Barman First Dates heeft drankprobleem

Geplaatst op do 21 nov 2019 om 16:00

Victor Abeln, de barman van het populaire tv-programma First Dates op NPO 3, kampt met een alcoholprobleem. Dat geeft hij deze week toe in een openhartig gesprek met de VARAgids. Abeln lijkt een zorgeloze flierefluiter, maar is dat allesbehalve. Hij groeide op met een zusje met het syndroom van Down, ging in 2016 door een diep dal toen zijn toenmalige vriendin hem na een lange wereldreis in de steek liet en bij zijn nieuwe vriendin is nu de diagnose MS gesteld. 

Die optelsom maakt dat Abeln ‘zwarte, depressieve periodes’ heeft gekend. “En met Koning alcohol heb ik ook een haat-liefde-verhouding. In ben in het verleden met hulp negen maanden nuchter geweest. Op dit moment ben ik ook weer een paar weken nuchter omdat ik het nog altijd moeilijk vind om mijn drankgebruik in de hand te houden“, zegt hij.

Momenteel praat hij over zijn problemen met een psycholoog. “Mijn leven kent hoge pieken en diepe dalen. Dat is iets waarmee ik op dit moment ook met een psycholoog mee bezig ben. Ik heb al eens eerder negen maanden tweemaal per week in therapie gezeten – een keer alleen en een keer in een groep. Het zijn ups en downs bij mij.”

Vooral de gezondheidstoestand van zijn huidige vriendin grijpt Abeln erg aan. “Begin januari kreeg ze klachten. Dus dat komt er ook nog bij dit jaar. Het was meteen een heel heftige aanval. Ze kon haar benen steeds minder bewegen. We zijn op een gegeven moment veel met de rolstoel naar buiten gegaan.

Is het in die situatie niet gek om aan zo’n luchtig tv-programma mee te werken? Hij kan er in elk geval een Uber voor zijn vriendin mee betalen, vertelt hij. “Ik geniet er echt heel erg van dat ik dankzij First dates een beetje de bestedingsruimte heb. Als ik iets voor mijn vriendin zie, iets dat een verbetering van de kwaliteit van ons leven is, denk ik: fuck it, ik koop het gewoon. Neem alsjeblieft een Uber als je daarmee meer energie overhoudt in plaats van dat je met een busje naar het revalidatiecentrum moet.

Al met al behoorlijk heftig. “Ja. Terwijl de buitenwereld denkt: oh, het is zo’n leuke gozer die alles zo goed voor elkaar heeft, ben ik met heel andere dingen bezig.

Het VARAgids-interview met Victor Abeln kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot
31 Reacties op “Barman First Dates heeft drankprobleem”


 1. Janus

  Paar mooie ogen. Voor de rest stelt t niks voor. Welkom in de media jongen, vanaf nu ben je BN’er. En zit je of in WIDM of in Expeditie volgend jaar met een pracht verhaal. Succes! De media redactie meisjes zullen van je glijen!

 2. Mark

  Sympathieke gozer!

 3. Willem

  Durft er tenminste eerlijk over te zijn.

 4. Ton van Dam

  Duhhhh je moet een alcoholist achter een bar zetten!!!!!!!! Tsjonge wat dom.

 5. 123

  @Willem: idd! Daar had Frits Wester wat van kunnen leren. Goed dat Victor er zo eerlijk en open over is, respect!

 6. Ronald Tromp

  Hé MC, wanneer krijgt die ‘Annie’ eens een IP-ban?

 7. Veronica Inside Sinterklaas

  Annie wil jij eens heel gauw ophouden met iedereen uitnodigingen voor de privéfeesten van Sint en zijn pieten?

  Wat ik met mijn staf en pepernoten doe gaat niemand wat aan!

 8. Suzy Wang

  kijk liever naar de BBC.

 9. TVjunkie

  Vind m altijd beetje dom overkomen in First Dates met van die standaard suffe vragen en opmerkingen…..”wat mag ik je schenken”? “wat zoek je in een date”? Met die ogen lijkt hij precies op de pop uit de film Annabelle

 10. Oppersmurf

  Ach, de barman is zelfs met een alcoholprobleem nog wel oké, maar die achterlijke Sergio, met zijn gemaakte ‘grapjes’ en die irritante k@tstem. Zum kotsen die gast!

 11. Marjon

  @TVjunkie
  “standaard suffe vragen en opmerkingen…..”wat mag ik je schenken”?”

  Wat moet hij anders vragen? Of hun stofzuiger blauw is? Terwijl ze aan de bar maar wachten tot hij eindelijk eens vraagt wat ze willen hebben?

  ТYFUSDEВIEL DAT JE DER BENT!

 12. TVjunkie

  Ach Marjon toch….je mag zo weer even luchten op de binnenplaats….zal je goed doen.

 13. oijoepio

  Tenminste iemand die eerlijk is over een probleem waar miljoenen Nederlanders in minder of meerdere maten mee kampen. Dapper.

 14. Bram

  godver, sommige mensen krijgen gewoon een grote portie pech… sterkte pik.

 15. Mop

  Sterkte pik

 16. Zalmneusje

  Een sympathieke jongen en dom is ie niet. Is aardig ver gekomen bij De Slimste Mens.

 17. Paolo.2.0

  Toen ik gisteren dit mooie interview las in de gids wist ik het gelijk/ Morgen plaatsen de ratten van MC iets over op de site. En zie!
  Ik twijfelde nog wel scoop ze zouden plaatsen , van de drank of het nieuws van zijn vriendin die zeer jong al (26) de diagnose MS kreeg en daar met vette regelmatig last van heeft.
  Hij vertelt met liefde over haar, ook in deze moeilijke tijden al op jonge leeftijd. Zeer knap van hem.
  Maar nee, deze kop scoort beter het en dan kan iedereen los gaan. Zo typisch.

 18. Shirley

  @Paolo 2.0
  heee homo!

 19. Indusi

  Tsja Paolo, deze site leeft van vuilnis. Zie je ook aan de gemiddelde reactie hier. Hersenloze wormen met het IQ van een garnaal, zoals die tokkie onder jou en meneer Oppersmurf die donkere mensen als een gevaar ziet voor zijn eigen witte mannelijkheid.

  Laat ze lekker. Sommige mensen zullen het nooit maken in hun toch al zielige levens. Hier leven ze, houdt van de straat en uit de GGZ-instellingen :)

 20. 123

  @Paolo 2.0 en Indusi: Ik ben al die negatieve reacties ook best wel zat. MC zat soms tegen het randje aan met sarcasme en cynisme – wat ik juist kan waarderen-, maar tegenwoordig lokt het alleen nog maar trollen en fakers uit.

  Mensen met de persoonlijkheid van een kiestoon en de het inlevingsvermogen van een theezakje maken deze pagina kapot. Hopelijk doet MC hier iets aan.

 21. 123

  de = met

 22. anoniem

  Ik denk dat het merendeel van wereldbevolking meer alcohol drinkt dan gezond is. Maar een drooglegging lijkt me ook geen oplossing.. :-)

 23. man pan

  @123
  Ach, die achterlijke tokkies zijn vaak eenzamen figuren die niets beters te doen hebben dan meest hatelijke vuilnis te spuien.
  Iemand lichamelijk zien aftakelen met MS grijpt je echt wel aan, mjn buurjongen kreeg MS rond zijn 25ste. Binnen een jaar was hij geen schim meer van hij was, daarnaast begon hij veel te drinken…

 24. Johnny👀

  Figuren die zo suf uit de ogen kijken als deze zuiplap moeten verplicht ingeslapen worden.

 25. sukkel

  Knappe slimme jongen die bij de slimste mens het heel erg goed deed

 26. Bier

  Dus.
  Een beetje barman zuipt z’n gasten onder de toog.
  Waar is het probleem?

 27. Annoniemus

  Hij kan zich melden bij Gordon , Joling , Froger en vele andere bn ‘ers voor een sessie in Zuid Afrika om te ontnuchteren !!

 28. Pauline

  Wat maakt het allemaal uit ?
  Ga je lekker bezatten !
  Je leeft maar één keer…

 29. Je dikke moeder

  “Ja. Terwijl de buitenwereld denkt: oh, het is zo’n leuke gozer die alles zo goed voor elkaar heeft, ben ik met heel andere dingen bezig.”

  Deze man is bij deze afgeschreven, beetje spreken voor HEEL Nederland…..

  Kende hem niet eens, maarja ik woon ook, gelukkig, niet meer in de NL.

 30. amsterdammer

  Zo’n aardige sympathieke jongeman!.. en dan deze pech krijgen, maar hij gaat er boven op komen!

 31. BRAAK

  Oh, die nutteloze glazen poetser met die onechte glimlach met dat dat enge hoofd, brrrrrrr en dan die neger nog, wat een stelletje eikels zijn dat zeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.