Ook Matthijs van Nieuwkerk lijkt vertrek aan te kondigen

Geplaatst op di 10 dec 2019 om 12:05

Matthijs van Nieuwkerk leek gisteren in De Wereld Draait Door het einde van zijn talkshow aan te kondigen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk besprak in zijn talkshow het einde van Pauw, maar ook over hem gaan al geruime tijd geruchten dat hij gaat stoppen. Nu de presentator zich dan echt aan het salarisplafond bij de NPO moet gaan houden, zou hij er tussenuit knijpen. En dat leek de DWDD-ster gisteren voorzichtig te bevestigen in zijn praatprogramma.

Tafelgast Angela de Jong: “Het is natuurlijk lastig voor Pauw om het aan te kondigen, maar het is ook wel weer leuk, want je bent eigenlijk een soort van op je eigen begrafenis. Iedereen gaat opeens heel aardige dingen over je zeggen. Dus als jij het ook bekend gaat maken, Matthijs…

Van Nieuwkerk daarop: “Dan weet ik wat me te wachten staat! Ik wacht heel even zodat er wat ruimte tussen zit, dat we weer zin hebben in een… Ah, fijn, laat maar zitten.”

Paul Witteman: “Hoe lang duurt het, zei je?

Van Nieuwkerk: “Een weekje of twee.”

Op die opmerking werd in de uitzending niet meer teruggekomen. De DWDD-kijkers bleven in verwarring achter. Meerdere media, waaronder RTL Boulevard en LINDA., melden nu dat Van Nieuwkerk hiermee min of meer zijn vertrek heeft aangekondigd.

We zullen het weten. Over een weekje of twee.

Het fragment kunt u hier zien, vanaf 3.30.

Foto: BNNVARA
53 Reacties op “Ook Matthijs van Nieuwkerk lijkt vertrek aan te kondigen”


 1. gd

  Samen met Jinek de avond afsluiten

 2. Abdul

  Isabelle Diks… lees je mee?

 3. Oker

  In heel wat verzorgingshuizen komen nu ook veel kamers vrij. Crematoria gaan overuren draaien. Jinek, Pauw en nu deze gladjanus weg, dat kunnen al die fossielen niet aan.

 4. Timo

  Hij praatte zijn mond voorbij. Duidelijk te zien. En nu de NPO in complete paniek.

 5. pieter

  @oker….waar heb jij last van?

 6. #De dubbelganger - de enige echte#

  DWDD stopt maar dat betekend nog niet vertrek Matthijs. Pauw vertrekt toch ook niet.

  Roddel Boulevard weer.

 7. Ad

  Boulevard, wanneer vertrekken Beau, Humberto, Art, Caroline, Katja, Jan de H en Paul?

  Zou lekker opruimen.

 8. Ron

  Matthijs naar RTL 4, gaat om en om met Jinek late night doen. Beau terug naar Boulevard en ENG programma’s maken.

 9. Wanda

  “Ah, fijn”.

  De stаgiair is weer aan het typen, hoor.

 10. Viola

  Ik zal hem niet missen, nooit mijn type geweest.

  Tijd voor nieuwe mensen en gezichten! Al die tafelgasten ook met pensioen. Geen plaats meer voor Marc Marie, Halina, Peter R.Allemaal met pensioen.Nieuwe, frisse gezichten.Die moeten er toch zijn?

 11. Paul

  Wanda, wat is je cupmaat?

 12. Tina

  Tja, hij nadert de 70 alweer.

 13. Zomaar

  Met de cijfer gekkies vroeg hij of ze volgend jaar weer willen komen voor het getal van dat jaar.

 14. Peter Wingender

  Ok, krijgt hij dan ook net als Jeroen Pauw de productie opdracht mee om de opvolger van DWDD bij Medialane of ander productiehuis onder te brengen? Dan hoeft-ie daarna helemaal niks meer te doen en verdient hij via de achterdeur met zijn vertrek alsnog miljoenen. Als de omroepen informatieve programma’s zelf niet meer produceren, hef ze dan maar op. Voor documentaires en journaaluitzendingen heb je aan de NPO als overkoepelend kanaal genoeg.

 15. Martijn Simonis

  Kontvingeren

 16. Huismaker

  Dus de VARA=PvdA stort in ?
  Prima dus.

 17. Karmapapa

  @Piet, Oker denkt over de eeuwige jeugd te beschikken. Hij zal nooit ouder worden.
  Wieweet heeft hij gelijk…

 18. Bo

  Even los van al die zure kansloze types hier. Het zou na Pauw toch wel een enorme aderlating zijn als DWDD zou stoppen. Denk dat we volgend jaar nog wel eens met heimwee aan Mathijs en Jeroen zullen denken.

 19. #De dubbelganger - de enige echte#

  Matthijs gaat echt niet 5 dagen tot diep in de nacht werken.
  Hij moet ook nog naar huis omgeving Deventer.
  RTL kan het vergeten.

  Zie ik hem nog eerder bij Talpa het Utopia slot opvullen.

 20. Mart

  Als Matthijs naar de commercielen gaat verwacht ik naar Talpa.

  RTL zit vol. Genoeg talkshows daar

 21. A.M.

  Dan kan Margriet mooi in zijn plaats!

 22. pepe

  @Huismaker nee BNN=Groenlinks klapt in elkaar

 23. Ron

  @#De dubbelganger – de enige echte#: hij woont doordeweeks gewoon in Amsterdam hoor.

 24. joost

  De grootste nagemaakte schijnheilige van de televisie, mag van mij helemaal weg.

 25. robb

  Het geld speelt een rol ,na 15 jaar elke dag een programma maken die zoveel kijkers trekt is het ook wel leuk om iets anders te doen .

 26. Marcktv

  Mathijs gaat Eva aflossen bij RTL in maart

 27. Gerard

  Ik zal hem niet missen en de publieke omroep houdt dan eindelijk wat geld over voor mooiere programma’s zoals een talkshow met Margriet van der Linden.

 28. Wanda

  @Paul.
  C, soms D. Maar geen interesse. Je piеmeltje is te klein.

 29. Dennis

  Matthijs gaat de plek van GTST opvullen.

  De soapserie verhuist half 9.
  RTL Boulevard en Editie NL gaan samen in een programma

  18.00 RTL Nieuws
  18.15 RTL Boulevard/Editie NL
  19.00 RTL Nieuws
  19.30 Show Matthijs
  20.30 GTST
  21.00 tot 22.00 Prime time programmering o.a. hulp TV, Perfecte Plaatje, Rooiakkers over de Vloer, Chantal met een programma.
  22.00 Talkshow Eva/Beau

 30. Solomon

  Kom op Matthijs !.. Als je toch voor een, uiteraard zeer verdient, hoger salaris wil gaan, kies dan in tegenstelling tot Eva juist wél voor Talpa-TV !.. Zij kunnen jouw hulp daar heel goed gebruiken omdat jij als geen ander weet hoe je een programma moet opbouwen !.. Dus Matthijs kies vanuit je Hart en beken kleur en kies in dat geval voor onze enige echte eigen Nederlandse commerciële tv van Talpa Network !..

 31. Paul

  Wanda, volgens mij is 22 centimeter niet echt klein.
  Word je graag langdurig hard op z’n hondjes genomen?

 32. Wanda

  Praatjes vullen geen gaatjes. En jij hebt aan de verkeerde kan van je geodriehoek gekeken bij het meten.

 33. Paul

  Wanda, je komt ietwat agressief over.
  Dat kan ook leuk/lekker zijn.

 34. Gerard

  Ik zou het toejuichen als de publieke televisiezenders zouden stoppen met reclame. In veel andere Europese landen kan dat ook en waarom hier dan niet??
  Desnoods heffen ze 3 op, twee publieke stevige zenders is meer dan genoeg om te concurreren met de commerciële pulpzenders met al die oervevelende z.g. bekende Nederlanders!

 35. Daniel

  Weekje of twee. Volgens mij refereerde hij gewoon aan het bericht van Pauw.

 36. Bart

  @Ron Matthijs gaat niet stoppen met DWDD om vervolgens ergens anders weer 5 dagen in de week een talkshow te doen.

  @Dennis Editie.nl en RTL Boulevard in een programma kan niet.
  Primetime programmering van RTL4 wordt zo wel erg karig en ze zijn zo nog eerder klaar. Terwijl in deze 24 uurs economie (samenleving) de zenders van de NPO, RTL4/5, SBS6 en Veronica juist langer door zouden moeten gaan. Misschien zelfs wel gewoon 24 uur per dag uitzenden.

 37. Zomaar een persoon

  @Viola – Er worden er nu drie uitgeprobeerd in dat talkshowtje ‘Na Het Nieuws’. Dit zou een mooie opleiding kunnen zijn voor nieuw talkshowtalent. Maar een nieuwe Matthijs (ondanks dat het alleen maar vrouwen zijn) zit er duidelijk niet tussen. Vorig jaar zat Renze Klamer er; die had het beter in z’n vingers.

 38. HBaz

  Van graaiers houden Nederlanders niet. Dus straks kijkt er geen hond meer naar Matthijs van Nieuwkerk.

 39. Huh

  In het item over het getal van het jaar zei hij duidelijk een paar keer of ze volgend jaar weer kwamen en of het item dan een vervolg krijgt. Het is maar wat je wilt horen geloof ik.

 40. zoe

  Hoe eerder hoe liever.

 41. Femke

  Wanneer gaat Wendy?

 42. Bart

  @Fenke Voorlopig zitten ze nog zeker een jaar of 4 met Wendy in hun maag bij Talpa. De kijker gaat er niet meer warm voor lopen. Ook niet als ze Hart in Aktie gaat doen.

 43. Mm

  Er zijn genoeg personen die dwdd kunnen presenteren. Autocue lezen is niet zo moeilijk

 44. Bart M.

  Zonder DWDD komen we ook eindelijk van die verschrikkelijke MM Huijbrechts sf.

 45. Lau

  Talpa zou er alles aan moeten doen om hem binnen te harken. Als RTL hem binnenhaalt, lukt het hen nooit meer om nog iets van hun vooravond/late avond te maken.
  Ze kunnen hem paaien door hem eerst op Veronica een Holland Sport achtig programma te laten maken en tevens iets te doen rondom de Top 4000. Lekker in de luwte voor een vergelijkbare salaris (maar minder werkdagen). Daarnaast kan hij een talkshow ontwikkelen als de herrie rondom zijn overstap is gaan liggen. Nu kan hij de reden opvoeren dat hij na 15 jaar wat rustiger wil doen.

 46. Bart

  @Lau Waarom zou RTL niet meer iets van hun vooravond kunnen maken met het binnenhalen van Matthijs? Ik zie hem eerder naar RTL gaan dan naar SBS. De vooravond van RTL4 zou dan een aantal wijzigingen moeten ondergaan. Misschien is het daar wel weer een beetje tijd voor.

  Het zou goed kunnen dat Matthijs gewoon bij de NPO blijft en voor dat lagere salaris kiest maar dan stopt met DWDD. Voor dat lagere salaris kan/zal hij dan minder programma’s per jaar maken. Bijvoorbeeld een vernieuwd Kopspijkers, terugkeer Holland Sport, een kennisquiz en De TOP2000 a gogo/quiz. Daarnaast kan hij ook nog onderdeel uitmaken van de presentatorenpoule van Op1. Een aantal van deze programma’s in combinatie met iets in België.

  Maar wat gebeurd er dan met het tijdslot 19.00u? Ik denk dat BNNVARA daar wel DWDD wil houden. Wie zal dat dan gaan doen? Echter loop ik nu wel erg op de zaken vooruit.

 47. J

  @Bart: Ik denk dat als Matthijs naar RTL overstapt, hij juist gewoon op de late avond komt en dit ook de voornaamste reden van zijn overstap zal zijn. Vooravond op de schop voor 6/8 maanden Matthijs gaan ze denk ik niet doen. Maar zullen ze Matthijs dan weer op de late avond zetten om vervolgens Beau er weer af te halen? Zie het allemaal nog niet zo snel gebeuren.

 48. Lau

  @Bart; Ik bedoelde dat SBS6 een upgrade van zijn vooravond wel kan vergeten als Matthijs naar de vooravond van RTL vertrekt. Samen met DWDD op 1 (dat merk laten ze toch niet varen?) redden ze dat nooit. Nu lukt het hen al niet om structureel boven de 400.000 kijkers te komen tussen 18.00 en 20.00 uur.

  Ergens snap ik de gedachten van Dennis wel om de vooravond op te rekken en Late Night te starten om 22.00 uur. Een talkshow van 22.00 tot 23.00 uur, gevolgd door het late nieuws en weerbericht van een half uur. Echt niet erg om 23.30 uur klaar te zijn met je avond en Boulevard (in ieder geval een live programma) te herhalen. Niemand zit doordeweeks van 18.00 uur tot 24.00 uur voor de buis en het aantal kijkers is zo laat niet interessant om daar een nieuw programma te plaatsen. Keuzes maken in het budget dat je te besteden hebt, er zijn dan belangrijkere keuzes, zoals een serieus ochtendprogramma en focus op de namiddag.

 49. Bart

  @J Ik denk niet dat als Matthijs stopt met DWDD dat hij opnieuw kiest voor een talkshow die 5 dagen in de week is. Al zou het wel kunnen natuurlijk.

 50. Bart

  @Lau Oh dat bedoelde je. Ja dan gaat het nog lastiger worden voor SBS6. Ze hadden natuurlijk allang met iets moeten komen. Nu weer tijdelijk dat Secret Life at the zoo programmeren is echt creatieve armoede.

  Maar een uur primetime doordeweeks op RTL zou ik toch echt te weinig vinden. Natuurlijk blijft er aan de andere kant wel budget. RTL gaat in het weekend wel erg vroeg in de herhaalstand. Een ochtendprogramma is niet echt een prioriteit. Mochten ze dit toch persé willen dan zouden ze de samenwerking aan kunnen gaan met het AD en het Ontbijtnieuws af kunnen wisselen met Ochtendshow to go tot 10.00u In de namiddag is RTL toch wel goed aanwezig al winnen ze het niet van Tijd voor MAX. De steeds wisselende presentatoren van 5 uur live dragen ook niet echt bij aan iets vast en vertrouwds bij dat programma. Het zelfde geld eigenlijk ook voor RTL Boulevard waar ik Bridget op dit moment de beste vind. Op de zondagmiddag mist ook nog steeds wel een leuk live programma sinds Carlo en Irene daar zijn gestopt.

 51. fake news

  Matthijs kan met alle gemak de rest van zijn leven gaan rentenieren, ik zou het wel weten…

 52. Marko

  Bart en Lou

  Jullie denken teveel.

 53. Nils Holgersson

  Nog eventjes en Matthijs zit op de bank bij Boulevard.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.