Loretta Schrijver wil niet Songfestival presenteren

Loretta Schrijver ziet het niet zitten om een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival te worden. Hoewel ze goed haar talen spreekt, is de show niets voor haar. Dat heeft de RTL 4-presentatrice gezegd op NPO Radio 5. Tv-watcher Gerry van der List van Elsevier heeft Schrijver getipt voor de presentatie. “Haar stralende verschijning in Rotterdam Ahoy zou kunnen onderstrepen dat Nederland niet aan leeftijdsdiscriminatie wil doen“, schreef hij in een column.

Het zou ‘een beschaafd protest tegen de bruutheid van mediamagnaat John de Mol‘ zijn, schrijft Van der List, wijzend op het ontslag van twee 50-jarige presentatrices van Hart van Nederland.

Ziet Schrijver het zitten? Niet echt. “Nee, maar dan ook echt helemaal niet. Als ik gevraagd zou worden, dan is dat net zoiets als een huwelijksaanzoek. Zoiets groots, zoiets belangrijks en het is een once in a life time opportunity. Maar je kunt nog altijd nee zeggen.

Haar neerzetten zou inderdaad wel een statement zijn. “Het zou wel heel leuk zijn om het een dwarsdoorsnee van Nederland te laten zijn. Dus ook een wat dikker, ouder iemand. Het zijn wel altijd verschrikkelijk mooie mensen die het presenteren en dan spreken ze nog hun talen ook.

Dan toch maar het podium op? “Ik had net de televisie aan staan met het geluid van Boulevard en toen hoorde ik iedereen praten over Doutzen Kroes. Nou, ik denk dat dat wel een betere is, ha ha ha.

Schrijver spreekt haar talen wel goed. “Mijn Nederlands is goed en mijn Engels ook. Ik heb als kind in Amerika gewoond, dus mijn Engels met een Amerikaanse tongval zit er nog wel een beetje in. Ik kreeg op school ook zeven jaar lang Frans en ik heb een jaar de Duitse taal gestudeerd. Ik heb ook nog een cursus por-favor-Spaans gedaan. Ik krijg er eigenlijk steeds meer zin in, ha ha.

Nee, absoluut nee. Natuurlijk.

Foto: Nick van Ormondt, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen