Angela de Jong trekt Mattie en Marieke niet

Geplaatst op wo 11 dec 2019 om 12:30

Angela de Jong is totaal niet gecharmeerd van het duo Mattie Valk en Marieke Elsinga, dat goede zaken doet met hun ochtendspitsshow op Qmusic. Dat laat de krantendiva weten in de AD Mediapodcast. Haar aversie tegen Mattie en Marieke groeide toen ze hen in beeld aan het werk zag in de radiospecial van De Wereld Draait Door. “Je zegt net dat Mattie en Marieke goed gaan, terwijl ik Mattie en Marieke juist niet zo heel goed trek. Daaraan merk ik ook dat ik oud word.”

Het zijn gewoon geen goede radiomakers, vindt De Jong. “Ik vind ze allebei hartstikke leuk hoor. Ik bedoel: ik ben ze ook wel eens tegengekomen ergens, maar je zag bij die radiospecial van De Wereld Draait Door ook wat fragmenten voorbijkomen van die Curry & Van Inkel en dat was ongekunsteld en echt. En als ik hen dan bezig hoor, dan heb ik het idee dat het van voor tot achter gerepeteerd is en dat ze allebei in hun rol zitten.”

Mattie en Marieke vertellen op de radio alle gekke dingetjes die ze doen. Zo zette Marieke onlangs een kolfapparaat aan haar borsten. “Je doet het volgens mij al, omdat het vervolgens leuk is om te vertellen op de radio.”

Naar wie luistert De Jong wél graag? “Ik luister niet veel radio, dus daar kan ik moeilijk wat over zeggen, maar ik moet zeggen dat ik de wisselwerking tussen Jan-Willem en Jeroen vaak wel heel lekker vind, maar ik vind Jurgen van den Berg nog veel lekkerder op de vroege ochtend.”

Foto: Qmusic
28 Reacties op “Angela de Jong trekt Mattie en Marieke niet”


 1. Coca Cola

  Die Marieke mag mij wel eens trekken.

 2. Caramba

  Je hebt twee soorten radiomakers – zij die zichzelf op de voorgrond zetten en zij die zichzelf op de achtergrond zetten. Mag u raden waar ik naar luister….

 3. Kevin Frikandel

  Die mattie heeft echt zo’n K U T kop; als hij praat is het net een hamster.

  En die Marieke vind ik een drama queen aandachttrekster pur sang; geen wonder dat ze al 10 jaar single is, alle mannen lopen bij haar weg

 4. Solomon

  Overigens net zozeer u een van A tot Z gerepeteerde rol speelt binnen het Nederlandse medialandschap !.. Waarin u telkens overduidelijk laat blijken ingezet te zijn om de Nederlandse commerciële concurrentie van Talpa-TV uit te schakelen in het voordeel van het Nederlandstalige tv filiaal van Bertelsmann vanuit Luxembourg !..

 5. Duiven Tilly

  Matty is nog steeds de duivel en Marieke aanstormend talent maar van wat – Ik zeggen bij elke zin – trekt elk onderwerp naar zicht toe en heeft de empathie van een draaideur – Ik begrijp nu wel dat Tan haar ook niet trok omdat het eigenlijk een aandachtstrekkende persoontje is. Met een groot Ego. Je kunt nog altijd ambassadeur worden van de Nederlandse Manege Bond met als Vice Voorziter Britt en de hondensalon Rosanne. Over honden gesproken als een dag niets meer van Dre vernomen – zou hij zijn roes uitslapen en denken wat hij nu weer gaat posten zijn ex of zijn nieuwe ex. Lastig dan maar met zijn moeder op de foto. Rox denkt er het hare van en trekt niets meer aan op het podium. Showbizz is eigenlijk 1 grote kermis.

 6. Anonymousin

  Dan heeft Angela de Jong pech gehad.

  In haar columns heeft ze altijd het grootste woord, fijn vanachter haar veilige toetsenbord en scherm. Maar aan tafel bij TV shows gaat ze af, zeker als ze tegenwind/spraak krijgt.

 7. Wendy

  Is die Marieke een vrouw? Ik dacht een travestiet.

 8. Jables

  Ik trek die snerpende stem van Angela op TV niet zo. Vooral die rrrrrollende rrrr altijd.

 9. Gert

  @Jables
  De echte Nederlandse r is rollend. Dat ze zich in het westen nu zo nodig een Kinderen voor kinderen-r willen aanmeten, moeten ze zelf weten. De rest van het Nederlandse taalgebied (noord, oost, zuid, Vlaanderen, Suriname, Antillen) lacht zich krom om die aanstellerige r, én om het feit dat figuren als jij en Anouk nog zeiken om deze ware Nederlandse r ook!

 10. Paut Pielusma

  Angela de Jong trekt Mattie en Marieke niet. Blijkbaar is ze is er niet bekend mee dat er meer radiostations zijn. Dus meid houd je mening lekker vóór je of rot op.

 11. #Persifleren#

  Ik en velen met mij trekken Angela niet.

 12. Leo knots

  Mattie is ook niet leuk. Een maatennaaier niks meer niks minder. Meisje is eng mens

 13. erland galblaas

  marieke is een transgender

 14. Curryworst

  Je kunt zeggen wat je wilt van Humberto Tan maar dat hij niet goed overweg kon met dat pratende paard Marieke Elsinga begrijp ik heel goed.
  Ze heeft iets irritants over zich wat alle mannen afstoot.

 15. Warmoes

  Curryworst, ben jij:
  a. de woordvoerder van ’t ‘Alle Mannen van Nederland’-clubje?
  b. vrouwen krijgen er ook de kriebels van

 16. Grover

  Angela heeft weer eens helemaal gelijk

 17. Kees

  Van alle ochtendshows is dit toch wel de meeste grappige en als de luistercijfers kloppen zijn ze de grootste in 20-34 jaar, de doelgroep van Q.
  Als Angela op Instragram zou zitten kan je zien dat niets gescript is….

 18. Folder

  Ik zou me die Marieke laten trekken…

 19. Johnny👀

  Ze trekt dat kμtjoch Hazes regelmatig..

 20. Feut

  IQ van alle genoemden in stukje schoolkrant tekst: 67 (opgeteld en getotaliseerd).

 21. Suzy Wang

  Dat heb ik nooit gekunnen.

 22. xiefkleinhertje

  Het is wel een beetje een open deur intrappen als je dit radio duo weerzinwekkend vind .

 23. Xorbitol voor de lol

  Die Marieke is dan ook een vreselijke aansteller. En Mattie heeft een hoofd dat bij zijn karakter past.

 24. Joop55

  Je kan ook beter een chipolatapudding over datum ten dan aar deze 2 kansloze kneusjes luisteren.

 25. Micky77

  Alhoewel het haar persoonlijke mening is, denk ik wel dat ze hierin ongelijk heeft. De luistercijfers zijn zeer behoorlijk. Ga er zelf geen mening over geven, want ik heb nog nooit geluisterd. Ik trek die Mattie dus op voorhand al niet. Iemand die zo’n kunstje heeft geflikt als hij heeft gedaan en dan verongelijkt blijven en ook blijven ontkennen heeft voor mij eeuwig afgedaan en heeft wat mij betreft geen recht meer om zijn mening te verkondigen op de radio. Want ik denk dan altijd: jaja, je zegt nu het een maar een week later doe je het andere.

 26. Roen

  Zijn er ook ergens beelden van met dat kolfapparaat ;)

 27. Bridget Maasland

  Andre luistert hier niet naar, wij luisteren naar RTL lounge!

 28. Yuwan

  Mattie en Marieke zijn aanstellers, maar Angela waarom luister je niet via internet naar muziek? Oh wacht dan kun je geen stukjes meer schrijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.