was een veel te ondernemende, zelfstandige en pittige vrouw voor de werkloze, spirituele migrainepatiënt Dick, die voorafgaand aan zijn date met Patty eerst uitgebreid heeft lopen knuffelen met het personeel.

Patty was typisch zo’n kandidaat waar je het van tevoren al vervelend voor vond dat ze speciaal voor wat awkward tv-momenten aan een totale dismatch was gekoppeld. Het werd dan ook totaal niets.

De kijker leefde al mee met Patty, maar hees haar aan het eind van de uitzending op het schild toen zij de rekening betaalde voor de werkloze Dick. “Ik weet jouw situatie en ik weet mijn situatie, dus ik doe het gewoon“, zei ze.

Kijker Joëlle vindt het geweldig. “DE VROUW BETAALT ITS A FIRST!! Zo lief ook van haar en eerlijk. De breedste schouders dragen de breedste lasten“, twittert ze.

En Edith twittert: “Power! Die Patty! Ze betaalt het gewoon! Eindelijk: de 1e vrouw die dit doet.”

Het is kijkers wel vaker een doorn in het oog dat vrouwen maar al te graag voor zich laten betalen, ook als ze weten dat ze hun date niet nog een keer willen zien. “In die situatie zou ik er op staan alles te betalen“, zegt Net5-feminist Stella Bergsma.

Schrijfster Saskia Noort was gisteren één van de half miljoen First Dates-kijkers: “Wat een zeldzaam slechte matches in First Dates. En waarom zeggen vrouwen altijd: ik wil nog wel een drankje doen, maar dan als vrienden, terwijl ze dat zeker weten echt niet willen?

Kijker Mandy: “En hem wel laten betalen terwijl ze al weten sowieso niet meer met hem op date te willen. Niet zo chique.

Stella Bergsma: “Dat verbaast me echt iedere keer!

Maar soms is het een awkward situatie waarin de een er op staat te betalen en je niet aan tafel al wil zeggen dat je m niet moet. Nu was er een dame die alles betaalde btw“, zegt Noort, wijzend op Patty.

Al met al was de date van Dick en Patty dus niet geslaagd. Hopelijk vinden ze snel iemand anders. Zij een man met pit, hij een vrouw met pijnstillers.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen