RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’

Geplaatst op wo 27 nov 2019 om 8:15

RTL heeft producent Blue Circle onder druk gezet om het programma De Villa spannender te maken door meer seks uit te lokken. Dat onthulde zendergezicht Peter R. de Vries gisterenavond in het tevens door Blue Circle geproduceerde RTL Boulevard. De Vries vindt dat RTL’s programmadirecteur Peter van der Vorst niet alleen naar Blue Circle moet wijzen, maar vooral de hand in eigen boezem moet steken. “Peter van der Vorst trapt nu wel heel hard naar de producent Blue Circle.

Van der Vorst stelt Blue Circle ‘verantwoordelijk voor hun aandeel in deze kwestie’. De Vries: “Hij zegt dat zij mensen hebben aangezet tot dingen die niet kunnen, maar de werkelijkheid is ook wel dat RTL in mailtjes naar de producent in de productiefase heeft gezegd: ‘Er moet meer seks in! Er moet meer spanning in! Zo is het niet goed, er moet meer seks in!’ Dus hoe denk je dat dat werkt bij de makers op de vloer als je van je opdrachtgever dat soort mailtjes krijgt? Daar hoor ik Peter niet over.

Er zijn twee mensen op non-actief gezet bij RTL. “Eén van die mensen die bij RTL op non-actief is gezet die heeft van dat soort mailtjes gestuurd. Ik weet wel hoe het gaat als je ergens op locatie aan het draaien bent en je krijgt van je opdrachtgever: ‘Er moet meer seks in, er moet meer spanning in.’ Op het moment dat het dan gebeurt, komen er dan bovendien mailtjes overheen van: ‘Ja, zo is het goed! Dit bedoel ik! Dit moeten we hebben!’ Wat denk je dat er dan gebeurt?

Blue Circle is gewoon keihard onder druk gezet door RTL, aldus De Vries. “Als het van de top wordt aangemoedigd, dan ligt de misstand op de loer.

RTL haalde De Villa vorige week van de buis gehaald nadat er seksueel overschrijdend gedrag te zien was in het programma. Maandag is RTL in gesprek gegaan met kandidaten en zij hebben dingen gezegd waar Van der Vorst zich van is ‘kapotgeschrokken’. Hij heeft twee mensen op non-actief gezet en heeft een externe partij opdracht gegeven om het productieproces bij Blue Circle te onderzoeken.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (gisteren)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (vandaag)

Foto: RTL
40 Reacties op “RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’”


 1. FlyingLotus

  Swing TV, voor ieder wat wils.

 2. Okay

  De Vries heeft zn zegje ook weer gedaan, nare man!

 3. Dennis

  De Vries zou toch moeten weten dat zonder bewijs van de mailtjes, je niet zomaar maar wat moet roepen.

 4. RTL - leugenaars

  PetervdVorst is hypocriet.

  Eerst goedkeuren en daarna andere de schuld geven.

  Brrrrrr

 5. Pro Miscue

  Benieuwd wie in dit gat gaat springen.

 6. Japio

  De Gouden Kooi was top tv.

 7. Eric

  De hele keten heeft boter op zijn hoofd. Van opdrachtgever tot aan producent. Echter, eindverantwoordelijkheid ligt wel bij RTL als opdrachtgever.

 8. mark2

  en hier komt de aap uit de mouw! peter r de vries legde de vinger op de zere plek gisteren. RTL zit hier met mal zijn normen en waarden behoorlijk mis! Maar dit is al jaren natuurlijk slechte tv (ik kijk het wel overigens). Ik denk dat na de laatste seizoenen van temptation island waarin niets gebeurde de druk hoog lag!

  wel een afgang voor RTL! benieuwd wat er nog boven tafel gaat komen!

 9. MediaPrak

  Dit gaat vdVorst z’n kop kosten en het einde voor Blue Circle

 10. Dennis

  Er zijn niet voor niets 2 mensen op non-actief gezet bij RTL.

 11. Nijl

  OS TITEL ZENDER
  ABS
  6+
  1
  JOURNAAL 20 UUR
  NPO1
  1.868.000
  2
  JOURNAAL 18 UUR
  NPO1
  1.354.000
  3
  EENVANDAAG
  NPO1
  1.240.000
  4
  WERELD DRAAIT DOOR
  NPO1
  1.222.000
  5
  OPGELICHT
  NPO1
  1.177.000
  6
  OPSPORING VERZOCHT
  NPO1
  1.168.000
  7
  HALF ACHT NIEUWS
  RTL4
  1.077.000
  8
  RIJDENDE RECHTER WORDT VERVOLGD
  NPO1
  1.033.000
  9
  SLEUTEL
  RTL4
  865.000
  10
  PAUW
  NPO1
  855.000
  11
  RTL BOULEVARD
  RTL4
  801.000
  12
  TIJD VOOR MAX
  NPO1
  789.000
  13
  GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
  RTL4
  749.000
  14
  EDITIE NL
  RTL4
  712.000
  15
  PALEIS VOOR EEN PRIKKIE
  SBS 6
  711.000
  16
  VOETBAL CL JUVENTUS ATL MADRID
  Ver
  668.000
  17
  VERSLAAFD
  RTL4
  653.000
  18
  MET HET MES OP TAFEL
  NPO2
  635.000
  19
  LINGO
  SBS 6
  631.000
  20
  JOURNAAL LAAT
  NPO1
  619.000
  21
  ZES UUR NIEUWS
  RTL4
  594.000
  22
  SINTERKLAASJOURNAAL
  NPO3
  572.000
  23
  BEAU
  RTL4
  522.000
  24
  BINNENSTEBUITEN
  NPO2
  519.000
  25
  HART VAN NEDERLAND
  SBS 6
  516.000

 12. Nijl

  BEAU richting Pauw. CL valt ook weg

 13. Marko

  mark,

  Als iets slecht kijk je ’t toch niet.

 14. Wanny

  Dus je bestelt als zender een pornofilm en gaat dan klagen dat er blote mensen in te zien zijn.

 15. Solomon

  De vooropgezette acties die tot doel hebben om RTL-Group te gaan minimaliseren binnen het Nederlandse medialandschap pakken allen vooralsnog zeer goed uit !.. Het is nu niet de vraag of de Heer van der Vorst nog lang zal kunnen aanblijven om zo door te kunnen gaan bij de Nederlandse filiaal van de Duitse Bertelsmann, maar vooral ook wanneer hij hiervoor geslachtofferd zal gaan worden !..

 16. Henriette

  Wie zijn er op non actief gezet?

 17. Bart M.

  Goed dat er meer Nederlandstalige kwaliteit zenders zijn. Hoeven we ook zendertetter Peter betweter niet meer te zien. (en te horen)

 18. Sven L.

  * pakt popcorn * Dit zijn leuke berichten namelijk haha.

 19. Positief

  Wie weet wat van gisteravond de marktaandelen was van npo rtl en Talpa. De procent verdeling.

 20. Paolo.2.0

  Blue Circle is na eindeloos aanmodderen met flut tv en de vele mislukte talkshows eindelijk eens door PvdV bij zijn kladden genomen.
  Dat getuigt voor het eerst van een meetje moed.
  Nu PvdV eindelijk goed bezig is ( misschien) moet ook de Vries via die zelfde gang naar buiten. Exit Peter. Laat het waar zijn aub.

 21. RTL - Smaken verschillen

  Wat was van Basten dan eerlijk als je het vergelijkt met hypocriet en leugenaar PvdVorst

 22. Greet

  Allemaal weg ! Peter vd V , Blue Circle en Peter R de V.Grote opruiming.Tijd voor leuke tv met vakbekwame mensen.Nieuw, fris en beschaafd. Alle pulp eruit.Kwaliteit.

 23. Robson

  Zieke mensen in een zieke wereld

 24. Dominee Bonk

  Mag die de Vries nou eindelijk alsjeblieft van de huis af? Hij is zo geweest en over de houdbaarheidsdatum. Ja hij houdt erg van zich zelf.

 25. Janus

  @robson spijker op zijn kop. Een zender, betaalt met sponsorgeld, die mensen moedwillig aanspoort vreemd te gaan, is niks waard. En dit mediacourant blog wordt hoofdzakelijk gelezen door de incrown van tv productieland en tv zenders. Redactiemeisjes die geilen op dave roelvink, producenten die zich gedragen als alpha mannetjes, een groot deel van media productie land is ziek.

 26. Bob

  Dit soort programma’s interesseert mij totaal niet en heb ik er ook geen mening over, omdat ik er nog nooit naar gekeken heb. Ik bespeur wel een tendens naar vertrutting en preutsheid. Door de enorme bevolkingsaanwas uit culturen die er andere opvattingen op na houden dan de oorspronkelijke Nederlanders kan je er van uit gaan dat bepaalde vrijheden en verworvenheden gewoon verdwijnen. Bepaalde grappen die je vroeger kon maken worden nu ontvangen met een zuur gezicht en mag je van geluk spreken dat je daarna niet voor een commissie dient te verschijnen.
  Ik voel me dan ook steeds minder thuis in dit land dat geleidelijk afglijdt naar een dictatoriale samenleving. Ik zou graag mijn biezen pakken, maar mijn familiebanden zijn me te dierbaar om te vertrekken naar een land met betere vooruitzichten.

 27. Adrie van der P

  Peter R de voormalige loopjongen van de hard drugs dealer, moordenaar, ontvoerder, overvaller, witwasser, vrouwen uitbuiter en mishandelaar, geweldpleger genaamd Cor van Hout, die loopjongen gaan we dus niet serieus nemen.

 28. Sjoerd

  Wat een aanstellers alleen maar om een beetje aanranding.

 29. Peter

  Adrie van der P
  Wed 27 Nov 2019 om 9:43

  Hoi Steve

 30. Maria

  In Spanje was het nog erger. Na wat zoeken bleek dat om een naam van een bedrijf te gaan dat wij hier ook goed kennen.
  De bovenlaag is goed de weg kwijt, niet alleen in de mediawereld gaan ze over de schreef. Bij AH moesten de medewerkers in hun ondergoed op de foto. Dat is geen incident maar een gevolg van een manier van denken.

 31. vanenburg

  Zolang de deelnemers vrijwillig meedoen aan het programma bepalen zij waar de grens ligt van hun gedrag. En niet sujetten als P.R. de Vries met z’n dubbele moraal.

 32. Adrie van der P

  @Peter, gewoon feiten die niet te weerleggen zijn stumper.

 33. Ron

  Helemaal eens met Peter R. in dit verhaal. Hypocriet gedoe allemaal. Dit soort TV wordt al jaren op deze manier gemaakt.

 34. Joost

  @Peter
  Wed 27 Nov 2019 om 10:01

  Die Steve Aaron B. is gewoon jaloers op Peter R.
  Peter R. heeft wél succes, Peter R. heeft wél geld, Peter R. krijgt wél landelijk aandacht, naar Peter R. wordt wél geluisterd, Peter R. heeft wél overal lekkere wijven en Steve Aaron B. heeft h-e-l-e-m-a-a-l niets.

 35. BRAAK

  Perverse Peter (die van RTL dus)

 36. joost

  Marxist Peter de Vries, die ik nu wel genoeg gehoord en gezien heb op TV, maar de man blijft daar maar hardnekkig zijn inmiddels bekende standpunten telkens herhalen, ik denk dat hij dit doet voor het geld.

  Daarom ben ik lid geworden van de nieuwe omroep “Ongehoord “van Arnold Kerskens een top verslaggever, die mij beloofd heeft, dat hij op TV nooit met die de Vries zal komen.
  Prima toch, voor € 5,72 per jaar ben ik van die de Vries af dan en hoor ook eens een ander geluid dan de linkse hersenspoelingen van de Nederlandse staatsomroep.

 37. sukkel

  De Vries moet zn plasje er ook weer over doen…..man hou je bij je misdaadverslaggeving …..

 38. jan

  en wij willen minder P.R de Vries

 39. Suzy Wang

  ik geloof die nare man n keer. sex levert kijkers op.

 40. Mike

  Rot toch op foute Peter R. de Vries

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.