Youp fit genoeg voor Oudejaarsconference 2020?

Het verdrietige nieuws over de tweede onwelwording van Youp van ’t Hek tijdens een theatervoorstelling werpt de vraag op of hij wel fit genoeg is om volgend jaar de Oudejaarsconference te verzorgen voor NPO 1. De uitzending waarmee de tv-zender traditiegetrouw het jaar afsluit wordt jaarlijks door miljoenen mensen bekeken en bij die hoge verwachtingen komt de nodige stress kijken. Stress die het geplaagde lijf van de cabaretier alles behalve lijkt te kunnen gebruiken.

De 65-jarige Van ’t Hek werd vrijdagavond onwel op het podium van het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Hij moest de voorstelling na twintig minuten afbreken, tot de grote schrik van het aanwezige publiek.

Pas op zaterdagavond kwam hij weer thuis. “Alle lof voor de aardige mensen van het Rotterdamse Erasmus MC! Ben weer gezond thuis! Dank! Dank! Dank!“, twitterde de cabaretier.

Het is niet de eerste keer dat Van ’t Hek onwel werd tijdens een voorstelling. Eind december 2015 onderging hij een zware hartoperatie nadat hij een aantal keren niet goed was geworden op het podium en pas in de loop van 2016 kon hij zijn optredens hervatten.

Toevallig blikt de cabaretier dit weekend in zijn NRC-column terug op die gebeurtenis. “Bijna vier jaar geleden verliet ik zelf een theater per brandcard door de artiestenuitgang en stonden er bij de ambulance ook een paar randdebielen met hun telefoon klaar om de kleine komiek op misschien wel zijn laatste tochtje vast te leggen“, schrijft hij.

Wat er precies aan de hand is met Van ’t Hek en of hij fit genoeg is om volgend jaar de Oudejaarsconference te doen, is onduidelijk. Pas op maandag komt zijn management met een verklaring.

RTL Boulevard-host Eddy Zoëy denkt dat het lastig wordt. “Het klinkt heel alarmerend. Ik wil niet speculeren hoor, maar is het nou een TIA geweest?

Verslaggever Aran Bade: “Het is in elk geval om van te schrikken. Hij had al zes bypasses in 2015. Hij deed er driekwart jaar over om goed te herstellen. We weten niet wat er aan de hand is.”

Weekend-Ikink Rick Brandsteder: “Na die eerste keer kun je denken: ‘Het kan gebeuren’, maar deze tweede keer is misschien wel een waarschuwing.”

Aran Bade: “Hij doelt altijd luchtig over zijn gezondheid, maar ik kan me voorstellen dat de schrik er nu goed in zit.”

Van ’t Hek is van plan om in 2020 zijn laatste oudejaarsconference ooit te geven. Dit jaar wordt de conference verzorgd door Claudia de Breij.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen