Diederik Ebbinge krijgt tijdslot Zondag met Lubach

Geplaatst op ma 25 nov 2019 om 10:30

Diederik Ebbinge, bij het grote publiek bekend van De Luizenmoeder, krijgt het tijdslot van Zondag Met Lubach in handen. Hij volgt het programma op 22 december op met de satirische talkshow Promenade. Dat heeft de NTR laten weten. Al sinds zijn jonge jaren is Ebbinge naar eigen zeggen een groot bewonderaar van talkshows. “Zijn gedrevenheid in combinatie met zijn ervaring als kijker vormden de afgelopen jaren vrijwel dagelijks de inspiratie om een droom na te jagen.”

Wat kunnen we verwachten? “Promenade is een programma op het snijvlak van Pauw en Beau, met een knipoog naar DWDD, Jinek en Café Hendriks & Genee, maar is zeker ook schatplichtig aan iconische talkshows als Barend & Van Dorp en Ursul.”

Wel ga ik het heel anders doen”, benadrukt Ebbinge, die met Promenade mikt op een plekje in het hart van talkshowspectrum, “door in het gat te duiken dat de andere praatprogramma’s momenteel laten liggen.

Wat hij precies anders gaat doen wil Ebbinge nog niet kwijt. “Er komt geen desk, geen bank, geen tafel. Wel zijn we bezig met een skyline.

Ook meldt Ebbinge dat hij het liefst met vaste gasten gaat werken. “Ik ben op zoek gegaan naar talkshowgasten die net dát hebben wat een goede talkshowgast nodig heeft: een vlotte babbel, kennis, humor, nieuwsgierigheid, maar vooral een stevige mening.

Hij is dan ook heel blij dat Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen zich aan Promenade hebben willen verbinden: “Wat mij betreft zijn zij dé nieuwe talenten in talkshowland.

Ook over de toon van het programma wil Ebbinge nog niet veel loslaten: “In principe wordt het een journalistiek, opiniërend en informerend programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Er zijn visuele bijdragen van Sander van de Pavert. Tegelijkertijd mag er ook best gelachen worden en is er ruimte voor amusement.

Promenade wordt vanaf 22 december wekelijks uitgezonden op NPO 3 op het tijdslot van Zondag met Lubach. “Grote schoenen om te vullen natuurlijk. Ongelooflijk dat ik nu al op zijn plek mag staan.

Foto: AVROTROS
12 Reacties op “Diederik Ebbinge krijgt tijdslot Zondag met Lubach”


 1. rooie Rinus

  het is hier sowieso Zondag zonder Lubach. Flauwe grappen met een lach/applausband.

 2. xandertje

  Kopspijkers 2.020 ?

 3. HalloJumbo

  Bolle Ajacied.

 4. Punt

  Waarom geen nieuw seizoen Daar Vliegende Panters? Dat was hilarisch.

 5. Ron

  Ebbinge is een held, ook door zijn bijdrage aan De Luizenmoeder natuurlijk maar ook door De Vliegende Panters. Ik denk dat het voornamelijk om een satirische talkshow gaat dus die hele beschrijving die hij geeft is denk ik meer ironie dan dat hij dat daadwerkelijk ook een echte talkshow gaat maken in de vorm zoals deze er al is en veelal faalt zoals we met Beau en Genee al gemerkt hebben.

 6. vanenburg

  Toe maar jongens, nog een ouwehoerprogramma. Om te ouwehoeren hebben we toch radio?

 7. Curryworst

  En binnenkort zit Diederik zelf aan tafel bij DWDD om zijn satirische talkshow te promoten.
  Oh ironie.

 8. Nijl

  Wat kunnen we verwachten? “Promenade is een programma op het snijvlak van Pauw en Beau, met een knipoog naar DWDD, Jinek en Café Hendriks & Genee, maar is zeker ook schatplichtig aan iconische talkshows als Barend & Van Dorp en Ursul.”

  “Wel ga ik het heel anders doen”, benadrukt Ebbinge…..

  Ik ga kijken

 9. Olivier

  “Daar Vliegen de Panters” was inderdaad briljant. Misschien komt Roeland de Kasplant wel terug! Zou in ieder geval aan te raden zijn om Remko en Rutger erin te betrekken. Lekker politiek incorrect hoop ik iig…

 10. FlyingLotus

  Een eigen talkshow, wie heeft het niet?

 11. Kayleigh

  Nou…..samen met anderen is hioj wel te pruimen maar alleen….nee dat wordt niks!

 12. 🐦 Meneer De Uil

  Dat wordt dus nix.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.