Tim Hofman walgt van ranzige RTL 5-show De Villa

Update 16.50 uur: RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers

Tim Hofman walgt van het ordinaire en ranzige RTL 5-programma De Villa. Hij sluit zich aan bij de mening dat RTL met de tv-uitzendingen bijdraagt aan het normaliseren van aanranding. Dat is te lezen op Twitter. De Villa bezorgt RTL heel weinig kijkers (gisteren 96.000), maar wel enorm veel imagoschade. Het programma borduurt door op het favoriete genre op RTL 5: trash-tv vol met bezopen jongens en meisjes, die aan elkaar lopen te frunniken. Ook in die situatie blijft nee natuurlijk nee.

Bij sommige heren uit het programma gaat ‘nee’ er echter niet in. Op social media circuleren De Villa-fragmenten waarbij de wil van vrouwelijke kandidaten niet wordt gerespecteerd. “Sexual assault en aanranding wordt genormaliseerd op de NL televisie! Dit is géén knuffelen. Dit is niet onschuldig. Welke media pikt dit op??“, luidt het commentaar.

Tim Hofman schaart zich hier achter. Bij een van de fragmenten schrijft hij: “Oja. Dus RTL 5 – in programma De Villa – dacht: meid helemaal van de wereld, geeft geen blijk van wil tot seks en guy ‘is nou eenmaal geil’ en duikt er bovenop. Dan zetten we daar een grappig muziekje en ludieke voice-over onder.

Ene Sanne vervolgens: “In dezelfde aflevering bleef een gast ook maar bezig met een andere meid. Sloot haar op in de badkamer omdat hij met haar in bad wilde terwijl ze maar ‘nee!’ Schreeuwde. Andere gast liet vervolgens zijn lul uit zijn broek hangen omdat een meid maar niet wilde.

Tim Hofman: “De tering.

Het kan nog erger: de Spaanse Big Brother heeft de verkrachting van een kandidate gefilmd en haar vervolgens geconfronteerd met de beelden. De programmamakers wilden dit eigenlijk onder de pet houden, maar die bizarre beelden staan nu ook online.

Twee van de fragmenten uit De Villa:

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen