Wendy van Dijk vindt lage kijkcijfers ‘lastig’

Geplaatst op wo 13 nov 2019 om 9:30

Wendy van Dijk vindt het lastig dat de kijkcijfers van haar eerste programma’s bij SBS 6 behoorlijk tegenvallen. Dat laat ze weten aan RTL Boulevard. Na dertien jaar bij RTL 4 maakte Van Dijk dit jaar de overstap naar SBS 6. Ten tijde van haar transfer leek het er nog even op dat The Voice of Holland ook mee zou verhuizen, maar dat is niet gelukt en daarmee is de presentatrice haar veilige thuishaven verloren. Ze moet nu op eigen benen presteren en dat lukt vooralsnog niet zo goed.

Zowel Flirty Dancing als Dance Dance Dance presteerden magertjes in het weekend van SBS 6. Hoe vindt Van Dijk zelf dat het gaat? “Ja, goed, maar qua kijkcijfers is het natuurlijk nog wel lastig, maar dat wisten we. Ja, natuurlijk. Het is een zender in opbouw, dus daar heb je mee te maken.

Van Dijk geeft de opbouwfase van SBS 6 de schuld, maar vergeet erbij te zeggen dat Flirty Dancing direct na Linda de Mols Miljoenenjacht stond en dat programma wél een grote hit was. Zodra Van Dijk in beeld kwam, zapte 75 procent van de kijkers weg.

Wat gebeurt er nu met Van Dijk? Er zitten twee programma’s in de pijplijn voor de presentatrice: naast de terugkeer van Hart in Aktie werd onlangs bekend dat ze een candidcamerashow gaat presenteren.

Foto: RTL
39 Reacties op “Wendy van Dijk vindt lage kijkcijfers ‘lastig’”


 1. MolTalk

  FLOP

 2. Victor Klootwijk

  Aan mij zal het niet liggen. Zodra Wendy op tv komt, gaan bij mij thuis alle tv-toestellen aan, alleen maar om de kijkcijfers op te krikken.

 3. Peter

  Terug gaan naar waar je goed in was, gewone programma’s maken met gewone mensen, dat past meer bij je.

 4. G.ossip

  Lage kijkcijfers lastig,nou het is pas lastig als kijker dat je uit treurnis Wendy moet wegzappen,van die vrouw krijg ik vreselijke maagzuur van das pas lastig.

 5. Curryworst

  Maar wie is nu die derde persoon die negatieve tweets over Chantal Janzen geliket heeft?
  Heeft Wendy van Dijk dat al uit laten zoeken?

 6. Robert

  Ik snap die mensen zoals een Wendy niet, het is gewoon op een gegeven moment voorbij, ik hou niet van haar shows, maar ze heeft een paar goed bekeken shows gehad, dat valt niet te ontkennen.
  Nu bijna 50, stop er gewoon een tijdje mee, ga een kinderboek schrijven, dat is nogal in tegenwoordig.
  Heeft centen genoeg, dat zal het probleem zeker niet zijn.

 7. Leo knots

  Ach over jaar of twee heeft ze geen programma meer. Ook geen kijkcijfers dus.

 8. Katja

  Ze noemt het lastig maar ze bedoeld dat het verschrikkelijk is en waarom zegt ze dat dan niet? daarom is haar succes ook weg omdat ze niet eerlijk is.

 9. Aksss

  Misschien kan ze een show maken over gehandicaptenautootjes.

 10. Annoniemus

  “LASTIG” , dat is een verbastering voor het feit , dat het volkomen ruk is wat ze doet , en beter op kan rotten !

 11. Remi

  Het gehandicaptenautootje-debacle was de spreekwoordelijke druppel.

 12. John

  Robert
  Wed 13 Nov 2019 om 9:59:

  Nu bijna 50, stop er gewoon een tijdje mee, ga een kinderboek schrijven, dat is nogal in tegenwoordig.

  https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/news/artikel/4917276/nicolette-wendy-en-rafael-presenteren-eigen-sinterklaasboekjes

 13. Rik

  Wat hebben mensen toch tegen Wendy? Is dat echt omdat ze een relatie kreeg met Erland? Jullie vergeten dat ze ver voor hem al een grote carrière had!

 14. Bo

  Een zender in opbouw? De Mol heeft sinds 2011 de touwtjes in handen bij SBS. En sinds 2017 zelfs 100%. Dan kan je niet meer blijven roepen dat je een zender aan het bouwen bent hoor.

 15. jahaha

  ahhh…maar ze heeft toch het geluksgen?

 16. Adriaan

  @Rik:

  Juist, en zeker niet als blijkt dat die zender echt wel gevonden kan worden. Dat blijkt wel uit Miljoenenjacht, de Meilandjes en Ik Hou van Holland.

 17. Marko

  Melding.

  Je kunt Angela de schuld geven maar zij maakt niet uit
  waar iemand naar kijkt ook niet al schrijf je er iedere dag over.

 18. Marko

  Rik,

  Wendy is veel te gemaakt in ’t presenteren.

 19. Caramba

  @Rik
  Om je even een antwoord te geven, ik kreeg een teringhekel aan haar toen ze zich het wereldje invocht met een programma, genaamd Over de rooie. Het doel was mensen zo mensonwaardig mogelijk in beeld krijgen, bijvoorbeeld op straat slagroom op je reet spuiten en dan kijken of een wildvreemde die er af wil likken.
  Daar wil ik het verder bij laten.

 20. M.

  The Voice gaat vanaf september 2023 terug naar de eigenaar, de Keizer John de Mol en zijn imperium Talpa/ TV. Dat komt dus goed. Jammer dat Superkids niet optimaal scoort, de enige echte familie programma van Nederland, ik roep iedereen om te gaan kijken, het is echt de moeite waard, fantastische programma.

 21. Solomon

  10:29 Zo is het !.. Op naar een glansrijke overwinning in het 30 jarige Nederlandse commerciële Medialandschap !.. Lang Leve John de Mol, Lang Leve Talpa Network !..

 22. Caramba

  Boycot Talpa?
  Ik kijk alleen naar waar ik iets van kan opsteken of wat me raakt. En dan valt de Pulp & Camping zender van Talpa vanzelf af. Kortom, nergens voor nodig.

 23. Enzo Voorthuijsen

  Haar matige presenteerprestaties maken het er bij een zender als Pulpa ook niet veel beter op. Een baantje bij de Jumbo, achter de vleeswaren, is een betere optie.

 24. Kijkcijfers

  Carice van houten en zij een pot nat. Wendy moet zich laten opnemen.

 25. Bart

  Dit ligt niet aan de zender die opbouw is maar aan het feit Wendy van Dijk zelf. Het gros van de tv kijkers heeft het gehad met haar. Ze heeft een imagoprobleem en dat gaat niet meer goed komen.

 26. Caramba

  Maar eigenlijk is het een zichzelf oplossend probleem. Ze loopt ook al tegen de 50, en dan gaat je kop er af bij Talpa, naar verluid. Die vernedering kan ze net voor zijn door met stille trom zelf door een achterdeur te verdwijnen.

 27. Robert

  Sorry John,

  Wist niet dat ze al kinderboek had geschreven, nou dan maar gewoon stoppen Wendy.

 28. Helaas Pindakaas

  @10:29: The Voice in september 2023 terug naar Talpa?

  WHAHAHAHAHA! Tegen die tijd is SBS al lang naar de klote

 29. Julia

  Alles was anders voor haar geweest als The Voice was meegekomen-dat is het trieste voor haar. Dan was het wel goed gekomen..

 30. Caramba

  Ik weet ook al een opvolger, die permanent ongestelde meid van ’t songfestival. Die wortelboer zit bij BNN/Vara beslist niet op zijn plek; da’s meer iets voor het Talpa publiek.

 31. Gordon

  Wij vinden Wendy ‘lastig’.

 32. Thom

  Tja Wendy je krijgt wat je verdient meid!

 33. Sip

  Waarom gaat Wendy iedere keer in de media; hou je nu eens rustig.

 34. Ruud

  Laat je niet gek maken. Kump vanzelf weer goed zeggen
  we in de Achterhoek.

 35. medusa

  wie wil er nog naar dat nagemaakte mens kijken?

 36. ivan

  Volgens mij lijdt John de Mol aan een lichte vorm van dementie. Snapt hij dan werkelijk niet dat snuifdoos Wendy uitgekotst is door t Nederlandse publiek.

 37. Bette

  Ze is gewoon een zeer middelmatige presentatrice. In de periode direct na Hart in Actie leverde ze ook diverse flops af. Pas met TVOH veranderde dat.

 38. Rotterdammer

  Ik krijg maagzuur van die Wendy… uitgerangeerde trut.

 39. Ben

  Snuifje wen er maar aan. Je bent uitgekotst. Zelf veroorzaakt. Toch nog een heel duur autootje voor je kind.
  Boijft toch je kind he

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.