FOX Sports haalt Marco van Basten in huis als analist

Het Nederlandse voetbalseizoen is nog maar net afgesloten, maar FOX Sports kijkt alweer vooruit op het nieuwe Eredivisiejaar. De zender heeft de contracten met analisten Arnold Bruggink en John de Wolf verlengd én haalt Marco van Basten in huis. Dat heeft de zender laten weten. Van Basten begint na de zomerstop als analist én vaste gast in De Eretribune, dat elke zaterdagavond te zien is op de sportzender. “Ik heb er zin in”, zegt de oud-stervoetballer.

Hij vindt het leuk om onderdeel te worden van De Eretribune. “Ik denk dat De Eretribune goed bij me past door de ruimte die er is om niet alleen te kijken naar de wedstrijden, maar ook naar de ontwikkelingen en actualiteiten eromheen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer met Jan Joost van Gangelen samen te werken.

Van Basten trof Van Gangelen eerder rond wedstrijden van het Nederlands Elftal. Van Gangelen presenteert De Eretribune samen met Aletha Leidelmeijer.

FOX-zenderbaas Rob Labree vindt het helemaal top. “Als tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, sterspeler van de EK ’88-selectie en ex-bondscoach van het Nederlands Elftal behoeft Marco van Basten uiteraard geen enkele introductie.

Marco heeft als voetballer een buitengewone staat van dienst en staat bekend om zijn eigen, innovatieve kijk op voetbal. We heten hem zeer hartelijk welkom en zijn trots dat hij zijn expertise en visie exclusief bij FOX Sports gaat inzetten.

Recent verlengden ook Hans Kraay Jr., Kenneth Perez, Ronald de Boer en Kees Kwakman hun contract met FOX Sports.

Foto: NOS

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen