Paul de Leeuw: ‘Nummer 1 Show scoort niet echt goed’

Geplaatst op za 30 nov 2019 om 13:00

Paul de Leeuw vindt de kijkcijfers van zijn eerste zaterdagavondshow op RTL 4, De Nummer 1 Show, niet supergoed. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in de talkshow Beau, waarin hij naast Badr Hari zat. Het programma van De Leeuw moest vorige week genoegen nemen met 732.000 kijkers (14 procent), terwijl The Voice op de vrijdagavond een miljoen kijkers méér weet te boeien. Het is geen regelrechte kijkcijferhorror, maar een kijkcijferhit is de zaterdagshow ook weer niet.

Toch is De Leeuw optimistisch. “Het gaat goed. We hebben er nu vijf opgenomen en ik ben er heel blij mee. Het is een leuke formule. Het scoort nog niet supergoed, het kan nog wel beter, vind ik, maar het programma is wel heel leuk om te maken met mijn team. We nemen elke keer woensdag op en we hebben het net gemonteerd met z’n allen en dan gaat hij naar RTL toe.

Voelt hij zich gelukkig bij RTL? “Ik ben wel happy en ik heb het naar mijn zin bij RTL. Dat is natuurlijk ook fijn dat je met je baas goed bent en ik hoef niet de villa in“, grapt hij.

Mist hij zijn NPO-vrienden? “Nee. Ik heb een jaar in een soort tussenfase gezeten dat je hoopt dat het bij RTL goed gaat, ook met de reclameblokken en een andere manier van werken. Ik ben heel goed opgevangen en met Peter van der Vorst aan het roer heb je nu ook echt een baas waarmee je kunt praten die ook beslissingen neemt samen met zijn team.

Zijn taak bij RTL is duidelijk. “Ik mag veel, maar ik mag ook dingen niet. Ze zeiden al toen ik kwam: ‘Je moet niet zelf ideetjes verzinnen, want daar zitten we niet op te wachten.’ Omdat die niet altijd lukken en ze willen echt groot amusement op de zaterdagavond hebben. Dat is mijn opdracht en dat vind ik ook heel leuk om te doen.”

Wat is één van zijn eigen ideeën dan? “Ik zou graag een programma willen maken met seks en koken bijvoorbeeld. Met mensen gepassioneerd koken en dan praten over seks. Hoe je relatie is en of je nog seks met elkaar hebt. En ondertussen maak je lekkere gerechten.

Foto: RTL
62 Reacties op “Paul de Leeuw: ‘Nummer 1 Show scoort niet echt goed’”


 1. Danny

  Keek ook wel, maar het is saai en als je mensen ook nog opdringt om tegen zwarte piet te zijn… Ik kijk niet meer!

 2. Zo ist, en niet anders.

  Wie kijkt er nou naar de Leeuw, bah !!!

  Nog nooit gekeken, van zijn kop alleen al moet ik kot-sen, vetzak !!!

 3. Tom

  Salon socialist!

 4. TV Criticus

  Bn’ers zullen er rekening mee moeten houden als ze worden ”weggekocht” bij NPO en ze gaan naar die ”Pulpzenders” dat ze gaan inleveren op de kijkcijfers! Helaas Paul, ’t zal nog slechter worden! niet wat je gewend was bij NPO! Maar goed, geld maakt wel gelukkig!!!

 5. danny

  @Zo ist,en niet anders..
  Wat een triest figuur ben je. kijk ff naar je opmerking. Oh ja op social media mogen alle simpele figuren plaatsen wat ze willen. Poepvlek.

 6. TV Criticus

  In het begin hadden de commercie zenders nog wel ”bereik” maar ’t ”grote” publiek kotst inmiddels van dat soort tv en NPO wordt alleen maar ”sterker” daardoor!

 7. Remi

  … Moet ik toch even teruggaan naar midden jaren-90 van de vorige eeuw.
  Toen keek ik, was zelfs fan, vernieuwend tv.

  Nu zie ik een wanhopige grachtengordel-dikkerd.
  “Ik ben hartstikke gelukkig met mijn man, en onze kindertjes”.

  Sylvana is óngetwijfeld trots op deze Paul.
  Geen zwarte pietjes meer ;)

 8. Solomon

  Ik vind dit juist wel weer een leuk programma van De Leeuw, maar ach, de gemiddelde Nederlandet heeft geen goede smaak…

 9. J

  2e zaterdagavondshow bij RTL. Paul Pakt Uit was de eerste.

 10. TV Criticus

  Ik kijk in principe niet meer naar tv programma’s die ”zwarte Pieten” weren, dit zouden we allemaal moeten doen!!!!!

 11. Leo knots

  Was vroeger leuk nu niet meer. Links lullen rechts vullen

 12. r

  sorry
  paul

  het is over en uit met je

  tijd van komen

  tijd van gaan

  je bent uit gepoept / geplast

  ga wat anders doen

  paul je jus smaakt niet meer

  tv en media

  na elke 5 jaar

  alles en iedereen weg sturen

  patty bedorven kaas

  gordon bedorven pis

  weg met die handel

  na 5 jaar nieuwe verse bloed en vlees

  johan rene wilfred etc

  ook weg

  de wereld vernieuwd en is

  leuker

  peter pannekoek

  geef hem nu de komende 5 jaar de kans

  paul ga als toilet juf ergens aan de slag

  bij een tout de lou

  lelijk dik koop een nieuwe neus met al je geld paul
  of mag ik dat niet zeggen

  je tijd heb je gehad

  dag dikkie dik paul

  neem voorbeeld van jorgen raymann

  tante Es was op.

  ok

 13. NPO

  Dat eeuwige gezeik over ‘links lullen en rechts vullen‘… Wat is er mis mee een beetje geld verdienen? Zou je zelf ook doen als je ooit de kans zou krijgen, flapdrol.

 14. Ray

  Verstandig van RTL dat ze de teugels strak houden. Dat idee van koken en seks klinkt als een regelrechte ramp.

 15. Zo ist, en niet anders.

  Hee…poepvlek ….Paul.

  Of

  @danny
  Sat 30 Nov 2019 om 13:13

  Bedankt voor je super leuke reactie, hahahaha.

  Nog een super fijn weekend he..

 16. Rutger

  @ Remi: Wat is er mis mee dat hij een man en kinderen heeft? Is dat nu ook al iets links?

 17. Bep

  Ik ben op hem uitgekeken, sorry.
  Ik ken zijn kunstje.

 18. Zomaar een persoon

  Prima tv als je lam, ziek of gewoon verveeld bent. Maar als je het niet ziet, mis je niks.

 19. Vetklep Paul

  Vetklep Paul is de geldgraaier van omroepland geworden

  Dijkhoff met zijn aanvulling wachtgeld van E 30.000 per jaar is er niets bij.
  Op het festival vorige week van de VVD treed die vetklep ook nog op voor een vette grijpstuiver. Vast ook achterstallig wachtgeld wat hij bij de VARA te weinig kreeg in zijn ogen.

  Brrr

 20. TV Criticus

  Paul is geen verkeerde vent, homo of niet, moet ie wel bij ’n goeie zender gaan zitten!

 21. Eric

  Goed dat de Vara/BNN afscheid heeft genomen. Hebben ze goed gezien. Paul brengt geen enkele vernieuwing meer.

  Niet in staat nieuwe wegen in te slaan. Net RTL in die zin.

 22. Solomon

  De Heer de Leeuw is acht jaar geleden al in zijn eigen VARA! clubhuis in het programma DWDD door Sonja Barend bekritiseerd vanwege zijn weinig vernieuwende tv-formats waarmee hij telkens keer op keer mee aan kwam zetten wanneer hij voor de zoveelste keer zogenaamd weer eens een nieuw programma op het scherm bracht !.. Desondanks mocht hij van de NPO hiermee toch nog enkele jaren doormodderen waarna ze hem natuurlijk om die reden op een zeer nette manier aan de kant hebben geschoven !.. Bij zijn vriendje Peter die voorlopig nog programma directeurtje bij TV-Luxembourg mag spelen geniet hij nóg bescherming, om daar maar zijn afgeserveerde gedrochten formats waar nog maar zeer weinig kijkers in geïnteresseerd zijn op tv te brengen !.. Kortom dit was niets maar dit zal ook nooit meer wat worden dan de zoveelste tv flop van RTL Bertelsmann !..

 23. Bart

  @Solomon Zijn shows zijn niet vernieuwend maar wat is dat nog wel op televisie? Altijd nog beter dan die talentenjachten en die schijtlollige spelshows met Gordon en andere bekende Nederlanders van Talpa.

 24. Mark

  SBS 6 doet een moord voor 750.000 op zaterdag.

 25. evers

  mooi weer de leeuw wad een leuk en gezellig programma

 26. ronnie

  Peter heeft waarschijnlijk niet naar de kijkcijfers gekeken anders lag het programma wel naast de banden van de Vila

 27. Ad

  Camping Life gaat in 2020 de topper worden op RTL. Kan Paul niet tegenop. Goed gedaan Peter!

 28. Uuuh

  Het probleem met Paul de Leeuw is dat hij er zelf in is gaan geloven dat hij een tv-maker is. En zijn toenmalige vriendjes bij de publieke omroep die dat ook jaren geloofd hebben en bleven faciliteren. En ja, Paul was een aantal jaartjes succesvol en had daarmee het gelijk aan zijn zijde. Maar ook al is hij bij de publieke omroep ten onder gegaan aan zijn eigen ideeën en moet hij nu bij RTL alleen maar doen wat hem wordt opgedragen, Paul blijft zichzelf presenteren als een tv-maker die niet de artiest promoot maar het liefst een format verkoopt. Maar helaas, Paul is en blijft een middelmatige kleinkunstenaar, een one trick pony die nu bij RTL zijn finale staat te verpesten, maar, en dat is dan het enige knappe, er wel meer voor betaald krijgt. Peter is nu zijn vriendje en beschermengel. En nee, zijn oude vrienden van de publieke omroep mist hij niet. Dat zegt wel genoeg. Peter pas op, Paul de Leeuw is alleen zijn eigen vriend, en dan ook nog een HELE SLECHTE!

 29. Minder of Mirjam

  Grappig hoe bij ieder bericht de zwartepietendiscussie weer wordt aangezwengeld door Forum voor Demothierry schapen

 30. Ron

  Paul scoort prima kijkcijfers als je dat afzet tegen de cijfers wat RTL doordeweeks scoort. Een miljoen kijkers zijn alleen nog maar weggelegd voor TVOH en zulks.

 31. De Gewetensvraag

  Paul de Leeuw is een vieze dikkerd die vroeger nog wel iets leuks kon maken van ‘Te Land Ter Zee en in De Lucht en daarna is tie 35 jaar lang hetzelfde blijven doen.
  Wie kan dát nou nog leuk vinden?

  En nou loopt die windbuil ook nog Zwarte Piet te ontkennen. Wat een ongelooflijke hekel is die vent. Van mij mogen ze hem exporteren naar Japan om hem daar tijdens de walvisjacht in het water te kieperen en een harpoen in zijn donder schieten. Dat zal hem leren.

 32. Jordao

  De Leeuw is gewoon een irritante adhd-er.

 33. Richard

  Paul is jaren geleden vastgelopen in zijn carrière ontwikkeling en is daarin blijven hangen en is daardoor al die tijd totaal niet meer vernieuwend geweest. Het enige vernieuwende aan hem nu is zijn overstap naar de commerciële omroep, waar hij als afgedankte NPO-clown voor eventjes zijn overbekende maar inmiddels uiterst oninteressante geworden kunstje weer mag gaan vertonen.

 34. Harry

  Mata Hari had die dikke kneus live in elkaar moeten schoppen!

 35. iefkleinhertje

  Die dikke kneus mag alleen nog op TV omdat die zenderbaas ook zo’n viezerd is en dat gekweel met die Kleinsma is helemaal weerzin wekkend ,die uitgerangeerde heks mag alleen op tv omdat ze zielig gevonden word.

 36. jan

  zo copy paste ook allemaal. Nu weer die sint show van vroeger. RTL heeft zeker gezegd we willen alleen maar je succes nummers…

 37. Henk

  Volgens Jensen is er een kans dat RTL Nederland gaat stoppen.

 38. Suzy Wang

  vindt er niks meer aan. Aan de leeuw.

 39. Huh

  Wendy lees je mee? Je zou willen dat je deze cijfers had

 40. Zomaar

  Volgens Zomaar is de kans groot dat Jensen ooit heel hard op z’n achterhoofd is gevallen.

 41. henk

  Paul naar RTL 4? Best: maar ik als kijker heb daarmee afscheid genomen. Bye Bye

 42. MediaPrak

  Niet het gewenste kijkcijferkanon.

 43. pieter baan

  Harry
  Sat 30 Nov 2019 om 17:43

  Mata Hari had die dikke kneus live in elkaar moeten schoppen!

  ach, harrie met een verstandelijke beperking mag ook zn mening geven

 44. GirlPower

  Verschrikkelijke TV avond was het vanavond. De Leeuw was niks. Ijzersterkste is flauw. Even tot hier kinderachtig. NL’se TV moest zich schamen voor deze zaterdagavond.

 45. Rimbamba

  Goed om te weten dat in bijna het hele land Zwarte Pieten echt zwart zijn. Geen NPO of klaagnegors die dat ooit gaan veranderen. Hè hè hè hè….

 46. Caramba

  Ooit keek ik naar De Leeuw, maar ongemerkt ging de man me steeds meer tegenstaan. Hij deed hij me steeds meer aan mijn vervelende oom denken die vooral zichzelf erg grappig vindt.
  En nou is ’t probleem met kijkers zoals ik, als je die eenmaal verloren hebt, win je die nooit meer terug. Ik heb er de kracht niet voor, zal ik maar zeggen.

 47. HadieDave

  “Girlpower” Dus heb je de hele avond voor Jan Lul tv zitten kijken. Wat een leven.

 48. Annoniemus

  Deze ongemakkelijk dikke flikker hangt nog een beetje stuiptrekkend rond in de wereld van TV , maar zijn tijd zit er op , iedereen weet dat , behalve Darkroom lover Paultje zelf !!

 49. Zomaar een persoon

  640000 kijkers, zonder voetbal of iets anders noemenswaardigs er tegenover. Dat is niet goed, Paul.

 50. Eric

  IJzersterk is Paul verslagen.

 51. Eric

  RTL drijft nog slechts op 2 kurken: Voice en ER.

  Gaat interessant 2020 worden voor ze.

 52. Hans van Beek

  Goedemorgen.
  Ook ik heb een mening over Paul de Leeuw.
  Sinds hij werkzaam is voor RTL4 is het kijken naar de NPO een heel stuk aangenamer geworden.
  Vorig jaar werd vieze Paultje bijna een plaag, te pas en te onpas zat dit te dikke varken uitgekauwde gebbetjes te maken over van alles en vooral niets. Oh wat vind Paul zichzelf leuk.
  Mijn conclusie is daarom dat Paul de Leeuw voor altijd bij RTL4 mag blijven rondklooien en dat ik niet meer naar rtl4 ga kijken. Peter vd Vorst stuurt RTL langzaam naar de afgrond maar dat boeit me voor geen meter.

 53. HEE MEN

  Ooh wat erg mijn geliefde RTL gaat niet goed HELP MENSEN HELP !
  en potverdorie kijk eens naar NPO 1 ? Lijkt wel of iedereen de com.tv zender RTL zat is . Hallo mensen weer gaan kijken hoor want wij zijn er voor U !

 54. Ad

  Arme Eva Jinek. Verblind door het geld en haar hebzucht moet zein de puinhopen van RTL haar plek innemen.

 55. MediaPrak

  Ook de cijfers van gisteravond vallen tegen. Het volgende hoofdpijn dossier voor vdVorst.

 56. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  1215000…… Waar blijven de kijkcijfers?

 57. HEE MEN

  Nou rtl zit even in een dip ,en volgend jaar gaan de cijfers weer omhoog.
  De mensen , dus de RTL doelgroep , zijn ook veel te druk met hun zelf bezig.
  Winkelen sporten vergaderen op het werk en shoppen op singel day black vrijday , even naar London ,Parijs of New york, ja mensen die in het leven staan en hun wereld kennen !
  Maar in januari gaan de meeste even alles een time out geven en dan hebben ze meer tijd voor RTL ik denk dat we in januari elke dag vanaf 20.00 uur boven het miljoen uitkomen
  dus positief blijven denken !

 58. HEE MEN

  Ja… het is allemaal de schuld van John de Mol , die wil het mooie RTL kapotmaken.
  Gemeen hè? Maar wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf meestal in!
  en meneer en mevrouw de Mol, nog hoge kijkcijfers gehaald op je zender deze week ?

 59. Solomon

  @Ad, Ach, het zal Mevrouw Jinek toch geen bal gaan uitmaken !.. Haar zogenaamd uitgelekte Fake-candid filmpje: boobies, die zij destijds doelbewust door haar NPO News collega’s heeft laten uitlekken, alsmede de twee Fake-relaties die zij voor de extra Fake-Fame is aangegaan met Bram en Freek, heeft haar nu dan uiteindelijk toch die felbegeerde flinke bank acount opgelevert die zij altijd al geambieerd heeft in dat korte snelle Fake-carriére van haar !.. Bij TV Luxemburg zal Eva dan ook zeer zéker als een baksteen door de mand gaan vallen met haar Fake-Late Night Talkshow !.. Misschien dat ze voor die miljoenen uiteindelijk achter de desk bij haar collega-slet Bridget kan gaan kruipen in dat open Riool Fake-roddelrubriek van RTL-Duitser Bertelsmann, waar ze eigenlijk altijd al heeft thuisgehoort !.. Want voor Eva is de ophemeling en support die zij al die jaren ten onrechte van de NPO genoot nu voorgoed voorbij voor Mevrouw Boobies !..

 60. FlyingLotus

  Goh, naar wie gaat hij luisteren en stoppen met televee.

 61. erik

  Wanneer gaat die dikke adhd flikkers eens van de buis hij vindt alleen zichzelf grappig ga zo door zou ik zeggen en help rtl4 verder de afgrond in

 62. simpel

  Mensen vinden iets redelijk en blijven hangen. Komt er reclame tussendoor dan moet het goed zijn om te blijven hangen. Alle NPO sterren die overstappen zullen dat mee maken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.