Vrouw betaalt First Dates-diner: applaus op Twitter

Geplaatst op di 26 nov 2019 om 17:05

First Dates is het grootste succes in de vooravond van NPO 3 sinds De Wereld Draait Door is vertrokken van die zender. En dat is niet voor niets: het programma staat bol van de ongemakkelijkheden en aan het begin van de uitzending kun je leuk meeraden of die ene kandidaat nou een hij of een zij zoekt. In het geval van kandidaat Dick (57) sloeg de meter uit naar hij, maar wat schetste de verbazing van de kijker: zijn date bleek een vrouw te zijn. En een pittige ook: forensisch rechercheur Patty (47).

Al snel bleek dat de matchmakers op het kantoor van First Dates weer flink hebben lopen slapen. Patty was een veel te ondernemende, zelfstandige en pittige vrouw voor de werkloze, spirituele migrainepatiënt Dick, die voorafgaand aan zijn date met Patty eerst uitgebreid heeft lopen knuffelen met het personeel.

Patty was typisch zo’n kandidaat waar je het van tevoren al vervelend voor vond dat ze speciaal voor wat awkward tv-momenten aan een totale dismatch was gekoppeld. Het werd dan ook totaal niets.

De kijker leefde al mee met Patty, maar hees haar aan het eind van de uitzending op het schild toen zij de rekening betaalde voor de werkloze Dick. “Ik weet jouw situatie en ik weet mijn situatie, dus ik doe het gewoon“, zei ze.

Kijker Joëlle vindt het geweldig. “DE VROUW BETAALT ITS A FIRST!! Zo lief ook van haar en eerlijk. De breedste schouders dragen de breedste lasten“, twittert ze.

En Edith twittert: “Power! Die Patty! Ze betaalt het gewoon! Eindelijk: de 1e vrouw die dit doet.”

Het is kijkers wel vaker een doorn in het oog dat vrouwen maar al te graag voor zich laten betalen, ook als ze weten dat ze hun date niet nog een keer willen zien. “In die situatie zou ik er op staan alles te betalen“, zegt Net5-feminist Stella Bergsma.

Schrijfster Saskia Noort was gisteren één van de half miljoen First Dates-kijkers: “Wat een zeldzaam slechte matches in First Dates. En waarom zeggen vrouwen altijd: ik wil nog wel een drankje doen, maar dan als vrienden, terwijl ze dat zeker weten echt niet willen?

Kijker Mandy: “En hem wel laten betalen terwijl ze al weten sowieso niet meer met hem op date te willen. Niet zo chique.

Stella Bergsma: “Dat verbaast me echt iedere keer!

Maar soms is het een awkward situatie waarin de een er op staat te betalen en je niet aan tafel al wil zeggen dat je m niet moet. Nu was er een dame die alles betaalde btw“, zegt Noort, wijzend op Patty.

Al met al was de date van Dick en Patty dus niet geslaagd. Hopelijk vinden ze snel iemand anders. Zij een man met pit, hij een vrouw met pijnstillers.

Foto: BNNVARA
24 Reacties op “Vrouw betaalt First Dates-diner: applaus op Twitter”


 1. Hans

  Vee te duur al die dates en etentjes. Sla die stappen gewoon over en huur wekelijks een h oer.
  Al met al een stuk goedkoper (en more fun) dan een relatie.

 2. Lies

  @Hans: ze kunnen me huren hoor!

 3. Ron

  Brekend: RTL stopt met Temptation Island.

 4. Curryworst

  Mensen die op zoek zijn naar een partner, voor een dolletje of voor een serieuze relatie, kunnen terecht op de vele datingsites en apps.
  Mensen die het proberen via dit programma waarbij je nota bene zit in een neprestaurant zijn alleen maar op zoek naar media-aandacht.

 5. MediaPrak

  Zouden ze bij Talpa al aan een Past/copy versie werken? Ff ome Sjon helpen: laat een kandidaat elke dag een andere blind date ontmoeten (doorkijk effect, goed voor kijkcijfers) laat op vrijdag kandidaat kiezen (spelletjes element, hou je van). Winnend koppel gaat weekend weg (Op Goed Geluk 2.0) en kijkers kunnen Sms’en voor de keuze (genereert extra inkomsten).

 6. Kapitein Ortega

  Waar blijft het bericht dat Hazes coach is in The Voice Senior België zodat we daar grappen over kunnen maken?

 7. Jasper

  @Ron:

  “ Ron
  Mon 25 Nov 2019 om 12:21
  Van Temptation Island gaan ze nooit afscheid nemen, maar afgeleide van Ex On The Beach zou ik niet meer doen nee, laat dit lekker op MTV.”

 8. Gierige zeeuw

  Goedzo laat die wijven maar betalen.

 9. Ron

  @Jasper: dat was dan een andere Ron en een van de vele klonen.

 10. Rijpe mokkeltjes

  Bridget zal wel jaloers zijn op Hazes als hij The Voice Senior mag gaan doen.

 11. Mamjopie

  Kwaliteitsprogramma op een kwaliteitszender, in tegenstelling tot John de Mol die met zijn Talpajugend andere media offline laat halen om er zelf beter van te worden! Ik vermijd alles wat met Talpa te maken en hoop dat de rest volgt.

 12. Peter Wingender

  Eindelijk; nu even antwoord op de vraag waarom homo stelletjes de rekening altijd splitten. Net zo vreemd.

 13. Goldfish

  Soms snap ik vrouwen niet. Ze willen alles gelijk met de man, maar verwachten wel dat HIJ de rekening betaald met een date en als er dan één vrouw het zelf doet, gaat iedereen juigen? Volgens mij is de geëmancipeerde vrouw zelf nog helemaal niet zo ver…..

 14. F.U

  allemaal losers

 15. Johnny👀

  Als je binnenkomt staat er een zwakzinnige Piet je op te wachten met zijn achterlijke Halloooooooo en loodst je naar een bar waar een suf konijn staat die zo raar uit zijn doppen kijkt waardoor je hem meteen wilt laten inslapen en dan komt er ook nog een date opdagen waar je een hartverzakking van krijgt …leuk programma voor kanslozen.

 16. Jaap Aap

  Johnny weet het allemaal wel goed hé?! Volgens mij is hij stiekem 1 van ‘de kanslozen’ die kijkt!

 17. Azijneger

  Pittig? Verlept, oud en brokkelig zul je bedoelen.

 18. Geronimo

  Volgens mij is het splitten van de rekening een subtiele afwijzing door de vrouw. Reken maar uit wat dit dan moest voorstellen.

 19. Pennenlikker

  Geronimo, nee.

  En wat een vervelende twitter reacties zeg, die mensen zijn overduidelijk wereldvreemd of leven nog in de jaren 50 en zijn al een hele tijd niet op date geweest….

  Tegenwoordig spreek je toch gewoon af wie er betaald of je split de rekening gewoon…. Hoef je toch niet helemaal de f eminist te gaan uithangen op twitter met “yeeejj powervrouw blablabla”….

 20. Nils Holgersson

  De matchmakers van de Nederlandse editie zijn waardeloos vergeleken bij de Britse First Dates.

 21. Tea-Span

  Als hij niet in koffer in wil, is Zij op de pik getrapt.haha.

 22. FlyingLotus

  Wat is haar volledige naam? Ik vraag dit voor een bevriende LHBT’er.

 23. vanenburg

  Zijn er echt simpele zielen die naar zo’n uit het hoofd geleerd lesje kijken? Casting bureaus, ooit van gehoord?

 24. Suzy Wang

  vindt er geen flikker aan. De bbc vele male leuker. leuker publiek leuker personeel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.