Wendy van Dijk vindt lage kijkcijfers ‘lastig’

Wendy van Dijk vindt het lastig dat de kijkcijfers van haar eerste programma’s bij SBS 6 behoorlijk tegenvallen. Dat laat ze weten aan RTL Boulevard. Na dertien jaar bij RTL 4 maakte Van Dijk dit jaar de overstap naar SBS 6. Ten tijde van haar transfer leek het er nog even op dat The Voice of Holland ook mee zou verhuizen, maar dat is niet gelukt en daarmee is de presentatrice haar veilige thuishaven verloren. Ze moet nu op eigen benen presteren en dat lukt vooralsnog niet zo goed.

Zowel Flirty Dancing als Dance Dance Dance presteerden magertjes in het weekend van SBS 6. Hoe vindt Van Dijk zelf dat het gaat? “Ja, goed, maar qua kijkcijfers is het natuurlijk nog wel lastig, maar dat wisten we. Ja, natuurlijk. Het is een zender in opbouw, dus daar heb je mee te maken.

Van Dijk geeft de opbouwfase van SBS 6 de schuld, maar vergeet erbij te zeggen dat Flirty Dancing direct na Linda de Mols Miljoenenjacht stond en dat programma wél een grote hit was. Zodra Van Dijk in beeld kwam, zapte 75 procent van de kijkers weg.

Wat gebeurt er nu met Van Dijk? Er zitten twee programma’s in de pijplijn voor de presentatrice: naast de terugkeer van Hart in Aktie werd onlangs bekend dat ze een candidcamerashow gaat presenteren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen