Diederik Ebbinge krijgt tijdslot Zondag met Lubach

Diederik Ebbinge, bij het grote publiek bekend van De Luizenmoeder, krijgt het tijdslot van Zondag Met Lubach in handen. Hij volgt het programma op 22 december op met de satirische talkshow Promenade. Dat heeft de NTR laten weten. Al sinds zijn jonge jaren is Ebbinge naar eigen zeggen een groot bewonderaar van talkshows. “Zijn gedrevenheid in combinatie met zijn ervaring als kijker vormden de afgelopen jaren vrijwel dagelijks de inspiratie om een droom na te jagen.”

Wat kunnen we verwachten? “Promenade is een programma op het snijvlak van Pauw en Beau, met een knipoog naar DWDD, Jinek en Café Hendriks & Genee, maar is zeker ook schatplichtig aan iconische talkshows als Barend & Van Dorp en Ursul.”

Wel ga ik het heel anders doen”, benadrukt Ebbinge, die met Promenade mikt op een plekje in het hart van talkshowspectrum, “door in het gat te duiken dat de andere praatprogramma’s momenteel laten liggen.

Wat hij precies anders gaat doen wil Ebbinge nog niet kwijt. “Er komt geen desk, geen bank, geen tafel. Wel zijn we bezig met een skyline.

Ook meldt Ebbinge dat hij het liefst met vaste gasten gaat werken. “Ik ben op zoek gegaan naar talkshowgasten die net dát hebben wat een goede talkshowgast nodig heeft: een vlotte babbel, kennis, humor, nieuwsgierigheid, maar vooral een stevige mening.

Hij is dan ook heel blij dat Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen zich aan Promenade hebben willen verbinden: “Wat mij betreft zijn zij dé nieuwe talenten in talkshowland.

Ook over de toon van het programma wil Ebbinge nog niet veel loslaten: “In principe wordt het een journalistiek, opiniërend en informerend programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Er zijn visuele bijdragen van Sander van de Pavert. Tegelijkertijd mag er ook best gelachen worden en is er ruimte voor amusement.

Promenade wordt vanaf 22 december wekelijks uitgezonden op NPO 3 op het tijdslot van Zondag met Lubach. “Grote schoenen om te vullen natuurlijk. Ongelooflijk dat ik nu al op zijn plek mag staan.

Foto: AVROTROS

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen