Eddy Zoëy: ‘Coen had beter kunnen zwijgen’

Eddy Zoëy begrijpt niet waarom Coen Swijnenberg ervoor gekozen heeft om zijn luisteraars in te lichten over zijn oververmoeidheid. Hij had beter kunnen communiceren dat hij gewoon op vakantie is. Dat heeft de presentator gisteren gezegd in RTL Boulevard. Swijnenberg laat voorlopig verstek gaan bij De Coen & Sander Show, omdat hij hoognodig rust nodig heeft. Zijn collega Sander Lantinga presenteert de uitzendingen nu daarom samen met Barend van Deelen.

Het is onhandig om dit zo te communiceren, vindt Zoëy. “Ik zit het een beetje zo door m’n hersens te laten gaan en je zou ook kunnen zeggen van: we zeggen gewoon niets, want dan denken mensen gewoon dat hij even op vakantie is. Nu leg je er heel erg dik bovenop dat het geen burn-out is, maar de vraag is: wat is het dan wel?

Luuk Ikink denkt dat Swijnenberg en Talpa Radio hiervoor hebben gekozen om speculaties bij een mogelijk langdurige afwezigheid te voorkomen. “Je weet natuurlijk ook niet wanneer hij weer terugkomt, dus dan kan het wat langer duren dan een aantal weken. Dan gaan mensen zich afvragen waar hij is gebleven.”

Op 30 november wordt in Eindhoven het jubileum van Coen & Sander gevierd. “Dat gaat ongetwijfeld nog steeds gebeuren, maar hoe, dat is nog even de vraag.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen