FOX Sports haalt Marco van Basten in huis als analist

Geplaatst op ma 03 jun 2019 om 10:05

Het Nederlandse voetbalseizoen is nog maar net afgesloten, maar FOX Sports kijkt alweer vooruit op het nieuwe Eredivisiejaar. De zender heeft de contracten met analisten Arnold Bruggink en John de Wolf verlengd én haalt Marco van Basten in huis. Dat heeft de zender laten weten. Van Basten begint na de zomerstop als analist én vaste gast in De Eretribune, dat elke zaterdagavond te zien is op de sportzender. “Ik heb er zin in”, zegt de oud-stervoetballer.

Hij vindt het leuk om onderdeel te worden van De Eretribune. “Ik denk dat De Eretribune goed bij me past door de ruimte die er is om niet alleen te kijken naar de wedstrijden, maar ook naar de ontwikkelingen en actualiteiten eromheen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer met Jan Joost van Gangelen samen te werken.

Van Basten trof Van Gangelen eerder rond wedstrijden van het Nederlands Elftal. Van Gangelen presenteert De Eretribune samen met Aletha Leidelmeijer.

FOX-zenderbaas Rob Labree vindt het helemaal top. “Als tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, sterspeler van de EK ’88-selectie en ex-bondscoach van het Nederlands Elftal behoeft Marco van Basten uiteraard geen enkele introductie.

Marco heeft als voetballer een buitengewone staat van dienst en staat bekend om zijn eigen, innovatieve kijk op voetbal. We heten hem zeer hartelijk welkom en zijn trots dat hij zijn expertise en visie exclusief bij FOX Sports gaat inzetten.

Recent verlengden ook Hans Kraay Jr., Kenneth Perez, Ronald de Boer en Kees Kwakman hun contract met FOX Sports.

Foto: NOS
18 Reacties op “FOX Sports haalt Marco van Basten in huis als analist”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Top-nieuws.
  Je hoort er niet veel over maar Fox heeft écht goede programma’s.
  En met Marco van Basten komen er waarschijnlijk meer kijkers bij.
  Leuk.

 2. John

  die Kwakman is wat mij betreft de zwakste schakel.

 3. critikast

  Marco overschat zichzelf weer eens.Was een heerlijke voetballer, maar een waardeloze coach. Voelt zich ver verheven boven het gewone volk, waarvan hij zelf een afstammeling is. Matig opgeleid, geen flexibele houding als het om andere meningen gaat en afgegaan als elftal- en bondscoach. Betweterig, eigendunk veel te hoog, dus volledig ongeschikt als analist, waarvan we er inmiddels trouwens wel genoeg hebben.

 4. HalloJumbo

  Nog meer Ajacieden daar.

 5. Doge

  Such SumTingWong, very football, many FOX…

  Wow.

 6. Ook zo

  Marco van Basten, enigzins overschat als voetballer, want hij behoort niet tot de absolute top.

 7. Schele Christina

  Is het nou pannekoek of pannenkoek?

 8. Ron

  Ik vond hem laatst bij Studio Voetbal wel zinnige dingen roepen, dus wie weet wordt dit wel wat voor Fox, hem in de gelederen.

 9. Ook zo

  Van Basten, overschatte voetballer.

 10. Wendy's dealertje

  @Schele Christina
  Pannekoek, want normaliter bak je 1 koek in 1 pan.

 11. Maarten

  John@ kwakman heeft dan niet op het aller hoogste niveau gevoetbald, maar hij is echt niet de zwakste schakel. Sterker nog ik vind hem 1 vd betere analisten.Ronald de boer dat is de zwakste schakel. Die wordt er bij veronica ook uitgegooid. Nu kieft terug komt. Rond de boer heeft altijd een dubbele agenda. Als het over ajax gaat is het altijd positief.

 12. Joop55

  Fox heeft de ruzie met KPN de Jager weer bijgelegd en gaat dus maar duur shoppen voor het publiek. Chapeau.

 13. ano@niem.nl

  Het spijt deze arrogante zelfingenomen betweter had men beter thuis kunnen houden. Dit is een garantie dat ik juist niet ga kijken.

 14. Gert J.

  Marco van Basten kon niet voetballen! Zeer zelfingenomen voetbalintellectueel.

 15. Abdel

  Dit is de beste voetballer ooit uit Europa!
  -Waarom al die ‘zelfhaat’ mensen?

 16. FlyingLotus

  Iemand die niet kan en wil communiceren. Bijzonder!

 17. Flits Bom

  Dezelfde kop als Rinus Michels

 18. S

  Wel de vrouwelijke versie dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.