RTL zette Blue Circle onder druk: ‘We willen meer seks!’

RTL heeft producent Blue Circle onder druk gezet om het programma De Villa spannender te maken door meer seks uit te lokken. Dat onthulde zendergezicht Peter R. de Vries gisterenavond in het tevens door Blue Circle geproduceerde RTL Boulevard. De Vries vindt dat RTL’s programmadirecteur Peter van der Vorst niet alleen naar Blue Circle moet wijzen, maar vooral de hand in eigen boezem moet steken. “Peter van der Vorst trapt nu wel heel hard naar de producent Blue Circle.

Van der Vorst stelt Blue Circle ‘verantwoordelijk voor hun aandeel in deze kwestie’. De Vries: “Hij zegt dat zij mensen hebben aangezet tot dingen die niet kunnen, maar de werkelijkheid is ook wel dat RTL in mailtjes naar de producent in de productiefase heeft gezegd: ‘Er moet meer seks in! Er moet meer spanning in! Zo is het niet goed, er moet meer seks in!’ Dus hoe denk je dat dat werkt bij de makers op de vloer als je van je opdrachtgever dat soort mailtjes krijgt? Daar hoor ik Peter niet over.

Er zijn twee mensen op non-actief gezet bij RTL. “Eén van die mensen die bij RTL op non-actief is gezet die heeft van dat soort mailtjes gestuurd. Ik weet wel hoe het gaat als je ergens op locatie aan het draaien bent en je krijgt van je opdrachtgever: ‘Er moet meer seks in, er moet meer spanning in.’ Op het moment dat het dan gebeurt, komen er dan bovendien mailtjes overheen van: ‘Ja, zo is het goed! Dit bedoel ik! Dit moeten we hebben!’ Wat denk je dat er dan gebeurt?

Blue Circle is gewoon keihard onder druk gezet door RTL, aldus De Vries. “Als het van de top wordt aangemoedigd, dan ligt de misstand op de loer.

RTL haalde De Villa vorige week van de buis gehaald nadat er seksueel overschrijdend gedrag te zien was in het programma. Maandag is RTL in gesprek gegaan met kandidaten en zij hebben dingen gezegd waar Van der Vorst zich van is ‘kapotgeschrokken’. Hij heeft twee mensen op non-actief gezet en heeft een externe partij opdracht gegeven om het productieproces bij Blue Circle te onderzoeken.

Lees ook:
RTL stopt met verleidings-tv, Villa-makers op non-actief (gisteren)
Wat verzwijgt Peter van der Vorst over De Villa? (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen