Ook Matthijs van Nieuwkerk lijkt vertrek aan te kondigen

Matthijs van Nieuwkerk leek gisteren in De Wereld Draait Door het einde van zijn talkshow aan te kondigen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk besprak in zijn talkshow het einde van Pauw, maar ook over hem gaan al geruime tijd geruchten dat hij gaat stoppen. Nu de presentator zich dan echt aan het salarisplafond bij de NPO moet gaan houden, zou hij er tussenuit knijpen. En dat leek de DWDD-ster gisteren voorzichtig te bevestigen in zijn praatprogramma.

Tafelgast Angela de Jong: “Het is natuurlijk lastig voor Pauw om het aan te kondigen, maar het is ook wel weer leuk, want je bent eigenlijk een soort van op je eigen begrafenis. Iedereen gaat opeens heel aardige dingen over je zeggen. Dus als jij het ook bekend gaat maken, Matthijs…

Van Nieuwkerk daarop: “Dan weet ik wat me te wachten staat! Ik wacht heel even zodat er wat ruimte tussen zit, dat we weer zin hebben in een… Ah, fijn, laat maar zitten.”

Paul Witteman: “Hoe lang duurt het, zei je?

Van Nieuwkerk: “Een weekje of twee.”

Op die opmerking werd in de uitzending niet meer teruggekomen. De DWDD-kijkers bleven in verwarring achter. Meerdere media, waaronder RTL Boulevard en LINDA., melden nu dat Van Nieuwkerk hiermee min of meer zijn vertrek heeft aangekondigd.

We zullen het weten. Over een weekje of twee.

Het fragment kunt u hier zien, vanaf 3.30.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen