RTL-Peter: ‘GTST met Videoland erbij wél boven miljoen’

De RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden, dat vroeger een groot succes was, scoort met het aantal kijkers op Videoland erbij nog wél boven de grens van 1 miljoen kijkers. Dat zegt Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, in NRC Handelsblad. De lage kijkcijfers van GTST zijn inmiddels zo structureel dat het niet eens meer nieuws is. Het NRC brengt met deze grafiek pijnlijk in beeld hoe laag de scores op dit moment zijn. Gemiddeld kijken er op tv nog minder dan 800.000 mensen.

Vijf jaar geleden waren dat er nog dubbel zo veer. Gaat niet echt lekker dus. Gelukkig heeft Peter van der Vorst goed nieuws, want met Videoland (de wonderboy van RTL: alle tv-flops die Videoland aanraakt veranderen in goud) erbij zou GTST nog wél boven de miljoengrens scoren.

Over hoeveel mensen er precies via Videoland kijken wil Van der Vorst niets zeggen. Het gaat er in elk geval om ‘enkele honderdduizenden’, genoeg dus om boven de miljoengrens uit te komen. Of bijvoorbeeld dubbele streamstarts ook onder die ‘enkele honderdduizenden’ vallen is niet duidelijk.

Eén ding is zeker: op tv gaat het niet lekker. En aangezien die cijfers wél publiek zijn, kan Van der Vorst daar echt niet onderuit. “Natuurlijk is de kijktijd over het algemeen gedaald, daar hebben veel zenders en programma’s last van. Maar ik heb het over marktaandelen en die zijn ook gedaald. Die marktaandelen zijn heel belangrijk voor ons. Vooral als het gaat om de inleiding tot de rest van onze avond. Als die zakken, dan moet je wat doen“, zegt hij op NU.nl.

Van der Vorst heeft er vertrouwen in. “De cijfers zijn nu gestabiliseerd, dat is prettig. Die trekken zelfs weer een beetje aan. En vanaf hier willen we langzaam gaan stijgen.

Staat GTST in oktober, als de soap 30 jaar is, nog steeds op het achtuurslot van RTL 4? “Honderd procent. Het is al dertig jaar een hele belangrijke pijler. De serie scoort niet slecht, het is alleen minder gaan scoren. We moeten dat bijstellen. We zijn er nog steeds superblij mee. Het is gewoon zo’n sterk merk en voor heel veel mensen een instituut op dat tijdstip. 20.00 uur, blijft 20.00 uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen