Paul de Leeuw: ‘Nummer 1 Show scoort niet echt goed’

Paul de Leeuw vindt de kijkcijfers van zijn eerste zaterdagavondshow op RTL 4, De Nummer 1 Show, niet supergoed. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in de talkshow Beau, waarin hij naast Badr Hari zat. Het programma van De Leeuw moest vorige week genoegen nemen met 732.000 kijkers (14 procent), terwijl The Voice op de vrijdagavond een miljoen kijkers méér weet te boeien. Het is geen regelrechte kijkcijferhorror, maar een kijkcijferhit is de zaterdagshow ook weer niet.

Toch is De Leeuw optimistisch. “Het gaat goed. We hebben er nu vijf opgenomen en ik ben er heel blij mee. Het is een leuke formule. Het scoort nog niet supergoed, het kan nog wel beter, vind ik, maar het programma is wel heel leuk om te maken met mijn team. We nemen elke keer woensdag op en we hebben het net gemonteerd met z’n allen en dan gaat hij naar RTL toe.

Voelt hij zich gelukkig bij RTL? “Ik ben wel happy en ik heb het naar mijn zin bij RTL. Dat is natuurlijk ook fijn dat je met je baas goed bent en ik hoef niet de villa in“, grapt hij.

Mist hij zijn NPO-vrienden? “Nee. Ik heb een jaar in een soort tussenfase gezeten dat je hoopt dat het bij RTL goed gaat, ook met de reclameblokken en een andere manier van werken. Ik ben heel goed opgevangen en met Peter van der Vorst aan het roer heb je nu ook echt een baas waarmee je kunt praten die ook beslissingen neemt samen met zijn team.

Zijn taak bij RTL is duidelijk. “Ik mag veel, maar ik mag ook dingen niet. Ze zeiden al toen ik kwam: ‘Je moet niet zelf ideetjes verzinnen, want daar zitten we niet op te wachten.’ Omdat die niet altijd lukken en ze willen echt groot amusement op de zaterdagavond hebben. Dat is mijn opdracht en dat vind ik ook heel leuk om te doen.”

Wat is één van zijn eigen ideeën dan? “Ik zou graag een programma willen maken met seks en koken bijvoorbeeld. Met mensen gepassioneerd koken en dan praten over seks. Hoe je relatie is en of je nog seks met elkaar hebt. En ondertussen maak je lekkere gerechten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen