Loretta Schrijver wil niet Songfestival presenteren

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 10:30

Loretta Schrijver ziet het niet zitten om een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival te worden. Hoewel ze goed haar talen spreekt, is de show niets voor haar. Dat heeft de RTL 4-presentatrice gezegd op NPO Radio 5. Tv-watcher Gerry van der List van Elsevier heeft Schrijver getipt voor de presentatie. “Haar stralende verschijning in Rotterdam Ahoy zou kunnen onderstrepen dat Nederland niet aan leeftijdsdiscriminatie wil doen“, schreef hij in een column.

Het zou ‘een beschaafd protest tegen de bruutheid van mediamagnaat John de Mol‘ zijn, schrijft Van der List, wijzend op het ontslag van twee 50-jarige presentatrices van Hart van Nederland.

Ziet Schrijver het zitten? Niet echt. “Nee, maar dan ook echt helemaal niet. Als ik gevraagd zou worden, dan is dat net zoiets als een huwelijksaanzoek. Zoiets groots, zoiets belangrijks en het is een once in a life time opportunity. Maar je kunt nog altijd nee zeggen.

Haar neerzetten zou inderdaad wel een statement zijn. “Het zou wel heel leuk zijn om het een dwarsdoorsnee van Nederland te laten zijn. Dus ook een wat dikker, ouder iemand. Het zijn wel altijd verschrikkelijk mooie mensen die het presenteren en dan spreken ze nog hun talen ook.

Dan toch maar het podium op? “Ik had net de televisie aan staan met het geluid van Boulevard en toen hoorde ik iedereen praten over Doutzen Kroes. Nou, ik denk dat dat wel een betere is, ha ha ha.

Schrijver spreekt haar talen wel goed. “Mijn Nederlands is goed en mijn Engels ook. Ik heb als kind in Amerika gewoond, dus mijn Engels met een Amerikaanse tongval zit er nog wel een beetje in. Ik kreeg op school ook zeven jaar lang Frans en ik heb een jaar de Duitse taal gestudeerd. Ik heb ook nog een cursus por-favor-Spaans gedaan. Ik krijg er eigenlijk steeds meer zin in, ha ha.

Nee, absoluut nee. Natuurlijk.

Foto: Nick van Ormondt, RTL
18 Reacties op “Loretta Schrijver wil niet Songfestival presenteren”


 1. anoniem

  gelukkig

  verstandig keuze

  totaal geen type voor jus zout en flair

  arm.

 2. Huismaker

  Pffff. Wat een opluchting. Maar ja, genoeg zogenaamde BN-ertjes die er alles voor over hebben om dat baantje te krijgen.

 3. Pipo

  Alsof er ook maar 1 iemand daar serieus over nadenkt
  dat zij het zou gaan presenteren,hoe langer ze bij de televisie werken
  hoe gekker ze worden.

 4. critikast

  Eens met het statement en de sneer aan John de Mol. Oneens met de keuze voor Lortetta Schrijver. In de “oudere vrouwencategorie” zijn er veel betere mogelijkheden Astrid Joosten, Daphne Deckers, Maxima, Halina Reijn, Carice van Houten, Jelka van Houten, Maaike Meijer om er maar een paar te noemen.

 5. Erwin

  Nou toch een leuk idee? Kom op zeg, waarom niet. Ze is eerlijk in te zeggen dat ze het niet wilt, dus respect, dus door. Onnodig haar nog af te branden om die reden.

 6. Victor Klootwijk

  We moeten wat meer out-of-the-box durven denken bij onze zoektocht naar geschikte presentators. Waarom hoor ik niemand de naam ‘Adriaan van Dis’ noemen, of Noraly Beyer?

 7. MediaPrak

  Is Noraly Beyer wel?

 8. Jur

  Is ze gevraagd dan?

 9. sukkel

  Dikke moeke Loretta die alle fouten weglacht kan dat toch niet ze kan niet eens koffietijd presenteren daar moet ze een spiekbriefje voor hebben en domme vragen stellen daar zou ze al weg moeten gaan wat een aanfluiting dat mens over de datum dik en incapabel….Zijn zat mooie slimme jonge mensen die dat kunnen

 10. Paolo.2.0

  Het moet echt niet gekker worden!
  van der List moet echt een arts bezoeken nu denk ik.

 11. Suzy Wang

  Leuke vrouw.

 12. hatta yoga

  Ik vind Loretta een sympathieke, relaxte vrouw met een prachtige stem en dito uiterlijk, geen jong hertje maar een mooie oudere vrouw met genoeg presenteerervaring, dus waarom zou zij dit niet mogen doen ? Die jonge huppeltjes waar geen zinnig woord uitkomt, zijn geen meerwaarde.

 13. Je dikke moeder

  Al die heisa om wie het gaat presenteren, lekker boeiend, en fok het ESF; kost echt intens veel geld en de “normale” burger (dus geen bn’ers of vloggers) heeft er helemaal biks aan.

  Bedankt Duncan!

 14. Trim

  Echt iets voor Bart de Graaf of Koos Alberts!

 15. Zalmneusje

  Loretta is een beetje seniel geworden. Als je haar zo op en neer zag zitten hupsen bij de Masked Singer, die maniakale lach op dat gezicht, die knuistjes in de lucht. Om nog maar te zwijgen over haar kinderlijke stemmetje en dito uitspraken.

 16. Geronimo

  Zou ze echt op het lijstje gestaan hebben? Nou ja, je kunt maar beter duidelijk zijn, zullen we maar zeggen.

 17. Joyce Sandifort W.

  Ikke ikke!

 18. Nils Holgersson

  Ivo Niehe moet het gaan doen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.