Angela vroeg maandag bewust niet door in DWDD

Angela de Jong zweeg maandagavond bewust toen Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door de geruchtmakende opmerking over zijn naderende vertrek maakte. Dat vertelt de tv-columniste in de AD Mediapodcast. Van Nieuwkerk leek tussen neus en lippen door zijn DWDD-exit aan te kondigen, maar tv-journaliste De Jong zweeg. Waarom? “Daarna werd ik gebeld door een aantal mensen van: ‘Wat zegt hij nou?!’ Ja, weet je, volgens mij was het niet zo veel nieuws.

De Jong keek er niet zo van op. “We weten dat Matthijs van Nieuwkerk een keuze moet gaan maken, want zijn contract loopt af en er zijn veel partijen die aan hem trekken.

Het ging er voorafgaand aan de uitzending al een beetje over, aldus De Jong. “Het was aan tafel ook een beetje een voortzetting van het gegein voor de uitzending in de studio. Jan Mulder zei toen: ‘Matthijs, wat ga jij nou doen?’ Daar bleef hij echt op doorakkeren en dat werd een soort discussie in de studio over wat Matthijs nou gaat doen.

Wat antwoordde Van Nieuwkerk daarop: “Hij vertelde daar: ‘Ik weet het gewoon nog niet, ik ben in gesprek met een aantal partijen en dat loopt. Dat moet wel binnenkort z’n beslag krijgen, maar ik kan er nog niks over zeggen.’

Gaat DWDD door als Van Nieuwkerk vertrekt? “Ik denk dat de publieke omroep gewoon doorgaat met De Wereld Draait Door. Kijk, die duo’s die ze nu op de late avond testen, daar zie ik zomaar twee mensen tussen die ook bij De Wereld Draait Door zouden kunnen gaan zitten. Die Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra bijvoorbeeld. De een is tafeldame geweest, de ander is Jakhals geweest. Ik denk dat Frans Klein nu gewoon wat dingen aan het uittesten is.”

Je zou anders de kip met de gouden eieren slachten. Het is al zo lang een groot succes, dat je het in elk geval een seizoen kan proberen. Als het toch draait met 800.000 of 900.000 kijkers, dan ben je spekkoper, toch?

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen